Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas lielā cīņa atstāj iespaidu uz izlasi – Stērlings pēc konflikta izlaidīs nākamo spēli

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Premjerlīgas lielā cīņa atstāj iespaidu uz izlasi – Stērlings pēc konflikta izlaidīs nākamo spēli
Rahīms Stērlings un Džo Gomess. Foto: PA Pictures/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas līdere "Liverpool" svētdien savā laukumā ar 3:1 pieveica pašreizējo čempioni Mančestras "City". Mača beigās saķērās Džo Gomess un Rahīms Stērlings, un viņu konflikts turpinājies arī Anglijas izlases nometnē. Tādēļ galvenais treneris Garets Sautgeits pieņēmis lēmumu neiekļaut Stērlingu sastāvā uz nākamo spēli.

Ilgi gaidītajā Premjerlīgas spēcīgāko komandu duelī "Liverpool" izdevās nosargāt pārsvaru. Mača beigās galvenais treneris Jirgens Klops sūtīja laukumā centra aizsargu Gomesu, lai viņš palīdzētu tikt galā ar pretinieku spiedienu. Drīz starp Gomesu un Stērlingu izcēlās nesaskaņas, kuras izdevās izšķirt tikai pēc citu futbolistu iejaukšanās.

Pirmdien kopā sanāca Anglijas izlase, lai aizvadītu Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles, un konflikts turpinājies. Stērlings piegājis pie spēlētāju grupas, kurā atradās Gomess, un veltījis savam nu jau komandas biedram pārmetošas frāzes. Ja sākumā pārējie tās uztvērušas kā joku, tad drīz viņus par pretējo pārliecināja Stērlings, kurš mēģināja saķert Gomesu pie kakla. "Liverpool" futbolists sadusmojās, un atkal vajadzēja citu cilvēku iejaukšanos, lai abus izšķirtu.

Pēc incidenta Sautgeits pieņēmis lēmumu par Stērlinga neiekļaušanu sastāvā ceturtdienas spēlē pret Melnkalni. "Viens no mūsu lielākajiem izaicinājumiem un reizē arī plusiem bijis tas, ka vienmēr spējām nodalīt klubu cīņas no nacionālās izlases. Diemžēl vakardienas spēles emocijas vēl bija pārāk svaigas," pirmdien teica Sautgeits.

Stērlings un Gomess pēcāk "Liverpool" kapteiņa Džordana Hendersona, kurš vilcis kapteiņa apsēju arī valstsvienībā, vadībā noslēdza pamieru. Stērlings sociālajos tīklos publiski atvainojies par notikušo, kamēr Gomess aiz slēgtām durvīm runājis ar Sautgeitu un lūdzis treneri nesūtīt Stērlingu mājās, jo jau Melnkalnes spēles izlaišana būs pietiekams sods.

"Mēs nodarbojamies ar sportu, kurā emocijas sit augstu vilni. Esmu pietiekami liels vīrs, lai varētu atzīt, ka nespēju savaldīt savas emocijas," rakstīja Stērlings. "Man un Džo Gomesam viss ir kārtībā. Abi saprotam, ka tas bija piecu desmit sekunžu incidents. Tas ir beidzies, tāpēc nav nepieciešamības skandālu padarīt lielāku. Labāk koncentrēsimies nākamajai spēlei."

Ceturtdien angļiem pretī stāsies Melnkalne, bet svētdien izbraukumā jāspēkojas ar Kosovu. Anglijas izlasei nepieciešams tikai viens punkts, lai nodrošinātu dalību 2020. gada Eiropas čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...

  +1 [+] [-]

, 2019-11-12 13:34, pirms 4 gadiem
Labi, ka Gomesam vismaz rasismu nevar piešūt . Tagad jau tas modē pie mazākā konflikta ar nēģeri .
Kaut gan, ja ieskatās tad tāds gaišāks viņš tomēr ir salīdzinoši .

     [+] [-]

, 2019-11-13 15:04, pirms 4 gadiem
Nesaprotu, kādēļ izlases treneris izvēlējās mazgāt komandas netīro veļu publiski.