Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kolumbusa pārdos, Ņujorka pirks

Juris Miņins
Juris Miņins

Kolumbusa pārdos, Ņujorka pirks
Džefs Kārters un Vaclavs Prospals
Foto: AP/Scanpix

Noslēdzot apskatu par Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas maiņu perioda noslēguma "karstākajiem" spēlētājiem, pievēršamies uzbrucējiem. Arī starp viņiem ir daži, kuru tālākā karjera var izvērsties visai interesanti.

Pirms izslēgšanas spēlēm savas rindas pastiprināt ar pirmo divu maiņu uzbrucēju-veterānu vēlas vairākas komandas, jo "play-off" mačos pieredze tiek vērtēta augstāk nekā jauno censoņu potenciāls, bez tam, vienmēr pastāv vilinājums "aizķerties" aiz īstermiņa labumiem, nākotnes perspektīvas atstājot tālākam laikam (vismaz atceļot līdz vasarai).

Šis pavasaris nav izņēmums un komandas steigs izmantot pēdējās iespējas, lai papildinātu sastāvu ar kādu pieredzējušu uzbrucēju. Un tirgus šajā gadījumā ir ļoti plašs, taču, kā jau nereti notiek, ne bez "zemūdens akmeņiem". Ja sākt uzskaitīt visus uzbrucējus, kas pēdējās nedēļas laikā, tad saraksts izveidosies visai iespaidīgs un beigu beigās nevienam nebūs īstas skaidrības kuri tad ir tie šīs sezonas "dedlaina" lielie spēlētāji un kuriem ir jāpievērš pastiprināta uzmanība.

Pirmais, kas ir jāapskata, ir komandas, kas būs lielākie spēlētāji šajā tirgus dienā. Noteikti, ka šajā sakarā ir jāpiemin gan Kolumbusas "Blue Jackets", gan Fīniksas "Coyotes", gan Bufalo "Sabres", gan arī Ņujorkas "Rangers", Čikāgas "Blackhawks", Bostonas "Bruins", Monreālas "Canadiens" un Detroitas "Red Wings". Protams, tirgu varēs sašūpot arī atsevišķu spēlētāju pārejas, taču tās drīzāk ir jāvērtē kā izņēmums, nevis likumsakarība. Tagad gan pievērsīsimies tirgus piedāvājumam.

Kolumbusas "Blue Jackets", kā vienība, kas šo sezonu varēja norakstīt jau pašā tās sākumā, visdrīzāk mēģinās veidot jaunu komandu un šo procesu atvieglot viņiem palīdzēs maiņas, jo liels pieprasījums ir pēc viņu abiem vadošajiem uzbrucējiem Rika Neša, Vaclava Prospala, Entonija Vermeta gan arī pēc Džefa Kārtera. Protams, ka viņi visi nepametīs Ohaio štata komandu, taču tikpat droši var apgalvot, ka martā viņi arī nespēlēs kopā. Prospalam (ļoti ticami) un Nešam (mazāk ticami) paredz došanos uz "Rangers", Kārters ir vairāku komandu mērķis, bet Vermets var tikt izmantots kā "papildinājums" maiņai.

Fīniksas "Coyotes" pārējos klubus ir ieinteresējuši ar diviem spēlētājiem – Reju Vitniju un Šeinu Dounu. Viņi abi ir veterāni, kas varētu palīdzēt jebkurai izslēgšanas spēļu komandai, taču jautājums ir vai paši spēlētāji, sevišķi Douns, kuram Fīniksā ir ne tikai mājas, bet arī aktīva sabiedriskā dzīve, vēlēsies pamest Arizonu.

Savukārt aktīvākie pircēji noteikti būs jau pieminētie "Rangers", kuriem pirms sezonas izšķirošajiem mačiem ir jāatrod kāds, kurš spēs atdzīvināt komandas neizteiksmīgo uzbrukumu. Līdzīgas problēmas ir arī Čikāgas "Blackhawks", kuriem ir nepieciešams hokejists, kurš spētu vienībā ienest jaunas vēsmas un to sapurināt pirms atbildīgajiem startiem.

Savukārt Bostonas "Bruins", Detroitas "Red Wings", Monreālas "Canadiens", kā arī Sanhosē "Sharks" ir tās komandas (ne vienīgās, taču pagaidām aktīvākās), kas savu sastāvu vēlas pastiprināt nevis kvantitatīvi, bet kvalitatīvi, proti, konkrētiem uzdevumiem iemainot konkrēta ampluā spēlētājus. Precīzāk pat būtu teikt, ka viņi vēlas savās rindās redzēt konkrētus hokejistus un jāsaka, ka šie uzvārdi ir visai interesanti.

