Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

ESPN: Džeksons pirms atlaišanas plānojis Latvijā tikties ar Porziņģi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ESPN: Džeksons pirms atlaišanas plānojis Latvijā tikties ar Porziņģi
Fils Džeksons 2017. gada 14. aprīlī. Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" vadība 2017. un 2018. gadā nespēja atrast risinājumus, lai atgūtu Kristapa Porziņģa uzticību, beigās rīkojoties pēc kluba īpašnieka Džeimsa Dolana shēmas "Paņem, izmet, atkārto", trešdien, 11. decembrī, rakstīja ESPN žurnāliste Ramona Šelburna.

“Knicks” basketbolisti kopš 1999. gada izcīnījuši vismazāk uzvaru NBA, gūstot panākumus tikai 40% spēļu. “Dolana ērā” klubs nomainījis 12 galvenos trenerus, kā arī sešus prezidentus un ģenerālmenedžerus, taču nav spējis atkārtot kādreizējos sasniegumus.

Prezidenta Fila Džeksona pilnvaru laikā (2014-2017) klubs centies izmantot Kristapu Porziņģi kā superzvaigzni citu zvaigžņu atvilināšanai uz “Lielo Ābolu”. Tam traucēja vadības saspīlētās attiecības ar jauno latviešu “vienradzi”.

Porziņģa savainojumu sērija un neierašanās uz sezonas atvadu tikšanos 2017. gada aprīlī mainījusi Džeksona redzējumu – kluba prezidents sācis izskatīt iespējamos maiņas darījumus. Tāda notikumu attīstība paātrinājusi Džeksona atlaišanu.

Notikumam tuvu stāvoši avoti vēstī, ka Džeksons plānojis 2017. gada vasarā doties uz Latviju, lai tiktos ar Porziņģi nolūkā saglābt brūkošās attiecības. Prezidenta atlaišana nav uzlabojusi “Knicks” attiecības ar jauno liepājnieku.

Klubs nesekmīgi centās nolīgt bijušo “Cleveland Cavaliers” ģenerālmenedžeri Deividu Grifinu. Pēdējais vēlējies rīcības brīvību lēmumu pieņemšanā un atskaitīšanos tikai “Knicks” īpašniekam Dolanam. Ņujorkieši vēlmes nav ņēmuši vērā.

Grifins, būdams ceļā uz tikšanos ar “Knicks” vadību, ieraudzījis ziņu, ka klubs noslēdzis četru gadu līgumu ar Timu Hārdeveju jaunāko par 71 miljonu ASV dolāru. Tajā brīdī viņš sapratis, ka viņam nāktos atbildēt par dāsno līgumu, par kuru viņam nav bijusi teikšana.

Klīvlendas stūrmanis apmeklējis tikšanos, bet atteicies no piedāvātās sadarbības. Turpinājumā “Knicks” nolīga “Sacramento Kings” viceprezidentu Skotu Periju, bet pēc neveiksmīgās 2018. gada sezonas atlaida treneri Džefu Hornačeku un parakstīja četru sezonu līgumu ar Deividu Fizdeilu.

Jaunais treneris uzreiz devās uz Latviju. Fizdeils ticēja, ka Porziņģis var kļūt par franšīzes spēlētāju un padarīt klubu konkurētspējīgu. Latvietis sākumā atrada kopīgu valodu ar treneri, taču, atgriezies Ņujorkā, tika sarūgtināts no jauna.

Domstarpības bija visā, sākot no Porziņģa uzturēšanās laika “Knicks” treniņbāzē līdz viņa klātbūtnes nozīmei, klubam cenšoties atvilināt brīvos aģentus Kevinu Durantu un Kairiju Ērvingu. Pašā 2019. gada sākumā Ņujorkas vadība sāka apspriest latvieša aizmainīšanu.

Avoti vēsta, ka Ņujorka piedāvāja Ņūorleānas “Pelicans” apmainīt Porziņģi un virkni citu spēlētāju pret Entoniju Deivisu. Bijušais “Big Easy” ģenerālmenedžeris Dells Dempss nav izrādījis lielu interesi. “Knicks” to uztvēra kā zīmi ierobežotai citu klubu interesei.

Porziņģis un viņa brālis Jānis plānoja janvārī tikties ar “Knicks” vadību nolūkā pārrunāt nākotni. Brīdī, kad brāļi uzzinājuši, ka “Knicks” veic pārrunas ar Dalasas “Mavericks”, viņi pieprasījuši tikties nākamajā rītā un izrādījuši interesi par četriem galamērķiem – “Nets”, “Clippers”, “Raptors” vai “Heat”.

Tikšanās bija īsa (piecas minūtes) un “Knicks” saskaņojusi darījumu ar Dalasu, vēl pirms brāļi paspējuši atgriezties Manhetenas dzīvoklī. Izrādījās, ka interese par Porziņģi bijusi liela – dučiem komandu brīnījās, kāpēc tām gājusi secen iespēja izteikt savu piedāvājumu.

