Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kross: "Diemžēl spēlētāji nepieņem lēmumus. Esam tikai lelles FIFA un UEFA rokās"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kross: "Diemžēl spēlētāji nepieņem lēmumus. Esam tikai lelles FIFA un UEFA rokās"
Toni Kross. Foto: Zumapres/Scanpix

Vācijas izlases un Madrides “Real” futbolists Toni Kross kritizējis ideju par Eiropas klubu superlīgas izveidi, tāpat viņš nav liels Nāciju līgas vai klubu Pasaules kausa paplašināšanas fans. Kross pauda pārliecību, ka jauni turnīri tiek veidoti tikai tādēļ, lai gūtu vēl lielākus ienākumus, izspiežot no spēlētājiem visas rezerves.

“Diemžēl spēlētāji nepieņem lēmumus. Galu galā, kad tiek izdomāti jauni turnīri, mēs esam lelles FIFA un UEFA rokās. Turnīri tiek radīti, lai gūtu maksimāli lielu peļņu, lai no spēlētājiem fiziski izspiestu visu,” pauda 30 gadus vecais Toni Kross. Viņš izlaida pārbaudes spēli pret čehiem, jo Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs deva atpūtu pirms Nāciju līgas spēlēm pret Ukrainu un Spāniju.

“Atbalstu modeli, kurā atstājam ierasto lietu kārtību, ja viss noris lieliski. Valstu līgas jau šobrīd ir top produkts, kopā ar Čempionu līgu un klubu Pasaules kausu,” teica pussargs, kurš karjeras laikā Čempionu līgā triumfējis četras reizes un 2014. gadā ieguva arī Pasaules kausu. Pirms pievienošanās Madrides “Real” Kross pārstāvēja Minhenes “Bayern”.

“Vērtējot no sportiskās puses, tas būtu interesanti, jo mēs aizvadītu tikai augstākā līmeņa spēles,” ieceri izveidot klubu superlīgu vērtēja Kross. “Taču plaisa starp lielajiem un mazajiem klubiem kļūtu vēl lielāka. Ne visam vienmēr jābūt lielākam, ātrākam vai jāpelna vēl vairāk naudas.”

Superlīgas plāns paredz atteikšanos no Čempionu līgas, turnīrā apvienojoties Eiropas piecu spēcīgāko līgu labākajām komandām, un sacensības notiktu bez izkrišanas, tādējādi nedodot citām komandām iespēju pievienoties turnīram.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/real-ma...

  -2 [+] [-]

, 2020-11-12 16:28, pirms 3 gadiem
Princese ierunājās, Tev miljonus maksā par to, ka Tu 90 līdz 180 minūtes nedēļā bumbu dzenā un vēl atļaujies čīkstēt par kaut ko. Tādā gadījumā es labprāt būtu lelle kā viņš tur salīdzina.

     [+] [-]

, 2020-11-12 18:09, pirms 3 gadiem
Man gribētos redzēt, kā šī superlīga pārklātos ar izlašu spēlēm, ja tā notiks kā basketbolā?