Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijai Bratislavā jāizcīna pirmie punkti

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Latvijai Bratislavā jāizcīna pirmie punkti
Oskars Kļava, Māris Verpakovskis un Artjoms Rudņevs, apmeklējot basketbolu "Arēnā Rīga"
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Šodien plkst.21:15 Latvijas futbola izlase uzsāks savu trešo spēli PK2014 kvalifikācijas turnīrā, izbraukumā tiekoties ar Slovākijas valstsvienību. Laiks izcīnīt pirmos punktus!

Latvijas izlase abās pirmajās spēlēs pret grupas favorītēm prata izvirzīties vadībā, tomēr beigās zaudēja - 1:2 pret Grieķiju un 1:4 pret Bosniju un Hercegovinu. Papildus psiholoģiski nepatīkami FIFA oktobra izlašu rangā uzstādītais antirekords - 118. vieta, kamēr slovāki atrodas 48. pozīcijā. Turpinot norādīt uz Slovākijas pārākumu, jāatgādina, ka mūsu pretinieki atlases ciklā jau ieguvuši četrus punktus - 1:1 Lietuvā un 2:0 mājās pret Lihtenšteinu. Un galu galā - slovāki spēlēs savu skatītāju priekšā, un tas nekas, ka stadions ir visai nolaists un tam ir tikai (Slovākijai tas tiešām ir "tikai") 13 tūkstošu ietilpība. Vēl viens negatīvs moments - ar Latvijas izlasi Bratislavā nav trenera Aleksandra Starkova, kurš pārcietis operāciju. Un tomēr, par spīti visam uzskaitītajam, ļoti ceram uz pirmajiem punktiem!

Kvalifikācijas turnīros Latvija un Slovākija vienā grupā bijusi vienreiz - PK2006 atlases ciklā, tātad nākamajā pēc mums tik laimīgā "Euro2004". Toreiz pēc 0:2 pret Portugāli (Zemenes šovs...) un dramatiska 4:3 Luksemburgā cerību pilni gaidījām maču Bratislavā, un sākums bija ideāls - 3. minūtē Māris Verpakovskis atklāja rezultātu, 1. puslaikam beidzoties 1:0 Latvijas labā. Tomēr pēc pārtraukuma mūsējo spēle pajuka, un Slovākija sagrāva ar 4:1. Mājas spēlē pirms septiņiem gadiem Latvija ar Slovākiju nospēlēja 1:1 (Juris Laizāns 74. minūtē ar soda sitienu glāba spēli), tomēr tas netraucēja slovākiem gūt atzīstamu sasniegumu - izcīnīta 2. vieta (krievi trešie, mūsējie piektie) un iegūtas tiesības spēlēt "play-off", kur gan iznāca bezcerīga cīņa ar Spāniju (1:5 un 1:1).

Slovāki toreiz uz PK finālturnīru netika, toties paveica to nākamajā, PK2010, ciklā, izcīnot 1. vietu kvalifikācijas turnīrā (apsteigta Slovēnija, Čehija, Ziemeļīrija, Polija). Arī pašā finālturnīrā Slovākija lika par sevi runāt, grupu turnīra noslēdzošajā mačā ar 3:2 apspēlējot Itāliju, tādējādi piespiežot tai nolikt pasaules čempiones pilnvaras! 1/8 finālā sekoja 1:2 pret Nīderlandi. Tiesa, "Euro2012" kvalifikācijā Slovākijai gāja daudz švakāk, paliekot 4. vietā aiz Krievijas, Īrijas, Armēnijas, aptuveni pirms gada (6. septembrī), piemēram, ar 0:4(!) zaudējot armēņiem Bratislavā.

