Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA atzīst tiesnešu kļūdu, izšķirošajā brīdī nefiksējot piezīmi pret Karmelo

Rolands Eliņš

NBA atzīst tiesnešu kļūdu, izšķirošajā brīdī nefiksējot piezīmi pret Karmelo
Karmelo Entonijs spēlē pret "Kings"
Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi savu slēdzienu par tiesnešu darbību Sakramento „Kings” un Ņujorkas „Knicks” spēlē (99:97) un norādījusi, ka pēdējās sekundēs nav ticis fiksēts noteikumu pārkāpums pret Karmelo Entoniju, kurš varētu novest pie papildlaika.

NBA piekoptā nostāja pret tiesnešiem neatšķiras no citām lielajām līgām, proti, tiesneši spēles laikā ir neaizskarami, tāpat arī tiek bargi sodīta spēlētāju un treneru veiktā tiesnešu kritizēšana ārpus spēlēm. Taču NBA arī regulāri publicē savu ekspertu slēdzienu par tiesnešu darbību, piedāvājot objektīvu kritiku. Šoreiz nekāds izņēmums nebija arī Kristapa Porziņģa pārstāvētās „Knicks” iepriekšējā spēle.

Tajā „Knicks” spēlēja visai neveiksmīgi un zaudēja ar 97:99, taču izskaņā tomēr prata tikt pie iespējas izraut uzvaru. Piecas sekundes pirms beigām bumba nonāca pie Karmelo Entonija, kurš no laukuma centra pieskrēja pie tālmetiena līnijas un izpildīja neprecīzu metienu. Entonijs protestēja par nepiešķirto sodu un saņēma kritiku par zem groza brīvā Porziņģa neievērošanu, taču izrādījies, ka taisnība bijusi Entonijam.

NBA oficiāli paziņojusi, ka šajā epizodē „Kings” saspēles vadītājs Reižons Rondo mirkli pirms metiena satvēris Entonija roku, līdz ar to bijis nepieciešams fiksēt noteikumu pārkāpumu. Tas būtu novedis pie diviem Entonija soda metieniem un iespējas panākt neizšķirtu 99:99 un papildlaiku. Kļūdas atzīšana gan nekādā veidā neietekmēs mača rezultātu.

Jāpiezīmē, ka Entonijs jau iepriekš publiski bija norādījis, ka viņu satrauc tiesnešu attieksme un daudzie nefiksētie pārkāpumi pret viņu. Entonijs gan tik un tā vidēji spēlē izpilda 5.7 soda metienus, kas ir 19. labākais rādītājs NBA, taču Entonija karjerā tas ir viens no zemākajiem rādītājiem, kamēr „Knicks” zaudējusi jau septiņās no pēdējām desmit spēlēm. Iespēja to mainīt Porziņģim un Ņujorkas komandai būs šonakt, 5:00 pēc Latvijas laika Portlendā pret „Trail Blazers”.

Taču pilnīgi sveikā cauri nav ticis arī Rondo, kurš saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju, tiesa, par pārkāpumu pavisam citā spēlē. Pagājušajā nedēļā Rondo divu tehnisko piezīmju dēļ tika izraidīts no spēles pret „Celtics”, un NBA norādījusi, ka viņš strīdā ar tiesnesi izmantojis pārāk skarbus vārdus un nav pametis laukumu uzreiz pēc otrās tehniskās piezīmes saņemšanas, kā to pieprasa NBA likumi. Rondo nāksies izlaist „Kings” nākamo maču, kas būs pret Hjūstonas „Rockets”.

Nefiksētais pārkāpums pret Karmelo Entoniju (no 6:54)

Izmantotie resursi:
NBA.com

  -3 [+] [-]

, 2015-12-12 14:41, pirms 8 gadiem
Ta nekā nebija. Tad jau par katru sūda pieskārienu jasāk dod.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-12 14:43, pirms 8 gadiem
Nu stulbi, ko lai saka, tas ka iedod rājienu, nemaina, ka būtu uzvara gūta

 +11 [+] [-]

