Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Septiņas Virslīgas komandas atsakās aizvadīt Latvijas čempionāta pirmo kārtu

Agris Suveizda

Septiņas Virslīgas komandas atsakās aizvadīt Latvijas čempionāta pirmo kārtu
Foto: Cēsu "Lekrings"

Septiņi Latvijas vīriešu florbola klubi - "Oxdog Ulbroka", "Lekrings", "Irlava/"Avant", "Pārgauja", "Bauska", "Ķekava" un RTU/"Rockets" - parakstījuši atklātu vēstuli Latvijas Florbola savienībai, informējot, ka atsakās aizvadīt šajā nedēļas nogalē paredzēto sezonas pirmo kārtu.

"Informējam, ka Elvi virslīgas komandas “Lekrings”, “Oxdog Ulbroka”, “SK Pārgauja”, “Irlava/Avant”, “Ķekava”, “Bauska” un “RTU/Rockets” (turpmāk Klubi) nepiedalīsies Latvijas 28.čempionāta florbolā spēļu kalendārā paredzētajās 1.kārtas spēlēs sakarā ar LFS 5.septembrī izsludinātajiem “Noteikumiem “Covid-19” izplatības mazināšanai Latvijas Florbola savienības (LFS) organizēto sacensību ietvaros” (turpmāk Noteikumi).

Uzskatām, ka Noteikumu pieņemšanai esošajā redakcijā nav bijis pamata, ņemot vērā valstī jau esošos ar “Covid-19” saistītos likumus un normatīvos aktus, kuri ir saistoši visiem sportistiem un organizācijām. Esam pārliecināti, ka vairākas Noteikumos noteiktās prasības ir pretrunā ar valstī spēkā esošajiem likumiem vai tiek aicināts tos pārkāpt.
Lai arī Klubi aicināja LFS uz plašāku šī jautājuma apspriešanu kopā ar čempionāta dalībniekiem, kā arī lūdza pamatot Noteikumu atsevišķu punktu būtību un jēgu, atbildes un iesaistīšanās no LFS puses nebija, vai tās bija uz emocijām un vienpersonisku pārliecību balstītas. Esam ļoti neapmierināti ar komunikācijas un lēmumu pieņemšanas veidu jautājumos, kas ir ārkārtas un neatbilst čempionāta Nolikumam, uz kura pamata komandas piesaka savu dalību sacensībām. Uzskatām, ka šādos gadījumos jābūt visu iesaistīto pušu iesaistei un viedokļu uzklausīšanai. Turklāt šāda lēmuma realizācijā jāparedz kolektīva atbildības un paredzamo izdevumu sadalīšana, LFS pilnībā uzņemoties to organizēt.

Klubi ir par Latvijas čempionāta sekmīgu un drošu norisi, vēlas veicināt florbola attīstību Latvijā, kā arī apzinās savu lomu Latvijas florbola sabiedrībā kā līderi un jūt lielu atbildību pret citiem Latvijas Florbola savienības biedriem, komandām, dalībniekiem un līdzjutējiem. Tāpēc ir pieņemts kolektīvs Klubu lēmums par piedalīšanos Latvijas 28.čempionātā un Noteikumu izpildi līdz čempionāta spēļu kalendārā paredzētajai 2.kārtai.

Aicinām LFS ņemt vērā šajā vēstulē pausto kritiku un ieteikumus, un paredzēt savu tiešu iesaistīšanos Noteikumos noteikto prasību organizēšanā pārējās Latvijas čempionāta līgās, kā arī turpmāk organizēt savu darbu plānveidīgi, sevišķi ārkārtas jautājumos, un ņemot vērā biedru un dalībnieku viedokļus, intereses un tiesības.

Klubu vārdā:
Andris Pīlups (Oxdog Ulbroka),
Kristaps Ozoliņš (Oxdog Ulbroka),
Artis Malkavs (Lekrings),
Andris Malkavs (Lekrings),
Monvīds Krastiņš (SK Pārgauja),
Ingus Laiviņš (SK Pārgauja),
Artis Zālmanis (Irlava/Avant),
Normunds Jansons (Irlava/Avant),
Ints Vancāns (Ķekava),
Normunds Grunckis (Bauska),
Imants Lastovskis (RTU/Rockets)

12.09.2020."

Tādējādi aizvadīt pirmo kārtu atteikušās gan abas komandas, kurām šovakar plkst. 20:00 Ulbrokā jāaizvada atklāšanas spēle, gan arī pa vienai komandai no visiem pieciem pārējiem spēļu pāriem, kas paredzēti rīt.