Slovākijas neapstrīdams līderis ir Mareks Hamšīks, kurš ar "Napoli" izcili iesācis A Sēriju. Bilance ir 6-1-0, tāda pati arī "Juventus", esot divvadībai. Pašam Hamšīkam trīs vārti, tai skaitā pēdējā kārtā pret "Udinese". Tāpat, protams, visi pazīst centra aizsargu Martinu Škrtelu - viņš šosezon piedalījies visās septiņās kārtās Anglijas Premjerlīgā, tiesa, superklubam "Liverpool" ar bilanci 1-3-3 pagaidām neiet daudz labāk nekā mūsu Kaspara Gorkša "Reading". Škrtelam vieni vārti pēc stūra sitiena pret pašu "Manchester City" (2:2). Toties divus no trim vārtiem (iesita gan Lietuvai, gan Lihtenšteinai) šai ciklā guvis pussargs Mareks Sapara (turku "Gaziantepspor"), abās reizēs izceļoties visai līdzīgā stilā - noslēdzot tā saukto otrā viļņa uzbrukumu (novērots, ka mūsējo rindās līdzīgi uzbrukumiem mēdz pieslēgties Aleksandrs Cauņa). Var tikai zīlēt, vai slovāku treneru duets pret Latviju dos iespēju septembrī ignorētajam, bet tagad izsauktajam (arī tikai pēc tam, kad citam uzbrucējam Martinam Jakubko huligāniskā veidā Krievijas Premjerlīgā tika salauzts žoklis) uzbrucējam Filipam Hološko, kurš nesen Turcijas Superlīgā "Besiktas" labā guva divus vārtus varenā mačā pret čempioni "Galatasaray" (3:3). Protams, nevar nepieminēt arī slovāku vidējās līnijas futbolistu Martinu Štohu, kurš ir viens no "Trabzonspor" līderiem.

Par Latvijas izlasi daudz maz viss ir skaidrs, un lieliem pārsteigumiem sākumsastāva izvēlē nebūtu jābūt. Kā Sportacentrs.com pārstāvis novēroja treniņā, mūsējie iespēlēja 4-4-1-1 shēmu ar Andri Vaņinu vārtos, Oskaru Kļavu, Denisu Ivanovu, Kasparu Gorkšu, Ritu Krjaukli aizsardzībā, Ivanu Lukjanovu, Oļegu Laizānu, Aleksandru Fertovu, Alekseju Višņakovu vidējā līnijā un Aleksandru Cauņu zem izvirzītā uzbrucēja Artjoma Rudņeva. Kā reālākās opcijas iznākšanai uz maiņu šķiet Māris Verpakovskis, Ritvars Rugins un Edgars Gauračs, kaut gan, protams, daudz kas atkarīgs arī no pašas spēles gaitas. Mača sākums plkst.21:15, bet LTV7 tiešā pārraide sāksies jau plkst.20:45. Spēli tiesās Nīderlandes soģis Denijs Makelijs.

Latvijas izlases kandidāti oktobra spēlēm pret Slovākiju un Lihtenšteinu

SpēlētājsPozīcijaKlubsSp/V
Andris VaņinsVārtsargsSion (Šveice)51
Pāvels DoroševsVārtsargsLiepājas metalurgs1
Germans MāliņšVārtsargsSkonto0
Kaspars GorkšsAizsargsReading (Anglija)46/5
Oskars KļavaAizsargsAZAL (Azerbaidžāna)60/1
Deniss IvanovsAizsargsBaku (Azerbaidžāna)53/2
Ritus KrjauklisAizsargsGolden Arrows (DĀR)21/0
Vitālijs SmirnovsAizsargsVentspils6/1
Igors SavčenkovsAizsargsSkonto4/0
Nauris BulvītisAizsargsSpartaks2/0
Vitālijs Maksimenko*AizsargsSkonto0/0
Aleksejs VišņakovsPussargsBaltika (Krievija)46/7
Oļegs LaizānsPussargsEnisey (Krievija)12/0
Ivans LukjanovsPussargsMetallurg (Z) (Ukraina)13/0
Aleksandrs CauņaPussargsCSKA (Krievija)34/10
Artūrs ZjuzinsPussargsBaltika (Krievija)5/0
Aleksandrs FertovsPussargsSkonto14/0
Ritvars RuginsPussargsSkonto10/0
Artis LazdiņšPussargsPiast (Polija)9/0
Artjoms RudņevsUzbrucējsHamburger SC (Vācija)21/1
Edgars GauračsUzbrucējsTorpedo (Krievija)12/3
Māris VerpakovskisUzbrucējsBaku (Azerbaidžāna)93/28
Vladimirs KamešsUzbrucējsLiepājas metalurgs5/0

* - uz Bratislavu ar izlasi nedevās.

