Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels bijis pārāk piesardzīgs, Verstapenam trūkst jaudas

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels bijis pārāk piesardzīgs, Verstapenam trūkst jaudas
Sebastians Fetels
Foto: imago/Crash Media Group/Scanpix

Sebastians Fetels pēc Brazīlijas Grand Prix kvalifikācijas atzina, ka braucis pārāk piesardzīgi, tādēļ arī piekāpies Valteri Botasam, kurš sacīkstes šovakar uzsāks no pirmās pozīcijas. Abi cīnīsies ne vien par uzvaru, bet otro vietu čempionāta kopvērtējumā.

Pašlaik cīņā par vicečempiona titulu F1 kopvērtējumā priekšā ir "Ferrari" pilots Fetels, kurš apsteidz Botasu no "Mercedes" komandas par 15 punktiem. Tikmēr Brazīlijas posmā, kas ir priekšpēdējais šajā sezonā, pirmais startēs Botass, bet otrais - Fetels. Kamēr Botasam te vēl nav izdevies uzvarēt, Fetels šodien var nokārtot jau savu trešo uzvaru Interlagušas trasē.

Kvalifikācijā Fetels no Botasa atpalika tikai 0.038 sekundes, kas liek cerēt uz spraigu cīņu sacīkstēs. Pats vācietis atzīst, ka bijis pārāk piesardzīgs, bremzējis par ātru, tādēļ arī bijis lēnāks. Savu ātrāko rezultātu trešajā kvalifikācijā viņš sasniedza pirmajā mēģinājumā, kamēr Botass, kurš tobrīd bija otrais, uz pirmo vietu pacēlās pēc sava otrā mēģinājuma.

"Ar pirmo apli biju apmierināts, bet zināju, ka pēdējā līkumā vēl varu uzlabot ātrumu, jo pirms tam nedaudz bija izslīdējusi aizmugure," skaidro Fetels, kurš šogad bija galvenais Lūisa Hamiltona konkurents uz titulu, bet nav uzvarējis jau septiņos posmos pēc kārtas. "Pēdējā aplī bremzēju par ātru, lai gan saķere bija pietiekama, tāpēc šajā vietā zaudēju laiku, salīdzinot ar pirmo veikto apli. Pēdējā aplī atguvu laiku pēdējā līkumā, bet kopumā daudz atpaliku."

Jau ziņots, ka 2017. gada F1 čempions Hamiltons pirmajā kvalifikācijā avarēja un startēs no boksu celiņa, tādēļ maz ticams, ka viņam izdosies iesaistīties cīņā par uzvaru, lai gan arī šāds scenārijs nav neiespējams. Tikmēr maz ticama arī "Red Bull" komandas konkurētspēja, jo Daniels Rikjardo pēc starta vietu soda saņemšanas startēs vien no 15. pozīcijas, bet Makss Verstapens, kurš sacīkstes uzsāks ceturtais, sūdzas par izteiktu jaudas trūkumu "Renault" motoriem.

"Es paskatījos GPS datus," atklāj Verstapens, kurš uzvarēja divos no aizvadītajiem četriem posmiem. "Taisnēs šeit mēs zaudējam pussekundi katrā aplī - tas ir deficīts līdz līderiem. Varam vēl nedaudz uzlabot balansējumu, taču kopumā tik slikti nemaz nebija, ja salīdzina mūsu rezultātus ar ātrākajiem braucējiem. Jau iepriekš zinājām, ka šajā trasē būs grūti, un tas pierādījās. Ja paskatāmies otro sektoru, tur zaudējām tikai astoņas simtdaļas, lai gan arī tur ir neliela taisne. Varbūt vēl kādā vienā vai divos līkumos varētu pabraukt ātrāk, bet par daudz zaudējam taisnēs. Sacensībās mums vajadzētu būt tuvāk, bet nezinu gan, vai izdosies būt pietiekami tuvu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...