Pirmā kārta

DatumsSpēleVietaLaiks
12.09.Oxdog Ulbroka - LekringsUlbroka20:00
13.09.Lielvārde/FatPipe - Irlava/AvantLielvārdes SC16:00
SK Pārgauja – FK KuršiStalbe17:00
Bauska – RubeneBauska18:00
Talsu NSS/Krauzers – ĶekavaTalsu VĢ18:00
FBK Valmiera – RTU/RocketsVidzemes SC20:00

Izcelti klubi, kuri parakstījuši atklāto vēstuli

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/fkirlava/p...
https://www.facebook.com/SKPargauja...
https://www.facebook.com/lekrings/p...
https://www.facebook.com/fsmasters/...
https://www.facebook.com/RocketsFlo...

  +4 [+] [-]

, 2020-09-12 14:59, pirms 4 gadiem
Mīkstie florbolisti nevar iziet testus. Lai tad arī šēž mājās rubina degunus.
Slēpts komentārs: basiiiccc

  -3 [+] [-]

, 2020-09-12 15:16, pirms 4 gadiem
kreesls rakstīja: Mīkstie florbolisti nevar iziet testus. Lai tad arī šēž mājās rubina degunus.
Vai arī Tu esi mīksts dīvānā pirdējs?

  +5 [+] [-]

, 2020-09-12 15:22, pirms 4 gadiem
basiiiccc rakstīja: krēsls muļķi apmaksa viņiem testu un tad muldu kuri mīkstie
Testi jau labu laiku bez maksas. Mīkstie vai ne mīkstie, bet noteikumi ir un paliek noteikumi. Skaidrs, ka no testēšanas neatteiksies, sačakarēs tikai paši sev sezonu. Bet, ja baidās, ka rezultāts varētu būt pozitīvs, tad tiešām labāk nespēlēt.

  +5 [+] [-]

, 2020-09-12 15:24, pirms 4 gadiem
basiiiccc rakstīja: krēsls muļķi apmaksa viņiem testu un tad muldu kuri mīkstie
'Testu ikviens Latvijas iedzīvotājs var veikt bez maksas.
Mūsu florbolisti ir par visiem gudrāki. Visos sporta veidos ir stingra Covid kontrole. Tikai viņi grib izdomāt kaut ko savu.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-12 15:30, pirms 4 gadiem
Florbolisti malači, nezombējas tās filmas sakarā.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-12 15:33, pirms 4 gadiem
Nekāds tests nav jāiet ,futeni virslīgā spēlē bez testiem jo sāka agrāk ,kipa kovids tādus neaiztiek😂😂😂A šitiem kautkāds saindēts irbulis jabāž mutē 😂😂iedodat vinkelei visus irbuļus pēc kārtas ,lai notestē ,redzēsiet pēc 50 irbuļa būs covid😂😂😂😂😂

  +1 [+] [-]

, 2020-09-12 15:38, pirms 4 gadiem
tehniskos zaudējumus un miers mājā

  -1 [+] [-]

, 2020-09-12 15:40, pirms 4 gadiem
Tiem, kas parmet. Ja jums kada organizacija noteiks, jābāž koks d...., noteikti paklanisaties un darīsat! 👍 Tapēc jau mums valstī ir slikti, ceļi, medicinas aprupe, utt...
Jo daži pieņem noteikumus un pārejiem tikai jāizpilda, bet rezūltāts ir tāds kādu mēs šobrīd valsti redzam!
Tas ir teksta pamata, nevis kāds baidās no testa! 😂
Bet ar 9.klašu izglītibu, tas nav tik viegli uztverams!

  +1 [+] [-]

, 2020-09-12 15:44, pirms 4 gadiem
Jūs visi kritizētāji esat ambāļi?
Nav runa par to, vai tests ir vajadzīgs vai nē, esmu pārliecināts, ka visas komandas kuras atsakās pildīt testus nav pret testa būtību un vajadzību, bet gan pret federācijas debīlismu. Kādā sakarā ir jāveic tests, ja tas nav tajā pašā dienā vai arī dienu iepriekš? Tās dažas komandas testus veica otrdienā un spēles ir svētdienā, sanāk, ka līdz spēlei 3-4 dienu laikā spēlētājs var inficēties ar Covid un testu var mest miskastē. Federācija ir teikusi, ka testam termiņa nav, var arī nodot testu, kas ir veikts 2 mēnešus atpakaļ. Debilisms augstākajā pakāpē...
Ja tie noteikumi par testēšanu būtu veikti ar veselo saprātu, kurā tiešām šim testam būtu jēga, tad es lieku 100% neviena komanda nepretotos. Ja gribēja florbola federācija tik ļoti tos testus tad varēja taisīt pirms katras spēļu dienas, bet nejau vienreizējo testu uz visu sezonu. Kāds tur domā nevis ar to vietu, kas ir uz pleciem, bet ar to kas karājās...

