Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pēdējā vietā esošā "Coyotes" neatstāj variantus Čikāgai, "Oilers" mājās ielaiž septiņus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pēdējā vietā esošā "Coyotes" neatstāj variantus Čikāgai, "Oilers" mājās ielaiž septiņus
Simbolisko iemetienu pirms spēles veica Čārlzs Bārklijs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas vājākā komanda Arizonas "Coyotes" savā laukumā ar 6:1 sakāva Čikāgas "Blackhawks". Rezultatīvas uzvaras izcīnīja arī Floridas "Panthers" un Toronto "Maple Leafs".

Lai izvirzītos vadībā, Arizonas "Coyotes" bija nepieciešamas tikai 92 sekundes. Uzvarētam iemetienam pretinieku zonā sekoja metiens no zilās līnijas, un to pielaboja Makss Domi. Laukuma saimnieki ievadā bija krietni labāki, un, lai gan sāncenši uz pāris minūtēm pārņēma iniciatīvu, "Coyotes" panāca 2:0. No neērtā satvēriena meta Dereks Stepans, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Kleitons Kellers.

Pateicoties Aleksa Debrinkata realizētajam vairākumam, Čikāgas "Blackhawks" pietuvojās, tomēr turpinājums piederēja mājiniekiem, kuri guva četrus vārtus pēc kārtas un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 6:1. Četri spēlētāji izcēlās ar 1+1 – Kellers, Domi, Tobiass Rīders un aizsargs Alekss Goligoskis –, savukārt Anti Rānta uzvarētāju vārtos tika galā ar 37 metieniem.

Arizonas "Coyotes" joprojām atrodas pēdējā vietā, par četriem punktiem atpaliekot no Bufalo "Sabres", taču arī Čikāgas "Blackhawks" nepiedzīvo vieglākos laikus. Komanda piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas, un pozīcija, kas garantētu vietu Stenlija kausa izcīņā, ir desmit punktu attālumā. Čikāga par kausu cīnījusies deviņas reizes pēc kārtas, bet pašlaik situācija neizskatās spoža.

Vēl sešus punktus aiz Čikāgas atrodas Edmontonas "Oilers", kas savā laukumā ar 5:7 atzina Floridas "Panthers" pārākumu. Uzvarētāju rindās ar hat-trick izcēlās Vinsents Tročeks, kurš visus trīs vārtus guva noslēdzošajā trešdaļā. Uzbrucējam tā bija pirmā trīs vārtu spēle karjerā. Tikmēr ar diviem rezultatīviem metieniem panākumu kaldināja Jevgeņijs Dadonovs, kurš realizēja soda metienu. "Panthers" realizēja trīs no četriem vairākumiem, savukārt laukuma saimniekiem nemaz nebija iespējas spēlēt vairākumā.

Pie diviem punktiem tika arī Toronto "Maple Leafs", kas savā laukumā ar 4:3 apspēlēja NHL labāko komandu Tampabejas "Lightning". Viljams Nīlanders guva divus vārtus un pievienoja rezultatīvu piespēli, kamēr Ostons Metjūzs panākumu kaldināja ar trim piespēlēm. Kanādas komanda līdz 32. minūtei bija ieguvusi 3:0 pārsvaru, taču "Lightning" prata atspēlēties. Uzvaras ripu iemeta Džeimss van Rīmsdaiks, kurš izcēlās 23. reizi sezonā.