G grupas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bosnija un Hercegovina220012:26
2.Grieķija22004:16
3.Slovākija21103:14
4.Lietuva20111:31
5.Latvija20022:60
6.Lihtenšteina20021:100

Vai tici, ka Latvijas izlase var uzvarēt Bratislavā?

  • 207

  • 84

  • 120


1 2 3 4 5 6 7 8 259 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2012-10-12 08:26, pirms 12 gadiem
Starkovs nebūs,tad jau ir izrerdzes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2012-10-12 08:52, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Kamēr mēs - tauta - nekļūsim par sporta draugiem. Tādiem, kam sports ir sirdī un dvēselē, lai atblastītu savu čaļus vietējās spēlēs (VL, 1L u.t.t). Lietū, cīruļputenī vai ideālākajā pludmales dienā. Tikmēr mēs neko nevaram prasīt no šīs bāreņu izlases. 4 no viņiem ir izsitušies. Vēl daži klauvē arvien augstāk, bet tas ir viss. Pārējie kā tādi pabērni spēlē knapi viduvējos klubos.
Spēlētāji tak jūt, ka par viņiem nav interese. Ka uz viņu darbu pat uzspļauj. Kas no tā var sanākts??!! Nekas!
Bet mēs kā ES paraugpilsoņi, kam augstākais vērtību mērs ir patērēšanas instinkts, tikai sekojam tādiem ASK, RĢ un VEF, jo tur ir čaukstošais papīrītis, meitenes un krējums... Nesaku, ka nevaig par šiem just līdzi. Bet šie kašaloti aizēno pārējos un nomāc tos, piesūcot arī VISU publikas uzmanību.
Zinu, ka 10 % nav šī bling bling masa un tā glābs Latviju!

Šodien visi 3 iznākumi ir vienlīdz reāli!
Draudzība un cieņa pati no sevis neradīsies - tā ir jānopelna. Var jau būt, ka karsti atbalstot var dot papildus grūdienu, bet ne vairāk. Tas ir tas pats, kas teikt kamīnam; "Sasildi mani un tad es malku piemetīšu!" Spēlētājam ir no visas sirds jāmīl tas ko viņš dara un jāizliekas katrā treniņā, spēlē par 150% neatkarīgi no tā vai ir 1 vai 10000 skatītāju. Ja viss notiks pēc šāda scenārija, tad būs arī panākumi un būs arī pieaugošs atbalsts.

Šāds princips ir spēkā ne tikai sportā, bet arī jebkurā citā dzīves jomā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-10-12 08:59, pirms 12 gadiem
punkti var būt,bet paskatieties toto likmes.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-10-12 09:09, pirms 12 gadiem
sapņot nav kaitīgi

  +6 [+] [-]

, 2012-10-12 09:14, pirms 12 gadiem
Rigas Bimbis rakstīja: Cik tev oriģināla doma! Pats izdomāji. Super, vecīt! Cepums un +110.

Bet tagad atbildi man uz jautājumu:

- Kurš cikls Starkova vadībā uzskatāms par neveiksmīgu, ja esi reāls?

