Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: Uzvar "Pārdaugava/LU", "Rīdzene/Turība", Mārupe un RSU

Andrejs Siliņš

Piektdien norisinājās četras cīņas Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā, kur pie uzvarām tika "Pārdaugava/LU", "Rīdzene/Turība", "Mārupes SC" un RSU vienības.

Pateicoties sniegumam pēdējā ceturtdaļā, septīto uzvaru 13 spēlēs izcīnīja "Pārdaugava/LU", kas mājās ar rezultātu 82:77 apspēlēja "Ventspils Augstskolas" komandu. Jānis Engers uzvarētāju labā guva 26 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Linardam Jaunzemam 15 punkti un deviņas bumbas, kā arī piecas pārtvertas bumbas. Ventspilnieku rindās ar "double-double" (21+11) izcēlās Kārlis Pauls Lasmanis.

Ceturto panākumu 12 mačos izcīnīja A grupas tabulas pastarīte "Rīdzene/Turība", kas ar 73:54 apspēlēja RTU. Roberts Pāže uzvarētājiem iemeta 20 punktus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, bet Guntim Sīpoliņam 15 punkti un astoņas bumbas. RTU labā 15 punktus iemeta Mārtiņš Bērziņš, kuram arī astoņas bumbas.

Rolanda Brenča 24 gūtie punkti neglāba "OC Limbažus" no zaudējuma "Mārupes SC" - 84:86. Septiņas sekundes līdz beigām pēc garām aizmesta soda metiena limbažnieki izcīnīja uzbrukuma bumbu, taču Brenčs pieļāva kļūdu un mārupieši svinēja panākumu. Uzvarētājiem Mārtiņš Motivāns iemeta 20 punktus un izcīnīja sešas bumbas. 20 punkti arī Artūra Kramiņa kontā.

Augstskolu cīņā Valmierā "Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass" ar 64:65 piekāpās RSU. Uzvarētājiem Kristaps Jurjāns izcēlās ar "double-double" - 21 punkts un 12 bumbas pie groziem. Aleksis Putniņš pievienoja 13 punktus un septiņas bumbas. Valmieriešiem pa 13 punktiem sameta Sandris Vītols un Edgars Bergmanis.