Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempions Klots gūst ceturto vietu PK posmā parabobslejā

Ints Megnis
Ints Megnis

Pasaules čempions Klots gūst ceturto vietu PK posmā parabobslejā
Alvils Brants (no kreisās), trenere Vita Kotāne un Artūrs Klots. Foto: Ģirts Kehris

Latvijas parabobsleja pilots Artūrs Klots svētdien Lillehammeres trasē Norvēģijā izcīnīja ceturto vietu šīs sezonas sestajās Pasaules kausa sacensībās.

Pēdējo divu gadu pasaules čempions Klots pirmajā braucienā sasniedza trešo rezultātu, bet otrajā bija ceturtais un uz šo pozīciju atkāpās arī summā. Uzvaru guva kanādietis Lonijs Bisonets, kuram Klots divu braucienu summā piekāpās par 0,69 sekundēm, bet no goda pjedestāla viņš atpalika par 0,05 sekundēm.

Tikmēr Alvils Brants pirmajā braucienā bija desmitais, bet otrajā uzrādīja vien 16. rezultātu un summā guva 14. vietu starp 17 braucējiem. Viņš Bisonetam zaudēja 1,95 sekundes.

Sportisti sacentās arī sestdien, kad Klots ieņēma devīto, bet Brants 15. vietu.

Kopvērtējumā pēc sešām sacensībām pārliecinošs līderis ar 662 punktiem ir Bisonets, kurš izcīnījis jau četras uzvaras. Tikmēr Brants ar 404 punktiem pacēlies uz sesto vietu, bet viņš ir vājākais no visiem sportistiem, kurš pie punktiem ticis visos sešos etapos. Pirmajās četrās sacensībās braukusī Annija Krūmiņa ar 280 punktiem ir 14. pozīcijā, bet Klots, kurš šonedēļ piedzīvoja sezonas debiju, atrodas 16. vietā.

Šīs sezonas Pasaules kausa kalendārā iekļautas desmit sacensībās piecās dažādās trasēs. Pasaules čempionāts marta beigās tiks aizvadīts Leikplesidā.

Pērn pavasarī jau otro gadu pēc kārtas pasaules čempionātā uzvarēja Klots, kamēr Brants bija ceturtais. Tikmēr Brants pagājušajā sezonā kļuva par Eiropas čempionu, bet Annija Krūmiņa triumfēja sacensībās Kalgari, kļūstot par pirmo sievieti, kura guvusi uzvaru Pasaules kausa etapā.

     [+] [-]

, 2019-01-13 22:42, pirms 5 gadiem
Brantam krietni rezultāti pasliktinājušies pēdējā laikā..

starp citu,Žaļims trenē šogad parabobslejistus..