Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF izbraukumā spēkosies ar LBL pastarīti "Jēkabpili"

Emils Ozerinskis

VEF izbraukumā spēkosies ar LBL pastarīti "Jēkabpili"
Renārs Magone
Foto: Lāsma Irša

Trešdien, 13. decembrī "Olybet" Latvijas Basketbola līgas vienīgajā spēlē BK "Jēkabpils" savā laukumā uzņems valsts čempioni "VEF Rīgu". Spēles sākums Jēkabpils Sporta namā pulksten 18:30.

18:30 BK Jēkabpils - VEF Rīga
Rūdolfa Rozīša vadītajai BK "Jēkabpils" sezonas pirmajā pusē nācies piedzīvot daudz vairāk zaudējumus kā prieka brīžu. Komanda šobrīd piedzīvo piecu zaudējumu sēriju, kas tuvākajās spēlēs draud kļūt vēl garāka. Šobrīd vienība ar diviem panākumiem 11 spēlēs atrodas pēdējā pozīcijā LBL tabulā. Komandas sniegumu ietekmējusi arī komandas pamatsastāva saspēles vadītāja Edgara Štelmahera trauma, tādējādi liekot izlīdzēties ar citu pozīciju spēlētājiem. Vakardien "Jēkabpils" sastāvam tika piesaistīts otrais leģionārs - lietuvietis Dominiks Domarks, kurš vienībai palīdzēs atrisināt problēmas tieši sasāpējušajā saspēles vadītāja pozīcijā. Tikmēr komandas rindas atstājis 19 gadus vecais latviešu aizsargs Toms Upe, kura sniegums šosezon bija visai pieticīgs.

"VEF Rīga" ar piecām uzvarām septiņās cīņās ieņem ceturto vietu Latvijas čempionātā. Komandas rindas nesen papildinājis pieredzējušais Kaspars Bērziņš, bet pēc traumas sadziedēšanas laukumā atkal gatavs doties Kaspars Vecvagars. Tādēļ, ja visi komandas spēlētāji demonstrēs cerēto sniegumu, rīdzinieku sastāvs šobrīd tiek uzskatīts par nokomplektētu un tuvākajā laikā papildinājumi nav gaidāmi. Pēc valsts svētkos piedzīvotā zaudējuma principiālajiem pretiniekiem ventspilniekiem, aizvadītajā nedēļā vefieši atgriezās uz panākumu takas, noslēdzošajā spēles ceturksnī nodrošinot uzvaru pār valmieriešiem.

"Lūšu" komandas rindās galvenais punktu guvējs ir pieredzējušais Jurijs Aleksejevs, kuram šajā sezonā vidēji 14,5 punkti un 7,7 atlēkušās bumbas. Renārs Magone statistikā atzīmējas ar 10,7 punktiem un 4,5 izcīnītām bumbām. Tikmēr Artūra Vītiņa rēķinā 8,2 punkti un 4,8 izcīnītas bumbas.

Rīdzinieku rindās šosezon rezultatīvi profesionālo karjeru uzsācis Andris Misters, vidēji LBL čempionātā izceļoties ar 11,2 punktiem, trejačus realizējot ar 47,8% precizitāti. Amerikāņu aizsargs Korijs Hovkins vidēji ticis pie 13,5 punktiem un 2,5 rezultatīvām piespēlēm, savukārt Mareks Mejeris sakrājis 10,1 punktu un 5,7 bumbas zem groziem.

Šī būs abu komandu otrā tikšanās reize. 8. novembrī "lūši" savās mājās ar rezultātu 59:86 atzina valsts čempionu pārākumu. Toreiz Andris Misters uzvarētāju rindās izcēlās ar 22 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt mājiniekiem 14 punktus guva Renārs Magone.

Mača tiešraide "Best4Sport TV".

