Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Muskvins guvis savainojumu un izlaidīs visu nākamo superkrosa sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Muskvins guvis savainojumu un izlaidīs visu nākamo superkrosa sezonu
Marvins Muskvins. Foto: KTM

"Red Bull KTM Factory Racing" rūpnīcas komanda paziņojusi, ka tās pārstāvis Marvins Muskvins ir guvis kājas savainojumu, kā rezultātā ir nepieciešama operācija, un sportists būs spiests izlaist visu 2020. gada superkrosa sezonu ASV.

Muskvins jau gatavojās jaunajai sezonai, kad treniņa laikā Kalifornijā neveiksmīgi piezemējās pēc lēciena tramplīnā. Šobrīd sportists jau atgriezies Francijā, kur viņam veiksmīgi izdarīta kreisās kājas operācija, bet turpmākos mēnešus nāksies pavadīt mierīgā režīmā, lai savainojums sadzītu.

"Ir ļoti žēl, ka jāpavēsta šādi sarūgtinoši jaunumi," saka Muskvins. "Biju tik priecīgs, kad pēc motokrosa sezonas beigās gūtās traumas atkal atgriezos uz motocikla un varēju sākt gatavoties superkrosa sezonai. Diemžēl piedzīvoju negadījumu KTM testu trasē, aizlēcu par tālu tramplīnā, kā rezultātā, piezemējoties, kājas saņēma ļoti spēcīgu triecienu, kreisajai kājai gūstot savainojumu. Vairāki ārsti veica izmeklējumus un tika secināts, ka nepieciešama operācija. Mērķis ir atgriezties trasē, kad būšu pietiekoši spēcīgs, lai varētu cīnīties par uzvarām."

Savu karjeru Muskvins sāka tepat Eiropā, 2009. gadā kļūstot par pasaules motokrosa čempionu MX2 klasē, un spējot aizstāvēt titulu 2010. gada sezonā. Pēc tam sportists karjeru turpināja Amerikā. Tāpat viņš palīdzēja Francijai 2015. gadā uzvarēt Nāciju motokrosā. Pēdējos gados viņš ir viens no vadošajiem PRO braucējiem superkrosa un motokrosa sacensībās ASV. Šī gada pavasarī AMA superkrosa sezonu viņš pabeidza trešais, piekāpjoties tikai Kūperam Vebam un Eli Tomakam. Tāpat Muskvins šosezon trešo vietu izcīnīja AMA motokrosa seriālā, atzīstot vien Tomaka un Kena Rokzena pārspēku.

"Monster Energy AMA Supercross" sezona sāksies jau 4. janvārī Anaheimā, Kalifornijā. Kopumā superkrosa sezona sastāvēs no 17 posmiem, ar noslēgumu maija sākumā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro