Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Ndūrs vairs nespēlēs Viļņas ''Rytas'' un pārcelsies uz Ķīnu

Mārtiņš Miķelsons
Mārtiņš Miķelsons

Ndūrs vairs nespēlēs Viļņas ''Rytas'' un pārcelsies uz Ķīnu
Moriss Ndūrs. Foto: Rokas Lukoševičius/Scanpix

Senegāliešu izbijušais NBA spēlētājs, bijušais Kristapa Porziņģa komandas biedrs ''Knicks'' sastāvā Moriss Ndūrs lauzis līgumu ar lietuviešu komandu Viļņas ''Rytas'', vēsta kluba oficiālā mājaslapa.

Ndūrs ''Rytas'' pievienojās novembra sākumā, kur Lietuvas basketbola līgā basketbolists 26 vidēji laukumā pavadītajās minūtēs guva 17,4 punktus un izcīnīja 6,0 atlēkušās bumbas. Savukārt Čempionu līgas ietvaros viņš guva vidēji 9,8 punktus, savāca 4,8 bumbas zem groziem un veica 2,8 rezultatīvas piespēles. ''Rytas'' Čempionu līgā ir ''VEF Rīga'' pretinieki, atrodoties vienā grupā kopā ar Francijas ''SIG Strasbourg'' un grieķu ''Peristeri''. Tieši pirms Ziemassvētkiem rīdzinieku komanda tikās ar Ndūra nu jau bijušo komandu, kurā svinēja pārliecinošu uzvaru ar 84:60. Senegālas spēka uzbrucējs šajā mačā atzīmējās ar septiņiem punktiem.

“Tā bija neticama pieredze. Es domāju, ka mana ierašanās šajā komandā palīdzējusi man augt kā spēlētājam un attīstīt savas līdera dotības. Esmu ļoti priecīgs, ka pieņēmu lēmumu spēlēt ''Rytas''. Es varēju iepazīt Lietuvu, jaunus cilvēkus.Man bija komandas biedri, kas ir cieņpilni un strādīgi cilvēki,'' pēc komandas atstāšanas ar pārdomām par pavadīto laiku lietuviešu komandā dalījās Ndūrs.

''Mēs ļoti vēlējāmies spēlēt komandas līdzjutēju klātbūtnē. Protams, šādā situācijā tas nebija iespējams. Bet šeit jau no pirmās dienas jutu fanu mīlestību. Fani man sūtīja ziņas, atbalstīja pēc mača, arī neatkarīgi no tā, vai uzvarējām, vai arī tika piedzīvots zaudējums. Tas parādīja, cik spēcīgs ir kluba atbalsts, es vēlos viņiem par to pateikties. Es Jums novēlu tā turpināt, kā arī būt stipriem un izturīgiem, šobrīd ir grūti laiki, bet mēs to pārvarēsim,'' pozitīvi noskaņots bija 28 gadus vecais basketbolists. Ziņots, ka spēlētājs karjeru turpinās Ķīnā, kur kādam klubam bijusi interese par basketbolista pakalpojumiem.

Izmantotie resursi:
https://www.rytasvilnius.lt/lt/nauj...