Darījuma nianses – nenozīmīgu spēlētāju atgriešanās, rezerves līdzekļu atbrīvošana un divu drafta pirmās kārtas izvēļu iegūšana – konkurentiem lika saprast vienu no divām lietām: “Knicks” vadība bija pilnībā pārliecināta par Durenta vai Ērvinga iegūšanu brīvajā aģentūrā vai – viņi pilnīgi neko nezināja par franšīzi mainošā darījuma izpildi.

Durenta tēvs Veins Prats un biznesa partneris, Riks Kleimans, bija pašpasludināti “Knicks” fani. Spēlētāji baumoja par Kevina došanos uz Ņujorku ar tādu pašu pārliecību, kā 2016. gadā sprieda par viņa pievienošanos “Warriors”.

Ņujorkai bija arī lielākās izredzes uzvarēt NBA loterijā un iegūt “Duke” zvaigzni Zaionu Viljamsonu. “Knicks” vadība pārrēķinājās – nekas no iecerētā nepiepildījās. Durents nolēma kopā ar Ērvingu un Deandrē Džordanu doties uz Bruklinu.

Trīs superzvaigžņu – Durenta, Viljamsona un Deivisa – vietā “Knicks” ieguva Džūliusu Rendlu, Bobiju Portisu, Veinu Elingtonu un Ārdžeju Baretu. Nevienam neizdosies mainīt Ņujorkas klubu, kamēr nenotiks izmaiņas pašā sistēmā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
NY Times: Porziņģis "Nets" un "Clippers"...

 +12 [+] [-]

, 2019-12-12 08:35, pirms 4 gadiem
Man patika vieta kur rakstīts par AD un Pelikāniem.NOP atteikuši Knicks,un šie nodomājuši,ka KP nav tik lielas vērtības cik viņi domājuši.Pārējās līgas komandas bijušas šokā,jo ar viņiem neviens nav sazinājies nemaz

Izcils front office Knicks
Šeir arī atbilde beidzot,vai KP vispār prasīja treidu
Slēpts komentārs: LA-BOS antifans

     [+] [-]

, 2019-12-12 08:57, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Man patika vieta kur rakstīts par AD un Pelikāniem.NOP atteikuši Knicks,un šie nodomājuši,ka KP nav tik lielas vērtības cik viņi domājuši.Pārējās līgas komandas bijušas šokā,jo ar viņiem neviens nav sazinājies nemaz

Izcils front office Knicks
Šeir arī atbilde beidzot,vai KP vispār prasīja treidu
Nu, ja viņiem doma bija salary dump, tad jau var ņemt pretī pirmo piedāvājumu, kas nāk, kas ir gatavi atņemt visus līgumus NYK.

 +11 [+] [-]

, 2019-12-12 09:04, pirms 4 gadiem
Ja izrādīsies,ka viss šitais ir patiesība,būtu labi,ka NY kreklu dedzinātāji un ūjinātāji,publiski atvainotos KP.....bet tā tak ir Ņujorka,deguni uzrauti augstāk par debesskrāpjiem,un smadzenes aitu baram nav vajadzīgas!

     [+] [-]

, 2019-12-12 09:05, pirms 4 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tikai jautājums, kas ir avots šim. Kamēr nav reāls avots tikmēr kārtējā tufta.

Un SC baigi gribēja paspīdēt un piepušķot jauns/delfi rakstu ar papildus info. Un kā papildus info izvēlējās visiem ziniem vēsturi, ka Džeksons solījās braukt uz LV.
Tip norāde uz ESPN žurnālisti...spēcīgi

  -1 [+] [-]

, 2019-12-12 09:16, pirms 4 gadiem
ingars31 rakstīja: Tip norāde uz ESPN žurnālisti...spēcīgi
Un kur viņi rāva informāciju? No Dolana, Perija vai KP? No citiem viedokļiem jēga maza.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-12 09:23, pirms 4 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Un kur viņi rāva informāciju? No Dolana, Perija vai KP? No citiem viedokļiem jēga maza.
KP,Fizdeils,NOP organizācija un droši vēl kāds no Knicks.
Katrā ziņā 2h laikā treidu neuztaisīja

  +5 [+] [-]

, 2019-12-12 10:01, pirms 4 gadiem
Man domāt, ka ieplīsa, kad KAT 2018.septembrī iedeva jaunu pēcdrafta maksimālo līgumu, bet KP neko tādu nepiedāvāja. KP bija savainots , Knicks negribēja riskēt, brāļi saprata, ka viņiem iekš Knicks nekas nav garantēts un sākās pārrunas-čukstēšanas-baumas.
P.S. Dolans var būt apmierināts - beidzot Knicks šonakt uzvarēja daudzkārtējo NBA čempioni GSW. Tā ka viss kārtībā

  -1 [+] [-]

, 2019-12-12 10:07, pirms 4 gadiem
ingars31 rakstīja: Ja izrādīsies,ka viss šitais ir patiesība,būtu labi,ka NY kreklu dedzinātāji un ūjinātāji,publiski atvainotos KP.....bet tā tak ir Ņujorka,deguni uzrauti augstāk par debesskrāpjiem,un smadzenes aitu baram nav vajadzīgas!
Nav jau pilnīgi bezcerīgi ar viņiem

https://twitter.com/NickkWhite/stat...

https://mobile.twitter.com/MichaelR...