Detroitas klubs, kā tiek baumots, līdz pēdējai maiņu perioda dienai sekos Anaheimas kluba sniegumam, lai, ja tas būs iespējams, mēģinātu iemainīt somu veterānu Tēmu Selanē. Sanhosē "haizivis" ir gatavas plēsties par Maiklu Knubli, bet Bostonas komandai interesants liekas "Kapteinis Kanāda" jeb Raiens Smits. Tāpat ir jāmin, ka līdzīgā situācijā (jau koro sezonu) atrodas Džeroms Iginla, taču šis gads varētu būt tas, kad "Flames" vadība izlems mainīt spēlētāju, taču, ja vien komandai nebūs nekādu izredžu pašai pacīnīties par "play-off".

Paturpinot atsevišķo spēlētāju tēmu, var izcelt vairākus uzvārdus – Toumu Rūtu, Olli Jokinens, Raiens Melouns, Bobijs Raiens, Dereks Rojs, Pols Gostads, Brendons Dubinskis, Alešs Hemskis. Par viņiem visiem ir izrādīta interese no citu komandu puses, taču šeit sākas "žanra klasika", proti, ir ļoti daudz nosacījumiem jāpiepildās, lai maiņas varētu notikt. Piemēram, par Rūtu Karolīnas komanda prasa ārkārtīgi augstu kompensāciju (drafta pirmās kārtas izvēle vai kāds no komandas jaunajiem un perspektīvajiem talantiem), Olli Jokinenu mainīs tikai tad, ja netiks panākta vienošanās par līguma pagarināšanu, Bobijs Raiens visām iepriekš minētajām "pircēju" komandām nav pirmais variants, Alešs Hemskis tiek apspriests, bet faktiski par viņa maiņu ar Edmontonas komandu neviens nav runājis.

"Pavelkot svītru" iepriekš rakstītajam var teikt, ka atšķirībā no šaurā vārtsargu vai kvalitatīvā aizsargu tirgus, uzbrucēju izvēle šajā "dedlainā" būs plaša, taču ne vienmēr šajā gadījumā var runāt par kvalitāti, jo komandas nereti pārmaksā par iespēju kādreiz gūt īslaicīgu labumu. Citi to arī izmanto.

     [+] [-]

, 2012-02-13 18:20, pirms 12 gadiem
Čikāgai prasītos kāds cits vārtsargs, jo ar vārtsargiem, kuri vidēji ielaiž 3 ripas spēlē un atvaira 89.8 un 90.1 % metienu spēlē ir nedaudz par švaku. Tās ir tikai manas domas...

  +1 [+] [-]

, 2012-02-13 18:32, pirms 12 gadiem
racha rakstīja: Čikāgai prasītos kāds cits vārtsargs, jo ar vārtsargiem, kuri vidēji ielaiž 3 ripas spēlē un atvaira 89.8 un 90.1 % metienu spēlē ir nedaudz par švaku. Tās ir tikai manas domas...
Par vārtsargiem bija raksts un tur Čikāgas jautājums arī tika apskatīs.

  +3 [+] [-]

, 2012-02-13 18:51, pirms 12 gadiem
Juris

Kārters un Nešs pēc dedlaina vienā komandā vairs nespēlēs. Pat muļķim ir skaidrs, ka Kārtera pasākums starpsezonā ir izgāzies kā sapuvusi sēta.Vēl Housonam ir jāatdod kādam Meisons.
Nesapratu līdz galam, ko Tu biji domājis ar Witniju un Dounu.Tie paliks savā komandā.Melounijs nav tik stulbs , lai to nesaprastu.Fīniksa ar zobiem un nagiem cenšas noturēties astotniekā un šie 2 spēlētāji ir atslēgas kauliņi šajā spēlītē.

  +1 [+] [-]

, 2012-02-13 19:01, pirms 12 gadiem
Leflērs rakstīja: Juris

Kārters un Nešs pēc dedlaina vienā komandā vairs nespēlēs. Pat muļķim ir skaidrs, ka Kārtera pasākums starpsezonā ir izgāzies kā sapuvusi sēta.Vēl Housonam ir jāatdod kādam Meisons.
Nesapratu līdz galam, ko Tu biji domājis ar Witniju un Dounu.Tie paliks savā komandā.Melounijs nav tik stulbs , lai to nesaprastu.Fīniksa ar zobiem un nagiem cenšas noturēties astotniekā un šie 2 spēlētāji ir atslēgas kauliņi šajā spēlītē.
Nevis ko es biju domājis, bet ko bija domājuši NHL GM, jo šajā gadījumā ir tikai apkopotas jaunākās runas par to kā varētu būt. Douna gadījumā baumas ir maz ticamas (itkā pat noliegtas), bet par Vitnija mainīšanu prom gan nekādu iebildumu pagaidām nav bijis.

