Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

Agris Suveizda

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.

""Varam ieplānot operāciju nākamajā otrdienā," ārsts to vienkārši pateica. "Pagaidi…Kas?! Tad…man tas ir?" atvaicāja Teodors. "Pārbaudes rāda, ka tavā sēkliniekā ir 5x5 milimetrus liels kamols. Tā būs parasta procedūra. Kolīdz to izņemsim un veiksim biopsiju, uzzināsim vairāk par tava vēža veidu. Taču tu esi jauns un mēs to pamanījām agri," sacīja ārsts. Jā. Pirms trim mēnešiem man atklāja sēklinieku vēzi. Traki, vai ne?" savā vēstulē raksta Teodors, kurš desmit spēlēs pasaules čempionātā izcēlās ar septiņiem (2+5) punktiem, četrām soda minūtēm un pozitīvu lietderību +9.

"Kad uzzināju jaunumus, biju šokā. Viss notika tik strauji. Izkritām no izslēgšanas spēlēm agrāk, nekā bijām gaidījuši, taču dažas dienas vēlāk man bija iespēja pievienoties Kanādas izlasei pasaules čempionātā, tādēļ visi notikumi bija tādā kā putrā. Lai arī finālā piedzīvojām sirdi plosošu zaudējumu somiem, turnīrs bija ļoti aizraujošs. Beidzot biju gatavs atgriezties mājās un atpūsties pēc dažiem trakiem mēnešiem, un tad…visa mana dzīve izmainījās vienā mirklī. Gāju uz ģērbtuvēm uzreiz pēc sudraba medaļas saņemšanas, un tas vīrs uzvalkā sagrāba mani un teica: "Hei, Šej, lūdzu, nāc ar mani." Vienmēr zini, ko tas nozīmē: nejauša dopinga pārbaude. Tas nav nekas traks, parasti, taču biju diezgan pārsteigts, jo pirms dažām spēlēm jau biju veicis pārbaudi. Divas reizes turnīra laikā ir visai neierastas. Vīrietis aizveda mani atpakaļ uz šo mazo istabiņu, kurā bija citi četri vīrieši uzvalkos, kuri sēdēja un gaidīja mani. Tad nodomāju, ka nu gan ir dīvaini.

Tad viņi pateica man jaunumus, ka pirms ceturtdaļfināla esmu iekritis dopinga pārbaudē. Viss, ko varēju domāt, ir tas, ka tas nav iespējams, jo neko neesmu lietojis. Tas bija murgs, man sāka tecēt auksti sviedri. Viņi sacīja visus šos vārdus un terminus, un es tikai varēju domāt, kā tas ir iespējams, kādu dīvainu proteīna kokteili esmu lietojis un vai es sapņoju. Viņi paskaidroja, ka pārbaudē tika atklāts hormons ar nosaukumu hCG [horiongonadotropīns], ko parasti novēro vienīgi sievietēm grūtniecības laikā. Bet tad viņi izstāstīja, ka dažos gadījumos hCG var būt pazīme par sēklinieku vēzi.
(…)
Pēc operācijas, kad ārsti varēja veikt mana sēklinieka masas biopsiju, viņi atklāja, ka tas bija jauktu dzimumšūnu audzējs, embrionālo šūnu un seminomas, I stadija. Lai arī embrionālais komponents var būt ļoti agresīvs un izplatīties vēdera limfmezglos, mans tika atklāts agri pasaules čempionātā veiktās pārbaudes dēļ. Ja es nebūtu veicis šo pārbaudi un vēzis netiktu atklāts vēl vairākus gadus…Pat negribu domāt, cik atšķirīgi mana dzīve varētu izvērsties. Vai jūs ticat vai neticat tam, ka viss notiek ar iemeslu, ar mani notikušais patiešām šķiet kā brīnums. Šobrīd esmu izgājis pilnu atlabšanas posmu, un mans veselības stāvoklis, protams, tiks ļoti rūpīgi uzmanīts."

Teodoru 2013. gadā ar 26. numuru draftēja Anaheimas "Ducks", bet 2017. gadā viņš līgas paplašināšanās draftā nokļuva Vegasas "Golden Knights", kas jau debijas sezonā sacēla troksni un sasniedza Stenlija kausa finālu. Pēc tam Teodors septembrī ar "Golden Knights" parakstīja jaunu līgumu uz septiņiem gadiem, kuru laikā saņems 36,4 miljonus ASV dolāru jeb vidēji 5,2 miljonus sezonā. Teodors ir sestais vislabāk apmaksātais spēlētājs komandā un otrais – starp aizsargiem, atpaliekot vienīgi no Neita Šmita (5,95 miljoni). Iepriekšējā sezonā Teodors 79 spēlēs atzīmējās ar 37 (12+25) punktiem, 20 soda minūtēm un negatīvu lietderību -4.

Izmantotie resursi:
https://www.theplayerstribune.com/e...

  +3 [+] [-]

, 2019-09-12 20:52, pirms 5 gadiem
Veselību!

     [+] [-]

, 2019-09-13 10:09, pirms 5 gadiem
jopcik, labi, ka laicigi