Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

R. Zvejnieks: "Ķīnieši pārsvarā slido ļoti "netīri", viņiem patīk grūstīties"

R. Zvejnieks: "Ķīnieši pārsvarā slido ļoti "netīri", viņiem patīk grūstīties"
Roberts Zvejnieks
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas šorttrekisti Roberts Zvejnieks un Roberto Puķītis pēc iekļūšanas Phjončhanas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā 1000 metru distancē pastāstīja par savu sniegumu un cīņu ar konkurentiem.

"Bija doma pirmajā aplī pacīnīties par pozīciju. Pirmajā aplī paskatījos, kas īsti notiek. Redzēju, ka nīderlandietis “iededzināja”, tad es aizgāju aiz viņa," notikumus sacensībās atcerējās Roberts Zvejnieks. "Nedaudz bija kontakts ar francūzi, mazliet zaudēju ātrumu. Bija virsātrums, aizgāju garām ķīnietim. Redzēju sev iespēju, ka var aiziet garām, un to izmantoju. Nepalaidu viņu garām. Ķīnieši pārsvarā slido ļoti “netīri” savus skrējienus, viņiem ir daudz penalty, viņiem patīk ar rokām grūstīties."

"Viņš mani iegrūda blokos, es zaudēju ātrumu un daudz spēku. Tiesnešu lēmums bija advancēt mani. Uzskatu, ka izcīnīju savu advansu, nevis man to vienkārši iedeva. Esmu apmierināts ar savu sniegumu. Varbūt varēja nedaudz labāk, bet bija stress. Šie skrējieni, kuri ātri, nav man par labu, jo esmu sprinteris, un man ir nedaudz grūtāk izturēt ātros skrējienus. Galvenais, ka rezultāts ir pozitīvs," uzskata Zvejnieks.

"Tiesneši atzīmēja, kurā aplī notika kontakts. Pēc tam izskatīja un pieņēma lēmumu. Kā redzējāt, 1500 metros vispār deviņus cilvēkus diskvalificēja. Tie ir divi trīs advanci."

"Man ir tā, ka ir ļoti grūti atgūt ritmu, ja to pazaudēju savos skrējienos," sūrojās Roberts. "Tas bija viens no iemesliem. Es varētu slidot ļoti labi, varēju visu skrējienu turēt viņiem līdzi, bet tas izsita mani no ritma, neslidoju vairs savā stilā. Cerēju uz to, ka būs advanss. Pirmais uzdevums man bija tikt pāri pirmajai kārtai. Varbūt 1000 metros es mazliet neticēju sev tik ļoti, jo tā nav mana spēcīgākā distance. Vairāk koncentrējos uz 500 metriem. Tomēr galvā nepadevos, ticēju, ka varu to izdarīt."

"Sākums īsti neietekmēja atkārtoto skrējienu. No sākuma bija mazliet citāda taktika, jo bija krievs. Viņš bija vājākais skrējienā, un mēģināja tikt tālāk caur advansu ceturtdaļfinālā. Tāpēc viņš par katru cenu mēģināja grūstīties, bet nekas nesanāca," stāsta Roberto Puķītis. "Kad palikām tikai trīs un tālāk tiek divi, skrējiens kļuva vairāk taktisks - kurš labāk noslidotu beigas, tiktu arī tālāk. Kritiens bez sekām, viss kārtībā, paldies Dievam. Bišķiņ sasitu muguru, bet to visu sakārtos."

  -3 [+] [-]

, 2018-02-13 18:09, pirms 6 gadiem
Viņam tur bildē ficuks lien ārā?

  +2 [+] [-]

, 2018-02-13 18:12, pirms 6 gadiem
hmm rakstīja: Viņam tur bildē ficuks lien ārā?

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 18:14, pirms 6 gadiem
Ķīnieši visu laiku penalty dabūn
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-02-13 18:33, pirms 6 gadiem
Ko tu tur muldi. Tieši ar grūstīšanos beigās sanāk tikai piedalīties, jo diskābeļus te labi dala.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 18:38, pirms 6 gadiem
Starp citu olimpiskais princips ir nevis piedalīties, bet cīnīties par uzvaru! Padomijas laikā, kad tās sportisti pirmās reizes piedalījās olimpiskajās spēlēs, izdomāja par piedalīšanos, lai attaisnotu savu sportistu iespējami neveiksmīgos startus!

     [+] [-]

, 2018-02-13 19:23, pirms 6 gadiem
Man kā nespeciālistam Zvejnieks šodien izskatījās fiziski diezgan švakiņš. Bet varbūt tad tas tiešām dēļ tā, ka izsita viņu no ritma. Kādas ir mūsējo izredzes, kāds tiks nākamajā kārtā?

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 19:38, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Man kā nespeciālistam Zvejnieks šodien izskatījās fiziski diezgan švakiņš. Bet varbūt tad tas tiešām dēļ tā, ka izsita viņu no ritma. Kādas ir mūsējo izredzes, kāds tiks nākamajā kārtā?
Abi mūsējie vienā pāri 17 Februārī startēs. Par izredzēm runājot teiktu , ka netiks pusfinālā mūsējie , jo Kanādietis ar Ungāru ir diezgan spēcīgāki par mūsējiem un Ķīnietis ir arī labs

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 20:45, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: ķīniešiem ir uzvarētāju mentalitāte un viņi vēlas uzvarēt, jebkādām metodēm

viņiem nav devīze - galvenais ir piedalīties, kā latviešiem
Tie ķīnieši gan ir baigie malači. Rezultāti to graujoši parāda jau šobrīd. Par vienu medaļu vairāk kā LV.

     [+] [-]

, 2018-02-13 22:32, pirms 6 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Starp citu olimpiskais princips ir nevis piedalīties, bet cīnīties par uzvaru! Padomijas laikā, kad tās sportisti pirmās reizes piedalījās olimpiskajās spēlēs, izdomāja par piedalīšanos, lai attaisnotu savu sportistu iespējami neveiksmīgos startus!
Protams, bet šo zina labi, ja 10-15% sporta sekotāju...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-02-14 00:25, pirms 6 gadiem
''100 metru distancē '' SC vispār filtrē , ko raksta?

     [+] [-]

, 2018-02-14 17:47, pirms 6 gadiem
nuuuu, tās ir olimpiskās spēles... domāju, ka neviens Tevi nelaidīs garām, protams, ka grūstīs un bīdīs...