, 2015-12-12 14:54, pirms 8 gadiem
Converse87 rakstīja: Ta nekā nebija. Tad jau par katru sūda pieskārienu jasāk dod.
Pamēģini iemest trīnīti ar sūda pieskārienu no NBA čaļa, slimības lapa uz 2. mēnešiem un sētnieka karjera galā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-12-12 15:47, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: Ir tāda lieta, kā noteikumi! Kaut gan bez noteikumiem es arī gribētu basi uzspēlēt =))
Ja zīnatu noteikumus tad zinātu, ka šis nav sods! Kurš lēc-gāžās virsū un kurš stāv uz vietas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-12-12 16:12, pirms 8 gadiem
Būtu uzkarinājis virs groza Kristapam, būtu OT, kurā būtu vēl šanse uzvarēt, bet nē, vajadzēja piļīt un spekulēt uz piezīmi. Vispār Karmelo pēdējās spēlēs ir nekāds, principā, tāds kāds viņš bijis visu karjeru. Tieši ar šīm īpašībām viņš nekad neko neuzvarēs, metīs miljonu punktu, bet gredzenu viņam neredzēt.

  -2 [+] [-]

, 2015-12-12 16:16, pirms 8 gadiem
Varbūt Rondo turēja nedaudz roku pirms metiena, bet sods tur nebija. Karmelo vienkārši atkal brēc.. Izmet metienu pāri diviem sedzējiem.. Varēja atdot piespēli. Kristaps līmenī.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-12 16:23, pirms 8 gadiem
skverzaks1 rakstīja: Varbūt Rondo turēja nedaudz roku pirms metiena, bet sods tur nebija.
Basketa eksperts. Tagad zināšu, ka spēlējot aizsardzībā VAR turēt pretspēlētāja roku! : D

  -3 [+] [-]

, 2015-12-12 16:26, pirms 8 gadiem
skverzaks1 rakstīja: Varbūt Rondo turēja nedaudz roku pirms metiena, bet sods tur nebija. Karmelo vienkārši atkal brēc.. Izmet metienu pāri diviem sedzējiem.. Varēja atdot piespēli. Kristaps līmenī.
ha ha ha

  -1 [+] [-]

, 2015-12-12 16:29, pirms 8 gadiem
Onslovs rakstīja: Basketa eksperts. Tagad zināšu, ka spēlējot aizsardzībā VAR turēt pretspēlētāja roku! : D
Nu labi, roka tika turēta, bet metiena brīdi sods nebija. "Ekspert" . Varēji mani necitēt. Var redzēt, ka tev ir mazvērtības un uzmanības trūkumi, ja reiz māki pasmieties tikai par cita komentāriem..

  +2 [+] [-]

, 2015-12-12 16:30, pirms 8 gadiem
skverzaks1 rakstīja: Nu labi, roka tika turēta, bet metiena brīdi sods nebija. "Ekspert" . Varēji mani necitēt. Var redzēt, ka tev ir mazvērtības un uzmanības trūkumi, ja reiz māki pasmieties tikai par cita komentāriem..
Kur bija mineets kad sods bija metiena briidii?!mirkli pirms metiena!buutu 2 sodinji un iespeeja panaakt ot!"Ekspert"

  +5 [+] [-]

, 2015-12-12 16:35, pirms 8 gadiem
ta kaada starpiiba, Porzingim 3metru radiusaa neviena speeleetaja shis(melo) vieglas piespeeles vietaa met zilu taalo
story of the season
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-12 16:56, pirms 8 gadiem
yesyes rakstīja: Kur bija mineets kad sods bija metiena briidii?!mirkli pirms metiena!buutu 2 sodinji un iespeeja panaakt ot!"Ekspert"
NBA spelē diezgan fizisku basketbolu, visa šī jezga sacelta tikai tapēc, ka tas bija Karmelo. Sorry, jo neizlasīju tieši to kur bija minēts, ka sods bija pirms tam.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-12 18:05, pirms 8 gadiem
Bet Fisheram ir jaatziist Karameles kljuuda, ka nedeva Kristapam bumbu uz nichu.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-12 19:59, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: Tieši pēdējā laikā man ir radies jautājums- kā futbolu varētu savienot ar cīņas sportu! Tikai vēl neredzu, kā lai izmūk no regulāra traumatisma!
Regbijs vai amerikāņu futbols. - Reizēm uzsit arī ar kāju:-D
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja