Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Melders piektais rezultatīvākais Francijā, Kamkins - Anglijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Melders piektais rezultatīvākais Francijā, Kamkins - Anglijā
"IFK Paris" ar Raivi Melderi (#71) sastāvā pārliecinoši uzsākuši ceļu pretim kārtējam titulam Francijā
Foto: IFK Paris

Latvijas florbola leģionāri ne tajās spēcīgākajās līgās demonstrē augstu rezultativitāti, Francijas virslīgā starp labākajiem punktu guvējiem esot Raivim Melderim, kamēr Igors Kamkins spilgti atzīmējies Anglijas čempionātā. Norvēģijā pie augstas rezultativitātes jau pieradinājušas Līga Garklāva un Diāna Isjomina, bet Vācijā otro maču pēc kārtas atzīmējies Kristaps Vaičis.

Isjomina un Garklāva kārtējo reizi rezultatīvas
Vēl vienu panākumu Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā izdevies izcīnīt Diānas Isjominas un Līgas Garklāvas pārstāvētajam "Grei", kas savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:1, 1:1, 2:0) apspēlēja kādreiz titulēto, bet šosezon vāju sniegumu rādošo "Sveiva". Uzvarētāju rindās Isjomina bija rezultatīvākā spēlētāja, tiekot pie diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, kamēr Garklāvai viens precīzs metiens un divas soda minūtes. "Grei" vienībai šī bija piektā uzvara tikpat spēlēs, kas ļauj saglabāt līderpozīcijas kopvērtējumā. Isjomina šajās spēlēs komandas panākumus sekmējusi ar 14 (6+8) punktiem, kamēr Garklāvas kontā 7 (4+3) punkti.

Vaičim vārti otro spēli pēc kārtas
Pirmajās piecās sezonas spēlēs Vācijas stiprākajā līgā palicis bez punktiem, Kristaps Vaičis divos nākamajos mačos atzīmējies ar rezultatīvu sniegumu. Tas gan nav paglābis viņa pārstāvēto "BAT Berlin" no divām neveiksmēm. Pēc neveiksmes pret Andra Blumbaha pārstāvēto "Red Devils", nākamajā mačā berlīnieši savā laukumā uzņēma "TV Lilienthal", savā laukumā piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 5:7 (2:4, 0:2, 3:1). Latviešu florbolists vārtus guva spēles 52. minūtē un tas izrādījās pēdējais rezultatīvais raidījums šajā cīņā. Pēc šīs neveiksmes "BAT Berlin" pirmo čempionāta apli noslēguši piektajā vietā, no tuvākajiem konkurentiem, kas ir tieši "TV Lilienthal", atpaliek par pieciem punktiem. Nākamā cīņa Vaiča pārstāvētajai komandai ieplānota pret pašreizējiem līderiem "UHC Sparkasse", kuri uzvarējuši visās astoņās spēlēs, esot tabulas galvgalī.

Rajecka vārtu guvums nepalīdz turpināt cīņu par kausu
No Šveices kausa izcīņas izstājies Andra Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas savā laukumā ar rezultātu 5:8 (0:3, 2:3, 3:2) piekāpās augstākās līgas klubam "Waldkirch-St.Gallen". Mājiniekiem neveiksmīgs izrādījās spēles ievads, 15 minūšu laikā nonākot iedzinējos ar 0:3. Otrajā trešdaļā rezultāts bija arī 2:6, bet trešajā periodā tieši Rajecka vārtu guvums ļāva uzsākt pakaļdzīšanos, ar trim vārtu guvumiem četrās minūtēs pietuvojoties rezultātā līdz minimālajam 5:6. Spēles pēdējās minūtēs "Thurgau" gāja uz visu banku, bet izlīdzinājumu neizdevās panākt, ielaižot divus vārtus un ciešot sāpīgu 5:8 zaudējumu. Kamēr "Floorball Thurgau" ir viena no vadošajām NLB līgas komandām, Saintgallenas klubs ieņem desmito vietu 12 komandu konkurencē NLA čempionātā, deviņās spēlēs tiekot pie diviem panākumiem.

Garbarei 1+1 un vieta ceturtdaļfinālā
Ja Andrim Rajeckim noslēgusies cīņa par Šveices kausu, tad Evelīnas Garbares NLA klubs "Wizards Bern Burgdorf" cīņu turpina. Par vietu ceturtdaļfinālā "burves" savā laukumā negaidīti spraigā cīņā vien ar 5:3 (1:0, 3:2, 1:1) savā laukumā pieveica "Zug United". Pirms nedēļas šo pašu komandu čempionāta spēlē Burgdorfas klubs apspēlēja ar 8:2. Līdzīgi kā nacionālajā čempionātā, arī kausā Garbare spēlējusi rezultatīvi, otrā perioda pēdējās sekundēs gūstot vārtus skaitliskajā mazākumā un panākot 4:2. Savukārt trešās trešdaļas vidū viņai rezultatīva piespēle komandas piektajos gūtajos vārtos. Izloze lēmusi, ka ceturtdaļfinālā "Wizards" 18. novembrī viesos sacentīsies ar spēcīgo "Kloten-Dietlikon Jets".

Arī ar diviem zaudētiem vārtiem uzvarai nepietiek
Zviedrijas florbola čempionāta spēcīgākajā līgā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas viesos ar minimālu 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) piedzīvoja neveiksmi pret vienu no tiešajām konkurentēm cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā "Vasteras Ronnby IBK". Katrā no pirmajiem diviem periodiem mājinieces guva pa vieniem vārtiem, pēdējā trešdaļā Karlstades komanda rezultātu ātri sadeldēja līdz minimumam, bet izglābties neizdevās. Jāpiezīmē, ka trīs minūtes pirms cīņas beigām mājinieces nerealizēja soda metienu. Biļinska šajā spēlē ar rezultativitāti neizcēlās, bet sezonas septiņos mačos viņai 4 (3+1) rezultativitātes punkti.

