Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Zauerlands: "Finālu vēl neizziņojam, jo joprojām ir protests par Brieža pusfinālu"

Rolands Eliņš

Zauerlands: "Finālu vēl neizziņojam, jo joprojām ir protests par Brieža pusfinālu"
Kalle Zauerlands. Foto: AP/Scanpix

Intervijā ar Pasaules boksa Supersērijas raidtiesību īpašnieku DAZN turnīra organizators Kalle Zauerlands atklāja, ka Maira Brieža un Juniera Dortikosa fināla izziņošana vēl nav notikusi, jo joprojām ir aktīvs protests par Brieža un Kšištofa Glovacka pusfinālu.

„Kruizeru svara kategorijā mūsu fināla sakarā mēs joprojām gaidām WBO procesu beigas, jo tur joprojām ir protests par pusfinālu,” paskaidroja Kalle Zauerlands. „Vēl neesam izziņojuši šo finālu, bet plānojam to rīkot decembrī, un šajā finālā piedalīsies Mairis Briedis un Juniers Dortikoss, divi pagājušās sezonas pusfinālisti.”

„Būs ļoti interesanti redzēt, kādā virzienā pagriezīsies šī svara kategorija,” turpināja Zauerlands. „No sākuma visi vaicāja, kādēļ mēs vēlreiz rīkojam turnīru šajā svara kategorijā, bet tagad, kad Oleksandrs Usiks ir pārcēlies uz smagsvariem, finālā ir divi aizraujošākie bokseri no šīs divīzijas, un jau pirmajā sezonā tika apliecināts, kādēļ šī svara kategorija ir tik interesanta. Viņi ir trenēti smagsvari, kuriem vienkārši jāparūpējas par svara limitu.”

Briedis 15. jūnijā Rīgā pārspēja Kšištofu Glovacki, bet tas notika strīdīgos apstākļos, un Polijas sportista puse iesniedza protestu. Jūlijā tas tika atrisināts, kad WBO apstiprināja Briedi kā savu čempionu, atteicās no atbildības par cīņas rezultāta apstiprināšanu un nozīmēja Glovacki kā titula obligāto pretendentu, kuram pienāksies cīņa ar Supersērijas uzvarētāju, turklāt tikai 120 dienu laikā pēc fināla.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps arī pēc šī WBO lēmuma bija skaidrojis, ka tāpat turpinās juridisks process par pusfināla cīņu un ka viņš neparedz šī procesa drīzu noslēgšanos. Līdz šim publiski nebija minēts, ka poļu boksera pārstāvju iesniegtie protesti un apelācija varētu kavēt fināla apstiprināšanu. Jāatgādina, ka Brieža-Dortikosa finālam kā viena no iespējamajām vietām tiek minēta Rīga.

Zauerlands intervijā arī nedaudz pieskārās Supersērijas trešās sezonas plāniem, norādot, ka tiek aplūkotas iespējas par vairākām svara kategorijām. Viņa nosaukto iespēju vidū bija vidējā svara kategorija (Supersērija būtu ļoti priecīga par Kanelo Alvaresa dalību tajā, un šo vēlmi pamato ar to, ka Alvaresam jau ir līgums ar DAZN), taču nebija smagsvaru kategorijas. Zauerlands arī vēlreiz uzsvēra, ka vēlas mainīt turnīra kalendāra principu un tuvināt to Eiropas futbola sezonas formātam, proti, ar sākumu rudenī un beigām pavasarī.
Zauerlands izteica prognozi, ka trešā sezona varētu tikt izziņota oktobrī.

Izmantotie resursi:
https://www.dazn.com/en-US/news/box...

     [+] [-]

, 2019-09-12 18:57, pirms 5 gadiem
" Līdz šim publiski nebija minēts, ka poļu boksera pārstāvju iesniegtie protesti un apelācija varētu kavēt fināla apstiprināšanu."

Visticamāk, arī nevar kavēt, jo pasākums pieder WBSS. Līdz ar to WBSS dara, kā grib; protams, var ievērot prasību 120 dienu laikā sarīkot uzvarētāja maču ar Glovacki kā pretendentu - ja vēlas.
Ja lasām starp rindām, WBSS ir ieguvis papildus iemeslus atrunām un attaisnojumus savam bardakam/farsam.