Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Marejs atgriežas "Penguins" sastāvā, Vasiļevskis – "Lightning"

Juris Miņins
Juris Miņins

Marejs atgriežas "Penguins" sastāvā, Vasiļevskis – "Lightning"
Andrejs Vasiļevskis
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" no savainoto spēlētāju saraksta aktīvajā ir pārcēlusi vārtsargu Metu Mareju. Savukārt Andrejs Vasiļevskis varētu atgriezties Tampabejas "Lightning" rindās.

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs, 24 gadus vecais Mets Marejs savainoto spēlētāju sarakstā tika pagājušajā mēnesī ar ķermeņa lejasdaļas savainojumu un uz NHL ledus nav izgājis kopš 17. novembra.

Šodien Pitsburgas komanda ir paziņojusi, ka savu pirmo vārtsargu viņi izņem no savainoto spēlētāju saraksta un iekļauj aktīvajā komandas sastāvā. Tiesa, ar piebildi, ka pirmajā mačā pēc atgriešanās viņš uz ledus vēl nedosies un dublēs Keisiju DeSmitu. Tāpat ir paziņots, ka uz AHL komandu ir nosūtīts Tristans Džarijs.

Marejam šī sezona gan nebija izdevusies veiksmīga, jo pēc 11 aizvadītajām spēlēm viņa kontā bija tikai četras uzvaras un vidēji mačā ielaisti 4.08 vārti, atvairot 87.7% metienu. Jāsaka gan, ka savainojums, kura dēļ viņš izlaida teju mēnesi, vārtsargu mocīja vēl pāris nedēļas pirms viņa ievietošanas savainoto sarakstā, taču pats Marejs vājo sniegumu nevēlas saistīt ar savainojumu.

Kā arī...

- Tampabejas "Lightning" treniņā vārtos jau ir stājies Andrejs Vasiļevskis. Viņš nav spēlējis kopš 15. novembra, jo ārsti viņam fiksēja kājas lūzumu. Par tiešu viņa atgriešanās datumu spēles formātā vēl nav ziņots, taču tas varētu notikt jau tuvākajā laikā.

Šosezon Vasiļevskis ir aizvadījis 13 mačus, izcīnījis deviņas uzvaras, atvairījis 92.7% no visiem metieniem, vidēji mačā ielaižot 2.29 vārtus.

- Lasvegasas "Golden Knights" arī ir iemesls priekam, jo sastāvā ir atgriezies uzbrucējs Pols Ščastnijs, kurš komandai pievienojās vien vasarā, bet šajā sezonā ir aizvadījis tikai trīs spēles, bet izlaidis teju desmit reizes vairāk – 29 mačus.

- Losandželosas "Kings" gan priekam iemeslu nav, jo savainojumus ir guvuši divi aizsargi – Dions Fenafs un Drū Dautijs. Fenafs jau ir atgriezies Losandželosā, lai atrādītos ārstiem un izbraukumu neturpina, bet Dautijs pagaidām vēl ir ar komandu.

- Tāpat bez aizsarga ir palikusi Ņujorkas "Rangers", jo Kevinam Šatenkirkam ir jāizlaiž vismaz divas, bet sliktākajā gadījumā arī visas četras, nedēļas. Iemesls šādai piespiedu atpūtai – pleca savainojums.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/
https://www.tsn.ca/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2018-12-13 23:55, pirms 5 gadiem
Miņina mīļākais vārtsargs