Atlase-2004, kad apsteidzām Poliju, Ungāriju un Turciju pārspēlēs un tikām uz EČ?
Atlase-2008, kad atlases ciklu totāli bezcerīgi sāka Andrejevs, bet Starkovs cienīgi pabeidza, apsteidzot tomēr Islandi un atstajot virs sevis tikai stiprākas komandas?
Atlase-2010, kad gandrīz tikām uz pārspēlēm, apsteidzot Izraēlu un Moldovu, kas cikla sākumā Dobrovoļska vadībā skaitījās ļoti spēcīga un rangā bija ~50.vietu?
Atlase-2012, kad reāli grupā pēc potenciāla bijām 5.komanda, bet palikām ceturtie, Gruzīnus tomēr apsteidzot?

Kur tad ir tās Starkova šausmas?

Nesaku, ka nevar mēģināt kaut ko mainīt, taču šitā Maza Sportacentrs lietotāja bezsmadzeņu muldēšana par Starkovu jau robežojas ar vājprātu.

Iespējams, ka Starkovs sevi ir izsmēlis, taču pat ar visu to viņam absolūti nav nekas ko pārmest, ja skatāmies objektīvi.

Bet mazais lietotājs jau nav radīts domašanai, bet gan komentāru lasīšanai un to atkārtošanai.
Mazā lietotāja atbildes LIELAJAM LIETOTĀJAM - STARKOVMĪLIM.

Atlase 2008- Starkova panākums Islandes apsteigšanā ir murgi, jo Latvija uzvarēja Islandi Andrejeva vadībā ar 4-0, ko Starkovs ar savu bailīgo taktiku neizdarītu.
Atlase 2012- pēc ranga nevarējām būt 5 komanda, jo Gruzija tajā laikā FIFA rangā bija ārpus simtnieka, bet Latvija bija krietni augstāk.
Pēc Jūsu loģikas saprotu, ja Latvija nebūs zemāk par Lihtenšteinu, Sanmarīno, Andoru, Maltu u.c pundurvalstīm, tad tas būs lielisks panākums! Nu ku, tad apzināsimies savu antiņu vērtību, un slavināsim Starkovu tālāk! Skonta- čempion!
Varbut der atcerēties viena latvju dēla tēzi : Pastāvēs tas, kas mainīsies! Jeb labāk ieslīgt stagnācijā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-10-12 09:32, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Kamēr mēs - tauta - nekļūsim par sporta draugiem. Tādiem, kam sports ir sirdī un dvēselē, lai atblastītu savu čaļus vietējās spēlēs (VL, 1L u.t.t). Lietū, cīruļputenī vai ideālākajā pludmales dienā. Tikmēr mēs neko nevaram prasīt no šīs bāreņu izlases. 4 no viņiem ir izsitušies. Vēl daži klauvē arvien augstāk, bet tas ir viss. Pārējie kā tādi pabērni spēlē knapi viduvējos klubos.
Spēlētāji tak jūt, ka par viņiem nav interese. Ka uz viņu darbu pat uzspļauj. Kas no tā var sanākts??!! Nekas!
Bet mēs kā ES paraugpilsoņi, kam augstākais vērtību mērs ir patērēšanas instinkts, tikai sekojam tādiem ASK, RĢ un VEF, jo tur ir čaukstošais papīrītis, meitenes un krējums... Nesaku, ka nevaig par šiem just līdzi. Bet šie kašaloti aizēno pārējos un nomāc tos, piesūcot arī VISU publikas uzmanību.
Zinu, ka 10 % nav šī bling bling masa un tā glābs Latviju!

Šodien visi 3 iznākumi ir vienlīdz reāli!
Tu vari iedomāties situāciju ka Starkovs ar Indriksonu aiziet uz VEFa vai RD spēli un pilnā balsī aicina uz futbolu ar vārdiem idioti, ko jūs skatās to sūdu, nāciet labāk uz futbolu, šitais ir mēsls, bling-blangs muļķīšiem, bet futbols ir super......... Nevari, bet pats tikai to vien dari. Tādos gadijumos saka būtu labāk ēdis un mazāk muldējis, bet to jau Tu nevari, vajag vienmēr pirmajam izlekt lai izrādītos.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-12 09:33, pirms 12 gadiem
jāuzvar!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-12 09:58, pirms 12 gadiem
Lai arī kāds, ar visām savām negācijām, bet Latvijas futbols vismaz neguļas apakšā katram pretimnācējam kā Latvijas hokejs - pilnīgs slampa vai ubags-nabags basketbols