  +5 [+] [-]

, 2012-02-13 19:02, pirms 12 gadiem
Labdien, ekspert. Prospals tikko noslēdza jaunu viena gada līgumu ar Kolumbusu par ja nemaldos 2.5miljoniem. Tā kā viņš būtu bijis neierobežotais aģents sezonas beigās, nebija nekādas vajadzības slēgt jaunu līgumu ja vien viņi negatavojas Prospalu paturēt. Laikam būsi palaidis to garām.

Visreālākās maiņas ir Rūtu, Travis Moen, Hemskis. Vislielākais izmisums pēc snaipera ir LA nevis reindžeriem. Viņi droši vien met acis uz Kārteru, bet Kārtera līgums ir vienkārši atbaidošs.

Vispār, šobrīd trade aktivitāte ir nekāda, un liela daļa ekspertu paredz, ka lai gan tā protams atdzīvosies, tā būs zemāka nekā pārējos gadus, jo arī 26.februārī ļoti daudz komandām būs cerības uz play-off un pārdevēju būs ļoti maz, līdz ar to pieejamo spēlētāju cena būs nesamērīgi augsta.

     [+] [-]

, 2012-02-13 19:15, pirms 12 gadiem
Maiņas noteikti būs intresantas,Kārtera spēle Kolumbusā maigi sakot ne visai ,bet varbūt tā nav viņa komanda.Bet R.Smitu labāk atstāt Edmontonā,jo PČ Kanādas izlasei kapteini vajadzēs.

     [+] [-]

, 2012-02-13 19:18, pirms 12 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Par vārtsargiem bija raksts un tur Čikāgas jautājums arī tika apskatīs.
Baumo ka Khabibulins varetu pariet uz Chicagu!

     [+] [-]

, 2012-02-13 19:25, pirms 12 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Labdien, ekspert. Prospals tikko noslēdza jaunu viena gada līgumu ar Kolumbusu par ja nemaldos 2.5miljoniem. Tā kā viņš būtu bijis neierobežotais aģents sezonas beigās, nebija nekādas vajadzības slēgt jaunu līgumu ja vien viņi negatavojas Prospalu paturēt. Laikam būsi palaidis to garām.

Visreālākās maiņas ir Rūtu, Travis Moen, Hemskis. Vislielākais izmisums pēc snaipera ir LA nevis reindžeriem. Viņi droši vien met acis uz Kārteru, bet Kārtera līgums ir vienkārši atbaidošs.

Vispār, šobrīd trade aktivitāte ir nekāda, un liela daļa ekspertu paredz, ka lai gan tā protams atdzīvosies, tā būs zemāka nekā pārējos gadus, jo arī 26.februārī ļoti daudz komandām būs cerības uz play-off un pārdevēju būs ļoti maz, līdz ar to pieejamo spēlētāju cena būs nesamērīgi augsta.
Ja interesē Prospala gadījums padziļināti, tad situācija ir sekojoša: Viņš vēl aizvien ir interesants NYR (trenera dēļ), taču pēc jaunā līguma noslēgšanas, protams, viņa vērtība nav tāda kā bija agrāk, jo jebkurai komandai viņš tagad būs kā "īres" variants (ar sekojošo atgriešanos CBJ).

Par izmisumu runājot - pašlaik ir apskatīti AKTĪVĀKIE tirgus [baumu] dalībnieki. LAK pagaidām ņemas pa kluso. Nākot tuvāk dedlainam, būs raksts par KATRU komandu un viņu vajadzībām.

Par aktivitāti runājot - protams, ka pašlaik tā ir zema, jo līdz dedlainam vēl ir ĻOTI daudz laika. Par ekspertu domām runājot, tad tie ir tikai pieņēmumi (tāpat kā visas iepriekš apskatītās baumas). Turklāt, šādas runas ir katru gadu - maz spēlētāju, daudz perspektīvu komandu... . Tomēr katru gadu +/- nekas būtiski nemainās.