     [+] [-]

, 2019-12-12 10:19, pirms 4 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu, ja viņiem doma bija salary dump, tad jau var ņemt pretī pirmo piedāvājumu, kas nāk, kas ir gatavi atņemt visus līgumus NYK.
ESPN ir ticams avots. Un piedāvājumus uzklausīt neviens neliedz, varbūt kāds no "vairākiem dučiem" klubu piedāvā ko vērtīgāku!

  -2 [+] [-]

, 2019-12-12 11:27, pirms 4 gadiem
Ja KP butu pargajis uz Bruklinu, vins Manhetena butu persona non grata, Nolinchotu.

     [+] [-]

, 2019-12-12 11:48, pirms 4 gadiem
SAS reakcija par "We've got Julius Randle. And Bobby Portis." bija viena no labākajām vēsturē. Tajā raidījumā, kur tas otrs nigga nevar noturēt smieklus.

     [+] [-]

, 2019-12-12 12:47, pirms 4 gadiem
M rakstīja: SAS reakcija par "We've got Julius Randle. And Bobby Portis." bija viena no labākajām vēsturē. Tajā raidījumā, kur tas otrs nigga nevar noturēt smieklus.
Runā, ka Morriss, kuru viņi nočiepa Spurs, arī tin makšķeres

  +4 [+] [-]

, 2019-12-12 13:56, pirms 4 gadiem
Dolans sevi pozicionējis kā bērndārznieku, kurš nolēmis nodarboties ar biznesu, neko no tā nesajēdzot. Nez ar ko viņš savu naudu nopelnījis...

  -1 [+] [-]

, 2019-12-12 14:52, pirms 4 gadiem
kādā sakarā jau 100x šis 3 gadus vecu ziņu atgremojums?

  -2 [+] [-]

, 2019-12-12 14:57, pirms 4 gadiem
Kp 3% ir 33%, bet Luka 32%. Bet Dalasas rezervistiem ir labāks %

  +1 [+] [-]

, 2019-12-12 15:55, pirms 4 gadiem
norcha 172 rakstīja: Dolans sevi pozicionējis kā bērndārznieku, kurš nolēmis nodarboties ar biznesu, neko no tā nesajēdzot. Nez ar ko viņš savu naudu nopelnījis...
Īsti neizprotu kā divi sporta veidi viņam var būt tik dažādi.Rangers viss notiek kārtīgi,bet te reāla mēslu bedre

  +1 [+] [-]

, 2019-12-12 16:36, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Īsti neizprotu kā divi sporta veidi viņam var būt tik dažādi.Rangers viss notiek kārtīgi,bet te reāla mēslu bedre
Laikam jau Dolans nejaucas hokeja lietās, bet basketā uzskata sevi par speciālistu. Ar visām izrietošajām sekām. Kaut kā nav dzirdēts, ka viņš banotu kādu hokeja fanu vai bij.spēlētāju, kurš kaut kur kaut ko ne tā izteicies.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-12 22:23, pirms 4 gadiem
ingars31 rakstīja: Ja izrādīsies,ka viss šitais ir patiesība,būtu labi,ka NY kreklu dedzinātāji un ūjinātāji,publiski atvainotos KP.....bet tā tak ir Ņujorka,deguni uzrauti augstāk par debesskrāpjiem,un smadzenes aitu baram nav vajadzīgas!
Nevis "ja izrādīsies", bet aptuveni kas tāds jau sen bija zināms! Tagad tikai vēlreiz par to apliecina... Vai arī tu ticēji visām tām NYK mēdiju fake ziņām, ka KP tā vienkārši ne no šā ne no tā pieprasījis maiņu un NYK dažu stundu laikā to sagatavojuši?

     [+] [-]

, 2019-12-13 09:51, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: Laikam jau Dolans nejaucas hokeja lietās, bet basketā uzskata sevi par speciālistu. Ar visām izrietošajām sekām. Kaut kā nav dzirdēts, ka viņš banotu kādu hokeja fanu vai bij.spēlētāju, kurš kaut kur kaut ko ne tā izteicies.
Tāpēc, ka no hokejista var dabūt pa muti