Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ogre" centīsies uzsākt jaunu uzvaru sēriju spēlē pret "Latvijas Universitāti"

Emils Ozerinskis

"Ogre" centīsies uzsākt jaunu uzvaru sēriju spēlē pret "Latvijas Universitāti"
Rinalds Sirsniņš
Foto: BK Ogre

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā 12. novembrī tiks aizvadīta viena spēle, kurā "Latvijas Universitātes" basketbolisti savās mājās uzņems BK "Ogri", spēles sākums Olimpiskajā sporta centrā pulksten 18:00.

18:00 Latvijas Universitāte - Ogre
Guntis Endzels un viņa trenētie "Latvijas Universitātes" basketbolisti sezonu sākuši ar divām uzvarām septiņās spēlēs. Abi panākumi studentu izpildījumā gūti pār valmieriešiem. Ja sezonas pirmajā spēlē, varēja padomāt, ka LU pusē stāvējusi veiksme, tad otrā cīņa pret "Valmieru/Ordo" uzrādīja zināmu likumsakarību. Ja starpsezonā daudzos klubos notika pamatīga spēku maiņa, tad "Latvijas Universitāte" ir pastāvīga Latvijas čempionāta vērtība, vienības sastāvam veidojoties pēc labi iestrādāta mehānisma. Zināmu devu pašpārliecinātības komandai ļāva iegūt pasaules universiāde, kurā uz LU komandas bāzētā Latvijas komanda tika pie bronzas medaļām.

Galvenie toņa noteicēji LU komandā šosezon ir trīs basketbolisti. Linards Jaunzems vidēji komandai palīdzējis ar 15 punktiem un 6,4 atlēkušajām bumbām. Jānis Eiduks izcēlies ar 14,3 punktiem un 4,4 atlēkušajām bumbām, bet Renāra Birkāna rēķinā 13,4 punkti un 5,7 rezultatīvas piespēles. Savukārt sezonas turpinājumā par nozīmīgu papildspēku varētu kļūt Roberts Krūmiņš, kurš tikko atgriezies komandas pieteikumā, pirmajā spēlē pret valcēniešiem gūstot divus punktus un izcīnot sešas atlēkušās bumbas.

BK "Ogre" šosezon ir bijusi viena no komandām, kas atstājusi patīkamu iespaidu ar sastāva komplektāciju un parādīto sniegumu. Artūra Visocka-Rubeņa trenētā komanda galvenokārt sastāv tieši no Ogres basketbola skolas audzēkņiem, kas, saglabājot iepriekšējās sezonas kodola spēlētājus, ātri atraduši kopīgu valodu. Ogrēnieši sezonu atklāja ar panākumu pār valsts čempionvienību Rīgas VEF un izveidoja piecu uzvaru sēriju. LBL turnīra pēdējā spēlē sī sērija gan pārtrūka pret "Jūrmalas" komandu.

34 gadu vecumā, iespējams, savu karjeras labāko sezonu aizvada Jānis Pozņaks, kurš ar vidēji 15,7 punktiem ir komandas līderis un ir tuvu visa čempionāta rezultatīvākajiem vīriem. Groza apakšā ar 12,3 punktiem un 5,5 atlēkušajām bumbām produktīvi spēlē Guntis Sīpoliņš, bet galvenais saspēles diriģents ar 12,2 punktiem un 6,5 rezultatīvām piespēlēm ir Mārcis Vītols. Komandai vēl pastāv iekšējās rezerves, jo sezonas gaitā apgriezienus var uzņemt tādi pieredzējušie spēlētāji kā Rinalds Sirsniņš un Gints Antrops, tāpat komandas rindās vēl nav debitējis Kristaps Dārgais.

Olybet LBL kopvērtējums, 12. novembris

VKomandaUZ%
1.Ventspils80100.0%
2.Ogre5183.7%
3.VEF Rīga4180.0%
4.Jūrmala5362.6%
5.Valka/Valga2433.3%
6.Betsafe/Liepāja2433.3%
7.Jēkabpils2528.6%
8.Latvijas Universitāte2528.6%
9.Valmiera/Ordo2820.0%

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

  -1 [+] [-]

, 2017-11-12 13:47, pirms 6 gadiem
Sirsniņam jāgrauj tagad LU.