     [+] [-]

, 2012-02-13 19:31, pirms 12 gadiem
Modritis rakstīja: Baumo ka Khabibulins varetu pariet uz Chicagu!
Kad Čikāga tika vaļā no viņa sāka spēlēt , tad jau tagad tam pašam vajadzētu notikt ar Edmontonu

     [+] [-]

, 2012-02-13 20:03, pirms 12 gadiem
Prospalam ar Kolumbusu esot džentlmeņu vienošanās, ka katru gadu viņš slēgs jaunu viena gada līgumu ar klubu līdz savas karjeras (vai vismaz NHL karjeras) beigām. Tā kā viņa aizmainīšana ir izslēgta.

Labs darījums Prospalam, labs darījums Kolumbusai.

  +3 [+] [-]

, 2012-02-13 21:11, pirms 12 gadiem
Var káds pateikt kádu májaslapu kur bútu NHL komandu Free cap space parádíts?

     [+] [-]

, 2012-02-13 21:52, pirms 12 gadiem
annele22 rakstīja: Var káds pateikt kádu májaslapu kur bútu NHL komandu Free cap space parádíts?
nhlnumbers.com

  -2 [+] [-]

, 2012-02-13 21:57, pirms 12 gadiem
Otava ir jāpiemin, jo šī komanda strauji krīt ārā no play off robežas. Viņiem ir nepieciešams labs vārtsargs, jo Andersons nu galīgi nav 1. vārtsarga cienīgs, un tādēļ viņi varētu dot pretīm kādu no uzbrucējiem, piem. Mikhaleku.
Nešu mainīt būtu liela kļūda, jo Nešs ir šīs frančīzes seja jau daudzus gadus, spēlētājs, kā dēļ vēl kāds vispār apmeklē Blue Jackets spēles.
Edmontona mainīs Hemski, ļoti žēl šo spēlētāju, kurš nav tik rezulatīvs tikai dēļ tā, ka vairs neiederas sistēmā

     [+] [-]

, 2012-02-13 22:45, pirms 12 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ja interesē Prospala gadījums padziļināti, tad situācija ir sekojoša: Viņš vēl aizvien ir interesants NYR (trenera dēļ), taču pēc jaunā līguma noslēgšanas, protams, viņa vērtība nav tāda kā bija agrāk, jo jebkurai komandai viņš tagad būs kā "īres" variants (ar sekojošo atgriešanos CBJ).

Par izmisumu runājot - pašlaik ir apskatīti AKTĪVĀKIE tirgus [baumu] dalībnieki. LAK pagaidām ņemas pa kluso. Nākot tuvāk dedlainam, būs raksts par KATRU komandu un viņu vajadzībām.

Par aktivitāti runājot - protams, ka pašlaik tā ir zema, jo līdz dedlainam vēl ir ĻOTI daudz laika. Par ekspertu domām runājot, tad tie ir tikai pieņēmumi (tāpat kā visas iepriekš apskatītās baumas). Turklāt, šādas runas ir katru gadu - maz spēlētāju, daudz perspektīvu komandu... . Tomēr katru gadu +/- nekas būtiski nemainās.
Bet vai tad Prospalam līgumā neiekļāva NTC respektīvi ka viņu var aizmainīt tikai ar Vinija atļauju?

     [+] [-]

, 2012-02-14 10:12, pirms 12 gadiem
Ruutu trauma ;(

     [+] [-]

, 2012-02-14 12:49, pirms 12 gadiem
es gan tieši ceru ka nešu aizmainīs kautkur uz kādu puslīdz jēdzīgu komandu kur viņš varētu arī pacīnīties par kausu nevis tikai atsist sezonu un izklaidēt blue jackets līdzjutējus ar golu, komandai nepārtraukti zaudējot...
izlietne rakstīja: Otava ir jāpiemin, jo šī komanda strauji krīt ārā no play off robežas. Viņiem ir nepieciešams labs vārtsargs, jo Andersons nu galīgi nav 1. vārtsarga cienīgs, un tādēļ viņi varētu dot pretīm kādu no uzbrucējiem, piem. Mikhaleku.
Nešu mainīt būtu liela kļūda, jo Nešs ir šīs frančīzes seja jau daudzus gadus, spēlētājs, kā dēļ vēl kāds vispār apmeklē Blue Jackets spēles.
Edmontona mainīs Hemski, ļoti žēl šo spēlētāju, kurš nav tik rezulatīvs tikai dēļ tā, ka vairs neiederas sistēmā

     [+] [-]

, 2012-02-14 17:33, pirms 12 gadiem
Jautājums autoram un pārējiem, kas seko līdzi aizokeāna hokeja pasaulei, kur Jūs smeļaties un uzzināt visu jaunāko informāciju par un ap NHL, neskaitot nhl.com, regulāri čekojat komandu mājaslapas vai arī ir vēl kāda laba adrese, kurā tiek sekots līdzi NHL ?