Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Žagars nespēlē "Joventut" uzvarā

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Žagars nespēlē "Joventut" uzvarā
Artūrs Žagars. Foto: Joventut

"7DAYS" ULEB Eirokausa "Top 16" kārtas pirmo spēli šodien aizvadīja divas E grupas spāņu komandas, kas savulaik ir kronētas par šī turnīra čempionēm. Uzvaru izdevās izcīnīt Artūra Žagara pārstāvētajai Badalonas "Joventut", kas ar 95:86 (18:24, 25:25, 23:19, 29:18) pārspēja Malagas “Unicaja”.

Pirms šīs spēles Badalonas komanda Eirokausu regulārajās sezonas noslēgumā bija uzvarējusi divas reizes pēc kārtas, bet Malagas komanda pēdējā regulārās sezonas spēlē piedzīvoja zaudējumu. “Unicaja” spēlēja B grupā, kurā ar septiņām uzvarām desmit spēlēs ieņēma otro vietu, savukārt Žagara pārstāvētā “Joventut” ar astoņām uzvarām ieņēma pirmo vietu A grupā. Eirokausu turnīra vēsturē šī abām komandām bija tikai trešā tikšanās reize, iepriekšējos divos savstarpējos dueļos uzvaras tika dalītas uz pusēm.

Mačs, kuru Žagara komanda aizvadīja izbraukumā, iesākās ļoti līdzīgi, nevienai no komandām neiegūstot lielāku pārvaru par diviem punktiem. Tomēr pirmās ceturtdaļas beigas veiksmīgākas padevās “Unicaja” komandai, kurai izdevās gūt sešus punktus pēc kārtās, izvirzoties vadībā ar 24:18. Spēle turpinājās punkts punktā arī otrajā ceturtdaļā, iegūto sešu punktu pārsvaru noturot Malagas komandai. Otro spēles daļu veiksmīgāk aizvadīja “Juventut”, spējot iekrāt septiņu punktu pārsvaru. Līdz spēles beigām iegūto pārsvaru izdevās noturēt un izcīnīt stabilu uzvaru ar deviņu punktu pārsvaru.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija slovāks Vladimirs Brodzinskis, savukārt amerikānis Deons Tomsons ar 23 punktiem nespēja glābt “Unicaja” no zaudējuma.

20 gadus vecais latviešu basketbolists Žagars laukumā nedevās.

Nākamo spēli ULEB Eirokausa “Top 16” kārtā Žagara pārstāvētā komanda aizvadīs 20. janvārī, tiekoties ar franču klubu “Nanterre 92”.

ULEB Eirokausa "Top 16" grupas

E grupaF grupaG grupaH grupa
JoventutBoulogne Metropolitans 92Virtus BolognaGran Canaria
UnicajaLokomotiv KubanOlimpijaUnics
MonacoDolomiti EnergiaJL Bourg en BresseMornar Bar
Nanterre 92PartizanBudućnostMorabanc Andorra

Izmantotie resursi:
https://www.eurocupbasketball.com/e...!rosters