Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cigaņiks tuvu pārejai uz Latvijas čempiona Skripņika vadīto Luhanskas ''Zorya''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Cigaņiks tuvu pārejai uz Latvijas čempiona Skripņika vadīto Luhanskas ''Zorya''
Andrejs Cigaņiks. Foto: LFF

Latvijas futbola izlases pussargs Andrejs Cigaņiks ''Optibet Virslīgas'' starpsezonā, visticamāk, pametīs RFS komandu un pievienosies Ukrainas Premjerlīgas komandai Luhanskas ''Zorya'', ziņo klubs.

Cigaņiks, kuram šā gada aprīlī apritēs 22 gadi, RFS pievienojās šovasar. Rīgas komandas sastāvā pussargs Latvijas čempionātā paguva aizvadīt 14 spēles un guva tikai vienus vārtus, RFS rindās kļūstot par valsts vicečempionu. Tagad pussargs nonācis tuvu tam, lai pārceltos uz citu komandu - Viktora Skripņika vadīto Ukrainas Premjerlīgas vienību Luhanskas ''Zorya''. Tieši šis ukraiņu treneris 2018. gadā kļuva par Latvijas Virslīgas čempionu pie ''Riga'' stūres.

Ukrainas Premjerlīgā šobrīd rit pārtraukums, un nākamo spēli ''Zorya'' aizvadīs 22. februārī, tiekoties ar ''Mariupol''. Turnīra tabulā ''Zorya'' ar 18 spēļēs sakrātiem 34 punktiem ieņem trešo vietu. Tikai divus punktus priekšā ir Kijevas ''Dynamo'', bet kopvērtējuma līdervienība Doņeckas ''Shakhtar'' atrāvusies jau ļoti tālu ar 50 punktiem.

Okupētajā Luhanskas apgabalā bāzētā ''Zorya'' sezonas pārtraukuma laikā dosies treniņnometnē uz Turciju, atklāja galvenais treneris Skripņiks. ''Zorya'' pārtraukumā pievienojies ne tikai Cigaņiks, bet arī brazīlietis Karloss Eduardu Dos Santošs.

''Zorya'' preses dienesta paziņojumā klubas mājaslapā teikts, ka Cigaņiks ir ''latvietis pēc pases'', uzsverot, ka pussargam ir arī radinieki Ukrainā. Tāpat tiek izcelts, ka savulaik Leverkūzenes ''Bayer'' jauniešu komandas rindās Cigaņiks spēlējis kopā ar vācu aizsargu Džoelu Abu Hannu un pārvalda četras valodas - latviešu, krievu, vācu un angļu. Cigaņika kontā ir arī astoņas spēles Latvijas nacionālajā izlasē, tomēr vārtus gūt pussargam vēl nav izdevies.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт ФК "Заря" -...

     [+] [-]

, 2020-01-14 16:00, pirms 4 gadiem
"astoņas spēles Latvijas nacionālajā izlasē, tomēr vārtus gūt pussargam vēl nav izdevies" - it kā daudziem citiem, t.sk. uzbrucējiem, būtu izdevies.