  -1 [+] [-]

, 2012-10-12 10:04, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: diez vai pats saprati, ko uzrakstīji
Netēlo ka nesaprati.
Tu esi redzējis kad kāds kko reklamē, kaut vai slavē sevi, aprunājot citus? Ja kāds tā dara, efekts vienmēr ir apgriezti pretējs, bet Tev jau laikam to vien vajag.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-12 10:09, pirms 12 gadiem
Te nav ko domāt, jāņem uzvara!
Uz papīra slovākiem labāka ir tikai viduslīnija. Aizsardzība +- tādā pašā līmenī kā mums, bet mums za to uzbrukumā ir daudz labāki spēlētāji.
Ja mēs reāli gribam šajā ciklā kko vēl izdarīt, tad šitos ir jāņem abās spēlēs, tur nevar būt ne runas.

P.S Veselību Starkovam!

  -3 [+] [-]

, 2012-10-12 10:11, pirms 12 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Lai arī kāds, ar visām savām negācijām, bet Latvijas futbols vismaz neguļas apakšā katram pretimnācējam kā Latvijas hokejs - pilnīgs slampa vai ubags-nabags basketbols
Es nelielītos baigi, it sevišķi paskatoties rangā. Lai arī nav objektīvs, tomēr kautko viņš parāda.

BASKETBOLS PĀRI VISAM! VOT futbols un hokejs gan griež pakaļu visiem un ļauj sevi ņemt priekšā. Tas, ka LV izlase pabeidza EIROPAS ČEMPIONĀTU ar 0-5 nenozīmē neko! Tiek veikta atjaunināšana un tas ir EIROPAS ČEMPIS. Kamēr LV futbola izlase ir tikai statista lomā. Kāda jēga no izlases kura par EČ var pacīnīties reizi 100 gados un tad pat pie lielas veiksmes un ar krieviem sastāvā, tāpat kā hokeja izlase.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-12 10:15, pirms 12 gadiem
Ko tad izdarīs apaļā galda bruņinieki bez Merlina? Diemžēl arī viedajiem un burvjiem ir aklās zarnas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-10-12 10:21, pirms 12 gadiem
Rigas Bimbis rakstīja: Ja par 2008.gada atlasi tā izdomāji paslavēt Andrejevu, bet nolikt Starkovu, tad jautājums- kā gan drosmīgajam Andrejevam izdevās Lihtenšteinā tajā ciklā nogrābties, bet Starkovs aizbrauca uz Islandi un ar savu "autobusu" vinnēji 4:2 to pašu Islandi,
to maču sāka rakt nost Astafjevs(petroviča cilvēks),kurš bija galvenais vaininieks pirmajiem ielaistiem vārtiem 4`,toreiz redzamākais vīrs komandā bija nevis verpis kurš guva divus vārtus,bet gan karļiks,kurš lai gūtu pats vārtus izejot pret vārtsargu,piespēli dod verpim,pie stūra sitieniem karļiks piesaista sev vismaz trīss pretinieka aizsargus,verpis paliek viens,un gena precīzi uz verpi-vārti,pats karļiks nopelna pendeli,kuru nenozīmē,Islandiešu vārtsargs cenšas izspēlēt bumbu,bet to neļauj aktīvais karļiks,sitiens autā,ātra bumbas ievadīšana-vārti!..........
Starkova viens no visnevēlamākajiem futbolistiem ,toreiz taisīja spēli!Tādi futbolisti kā karļiks starikam nav vajadzīgi!Laikam jau neklausa petroviča norādījumiem, jo pārāk aktīvi grib spēlēt uzbrukumā!.........

  -4 [+] [-]

, 2012-10-12 10:26, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: Es nelielītos baigi, it sevišķi paskatoties rangā. Lai arī nav objektīvs, tomēr kautko viņš parāda.

BASKETBOLS PĀRI VISAM! VOT futbols un hokejs gan griež pakaļu visiem un ļauj sevi ņemt priekšā. Tas, ka LV izlase pabeidza EIROPAS ČEMPIONĀTU ar 0-5 nenozīmē neko! Tiek veikta atjaunināšana un tas ir EIROPAS ČEMPIS. Kamēr LV futbola izlase ir tikai statista lomā. Kāda jēga no izlases kura par EČ var pacīnīties reizi 100 gados un tad pat pie lielas veiksmes un ar krieviem sastāvā, tāpat kā hokeja izlase.
Zini ko es tev teikšu. 0-5 man pasaka visu par basketbola izlasi un basketbola situāciju valstī kopā. Tu man var izplatīt kādu propogandu tu gribi. Reālā situācija ir tāda , ka valstī nav un tuvākajos gados nebūs tādas sporta spēļu komandas, kura būs Pasaules top līmenī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-12 10:46, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Zini ko es tev teikšu. 0-5 man pasaka visu par basketbola izlasi un basketbola situāciju valstī kopā. Tu man var izplatīt kādu propogandu tu gribi. Reālā situācija ir tāda , ka valstī nav un tuvākajos gados nebūs tādas sporta spēļu komandas, kura būs Pasaules top līmenī!
Es saku, ka ir? Bet, ja jāizvēlās - tad lai tas ir basketbols. Jo nav jau tikai vīru izlase, bet arī sieviešu. Kurai ir panākumi. Tāpat jauniešiem ir panākumi. Nosauc vēl kādu komandu, kurai tā ir?

  +2 [+] [-]

, 2012-10-12 10:47, pirms 12 gadiem
Rigas Bimbis rakstīja: Man nekas nav pret Karlsonu. Tieši otrādi. Taču viņam ir bijušas dažādas spēles izlasē. Daudz esmu redzējis viņu pamatīgi slinkojam.
Tai pašā atlases ciklā LV-Ziemeļīrija 1-0 starkova cilvēks Laizāns dod precīzu piespēli pretinieka rezultatīvākajam futbolistam uz kājas pa sitienam kurš atradās pretīm vārtiem,par laimi šis bija tas retais gadījums ka čalis savu dāvanu nerealizēja,tai mačā es redzēju ka karļiks ar verpi kapājas aizsardzībā,Laizāns blakus nesatraukts sēņo,Laizāns lai pārkāptu noteikumus un apturētu ātru Zīru uzbrukumu neko nedara,pieskrien Zirnis notriec no kajām-dzeltenā,bet draudi novērsti!Vajag slinkotāju-lūk Laizāns!
Karļiks nekad nav slinkojis!
Pareizi tevi ir nosaukuši-starkovmīlis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-10-12 10:53, pirms 12 gadiem
Rigas Bimbis rakstīja: Saprotu, ka tev galvenais, lai cilvēks ir no Liepājas un, pats galvenais, lai nebūtu bijis tuvumā Skonto. Ar šādu CV ikviens būs izlasei derīgs.
Ar visu to, ka esmu LM atbalstītājs, diezin vai šobrīd redzu vietu Karlsonam sastāvā. Iespējams, uz maiņu, bet arī neesmu drošs.
Protams, vienmēr gribas izlasē redzēt pēc iespējas vairāk latviešus, un laiks, kad labā kondīcijā bija Grebis un Karlsons un abi dabūja spēlēt izlasē, man ļoti patika.
(tas par izcelto)Nesaku ka karļiku jāliek pamatā,bet noderīgāks būs nekā verpis(kurš ir bez spēļu prakses) sēžot uz soliņa un nākot uz maiņas!Nu jā verpim tak jātiek simtnieku klubiņā!
p.s.
Labāk par verpi pastāsti,cik pamatota ir viņa atrašanās izlases rindās šobrīd?
1 2 3 4 5 6 7 8 259 komentāri