  +1 [+] [-]

, 2020-09-12 15:46, pirms 4 gadiem
Latvijas pilsoņiem, kuri neizbrauc vai neiebrauc, ir obligāti jāiziet testi katru nedēļu?
Kāpēc tā tiek apspiesti sportisti!?

  -1 [+] [-]

, 2020-09-12 15:47, pirms 4 gadiem
Latvija2012 rakstīja: Nekāds tests nav jāiet ,futeni virslīgā spēlē bez testiem jo sāka agrāk ,kipa kovids tādus neaiztiek😂😂😂A šitiem kautkāds saindēts irbulis jabāž mutē 😂😂iedodat vinkelei visus irbuļus pēc kārtas ,lai notestē ,redzēsiet pēc 50 irbuļa būs covid😂😂😂😂😂
stipri šaubos vai tik ilgi būs jāgaida. Drīzāk, ar piesardzību, maksimums pēc 20 testiem atradīs kovidu

  +1 [+] [-]

, 2020-09-12 15:51, pirms 4 gadiem
Aizdomas, ka aiz tā visa stāv kaut kas šobrīd neredzams, ja jau šie tik zvērīgi turas pie sava. Aizvainojums? Finanses? Jeb vienkārši aunu spītība? Jo kāpēc tad citi klubi nedejo pēc šo dumpinieku stabules?

  -3 [+] [-]

, 2020-09-12 15:56, pirms 4 gadiem
Lūk šo es nesaprotu. Sportisti visā pasaulē veic testus un nesūdzās. Pieņem to par pašsaprotamu un loģisku soli, lai noskaidrotu var spēlēšana ir droša. Tādās līgās, kā NHL, NBA, Premjerlīga, F1 u.t.t. nevienam tā nav problēma.
Bet te pēkšņi plastmasas bumbiņu dzenājoši amatieri pacenšas izcelties ar savu "gudrību".

  +2 [+] [-]

, 2020-09-12 15:58, pirms 4 gadiem
Svensons rakstīja: Tiem, kas parmet. Ja jums kada organizacija noteiks, jābāž koks d...., noteikti paklanisaties un darīsat! 👍 Tapēc jau mums valstī ir slikti, ceļi, medicinas aprupe, utt...
Jo daži pieņem noteikumus un pārejiem tikai jāizpilda, bet rezūltāts ir tāds kādu mēs šobrīd valsti redzam!
Tas ir teksta pamata, nevis kāds baidās no testa! 😂
Bet ar 9.klašu izglītibu, tas nav tik viegli uztverams!
Pēc komentāra un drukas kļūdām spriežot pats tālāk par par pamatskolu neesi ticis.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-12 16:00, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Lūk šo es nesaprotu. Sportisti visā pasaulē veic testus un nesūdzās. Pieņem to par pašsaprotamu un loģisku soli, lai noskaidrotu var spēlēšana ir droša. Tādās līgās, kā NHL, NBA, Premjerlīga, F1 u.t.t. nevienam tā nav problēma.
Bet te pēkšņi plastmasas bumbiņu dzenājoši amatieri pacenšas izcelties ar savu "gudrību".
Tu, gudrais profesionāli, nav jau problēma nevienai komandai uztaisīt testu, bet kāda jēga ir taisīt testu 4 dienas iepriekš, ja pa tām dienām var paspēt saslimt, un testam vairāk nav jēgas. Visās tavās nosauktajās līgās testus veic pirms katras spēles un dienu iepriekš, nevis kā florbola federācija izsapņojusi, ka jāveic vienreizējs tests uz visu sezonu. Ja Tu padomā ar savu galvu, tad Tev tas neliekas diezgan "dīvaini"?

     [+] [-]

, 2020-09-12 18:00, pirms 4 gadiem
Tests viens uz visu sezonu... Jūs To nopietni???

     [+] [-]

, 2020-09-13 10:47, pirms 4 gadiem
Vismaz florbolisti nav nekādi mīkstie,parādot savu attieksmi, pret to idiotismu, kas notiek mūsu valstī.💪💪💪