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Ventspils110100%
2.Ogre8280.0%
3.Jūrmala8372.7%
4.VEF Rīga5271.4%
5.Betsafe/Liepāja4640.0%
6.Valka/Valga2625.0%
7.Latvijas Universitāte3925.0%
8.Valmiera/Ordo3925.0%
9.Jēkabpils2918.2%

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

  +2 [+] [-]

, 2017-12-13 11:43, pirms 6 gadiem
Žēl, ka Jēkabpils šosezon tik vāja... tā jau varētu nokost vefu.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-13 11:52, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Žēl, ka Jēkabpils šosezon tik vāja... tā jau varētu nokost vefu.
Tāpat kā ikvienu citu klubu, un? Te drīzāk, tāpat kā agrāk, jautājums, cik minūtes VEF šodien normāli spēlēs, tāpat kā pret Valmieru piecas vai tomēr nopietnāk būs piegājuši?

     [+] [-]

, 2017-12-13 11:58, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tāpat kā ikvienu citu klubu, un? Te drīzāk, tāpat kā agrāk, jautājums, cik minūtes VEF šodien normāli spēlēs, tāpat kā pret Valmieru piecas vai tomēr nopietnāk būs piegājuši?
Diemžēl , bet sogad tikai četras komandas (Ventspils, VEF, Jūrmala, Ogre) var viena otrai augšgala komandai iekosts, pārējām nav variantu, cik pēdējās sezonas bija interesantas, kad praktiski jebkura varēja jebkurai iekost, šogad nekā.... žēl , ka tāds kritums līgā, protams, skaidrs galvenais iemesls tam - finanses, lai nokomplektētu konkurētspējīgus sastāvus.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-13 12:02, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Diemžēl , bet sogad tikai četras komandas (Ventspils, VEF, Jūrmala, Ogre) var viena otrai augšgala komandai iekosts, pārējām nav variantu, cik pēdējās sezonas bija interesantas, kad praktiski jebkura varēja jebkurai iekost, šogad nekā.... žēl , ka tāds kritums līgā, protams, skaidrs galvenais iemesls tam - finanses, lai nokomplektētu konkurētspējīgus sastāvus.
Tas gan, lai gan daļēji var piekrist viedoklim, ka labāk šādi, nekā Lietuvā, kur ir sakārtots, it kā, bet tajā pašā laikā uzliekot budžeta minimumu klubiem, puse no viņiem var arī neizdzīvot. Tur arī nemaz tik spoži nav, kā sākumā šķita

     [+] [-]

, 2017-12-13 12:15, pirms 6 gadiem
Lietuvietis, jauns leģionārs varbūt debitēs Jēkabpilij.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-13 16:33, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tāpat kā ikvienu citu klubu, un? Te drīzāk, tāpat kā agrāk, jautājums, cik minūtes VEF šodien normāli spēlēs, tāpat kā pret Valmieru piecas vai tomēr nopietnāk būs piegājuši?
Malacis, beidzot sāc saprast notiekošo. Nākamais solis - saprast, kāpēc VEF LBL mačos gandrīz vienmēr nespēlē normāli.

     [+] [-]

, 2017-12-13 18:31, pirms 6 gadiem
Izskatās pēc klasikas - Jēkabpilij pietiekumā nav Rolenda un Magones, principā, nav kam spēlēt. VEFam būtu jāgrauj ar vismaz +40. Bet novērojumi liecina, ka parasti šādā situācijā ir knapi +10 un bukmeikeriem tiek milzu peļņa. Bet es tomēr šoreiz ticu godīgai spēlei.

     [+] [-]

, 2017-12-13 18:43, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Izskatās pēc klasikas - Jēkabpilij pietiekumā nav Rolenda un Magones, principā, nav kam spēlēt. VEFam būtu jāgrauj ar vismaz +40. Bet novērojumi liecina, ka parasti šādā situācijā ir knapi +10 un bukmeikeriem tiek milzu peļņa. Bet es tomēr šoreiz ticu godīgai spēlei.
Tak vafeles pilniigaa pofigaa speelee katru LBL speeli...maksimums pa 15 vinnees...Vinji tak pat ar LBL2 komandu nez vai pa 40 vinnetu ar zotoviem un gromoviem..