Kamkinam spilgts sezonas sākums Anglijā
Aizvadītas pirmās sešas spēles (pirmais sabraukums) Lielbritānijas florbola čempionāta Dienvidu reģionā, kurā šosezon startēs desmit komandas. Ar divām graujošām uzvarām čempionātu sācis viens no valsts spēcīgākajiem klubiem "London Great White Sharks", kas ar 14:0 saplosīja "Solent Blades" un ar 15:1 uzvarēja "Newbold College" vienību. Spilgti šajās spēlēs nospēlējis latviešu florbola veterāns Igors Kamkins, kuram 8 (5+3) rezultativitātes punkti. Viņa komandas biedrs Viktors Počkajevs, kurš vienību pārstāv jau daudzus gadus, šajās spēlēs savāca 5 (3+2) punktus.

Pie diviem panākumiem ticis arī "London Hammerhead Sharks", kas viegli tika galā ar "Solent Blades" (12:1), bet pret "Southern Venom" uzvaru izcīnīja krietni smagākā spēlē ar 4:2. Abās spēlēs laukumā devās arī Latvijas florbolists Vladislavs Kuzņecovs, pie rezultativitātes punktiem gan netiekot. Jāpiezīmē, ka abās sagrāvēs pret Londonas vienībām Portsmutas kluba "Solent Blades" rindās laukumā devās Dāvis Višķeris, pie rezultativitātes punktiem netiekot.

Plašākā latviešu pārstāvniecība ir komandai "Hasting Predators", kuru rindās atrodami seši latvieši, taču šai komandai, līdzīgi kā "Hasting Predators-2", kur arī ir viens latvietis, pirmās spēles ieplānotas 11. novembrī.

Pavlovska izlaiž trešo maču, Ankudinova rezultatīva pie jauniešiem
Otro graujošo uzvaru pēc kārtas Somijas Elites līgā izcīnījis SSRA, kas viesos ar rezultātu 11:2 (4:0, 1:1, 6:1) sagrāva NST vienību, tādējādi tiekot pie piektā panākuma sezonas septiņās spēlēs. Ar 15 izcīnītajiem punktiem komanda ieņem trešo vietu turnīra tabulā, sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ esot aiz pēdējo sezonu čempionēm "SB-Pro", kuru SSRA iepriekš prata uzvarēt. Divi punkti vairāk ir PSS, kas sagādājušas vienu no diviem sezonas zaudējumiem. Savainojuma dēļ trešo maču ārpus pieteikuma palika Elizabete Pavlovska, bet Anna Ankudinova pieredzi uzkrāj kluba jauniešu komandu rindās.

Jauniešu komandas rindās Ankudinova atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm, spēlējot kluba pirmajā maiņā, taču SSRA savā laukumā cieta pirmo neveiksmi sezonā, ar rezultātu 5:7 (3:4, 1:1, 1:2) piekāpās "SBS Wirmo".

Melders Francijas čempionāta piektais rezultatīvākais
Čempionāta pirmajā spēlē pērnās sezonas čempioni ar 6:0 (2:0, 2:0, 2:0) apspēlēja "Lyon FC – Pirates 1" vienību. Uzvarētājiem jau pirmajā kārtā sevi kā līderi apliecināja Raivis Melderis, atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem. Dienu vēlāk krietni grūtāk nācis 5:4 (2:2, 1:1, 2:1) panākums pār "Tigres du Gresivaudan" vienību. Melderim šajā spēlē 4 (2+2) rezultativitātes punkti un divas soda minūtes. Jāpiezīmē, ka tieši latvietis pusotru minūti pirms mača beigām guva uzvaras vārtus. Trešajā kārtā atkal pārliecinošs 10:1 (5:1, 3:0, 2:0) triumfs pār "Nordiques FC 1", Melderim tiekot pie diviem vārtu guvumiem un divām piespēlēm. Pašlaik pēdējā aizvadītajā spēlē ar 6:1 (3:1, 2:0, 1:0) uzveikts "Strasbourg Sentinelles", Melderim aizvadot pašlaik nerezultatīvāko spēli, tiekot pie viena vārtu guvuma, kas uzstādīja spēles beigu rezultātu. Neskatoties uz šķietami pieticīgo sniegumu pēdējā spēlē, Melderis ar 12 (8+4) punktiem pašlaik ir rezultatīvākais komandā, visā līgā ieņemot piekto vietu.

Nikiforova klubs 2.Bundeslīgas galvgalī
Vācijas florbola čempionāta 2.Bundeslīgas dienvidu reģionā lielisks sezonas sākums padevies Vladislava Ņikiforova pārstāvētaja "SC DHfK Leipzig" klubam, kas septiņās spēlēs ticis pie sešām uzvarām, ar 18 punktiem atrodoties turnīra tabulas galvgalī. Labs sniegums arī Latvijas florbolistam, kurš šajos mačos atzīmējies ar 8 (5+3) rezultativitātes punktiem, esot starp čempionāta 20 rezultatīvākajiem florbolistiem. Nākamo cīņu komanda aizvadīs vien pēc gadu mijas, līdz ar to prognozējami, ka līdz tam brīdim līderpozīcijas nāksies atdot. Jāpiezīmē, ka Nikiforovam pērn bija pirmā nopietnā sezona pieaugušo florbolā, kad viņš pārstāvēja reģionālās līgas klubu, bet šosezon izdevies spert soli tālāk, cīnoties Vācijas otrajā spēcīgākajā līgā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja