Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" piesaista Krievijas Premjerlīgas uzbrucēju un Lietuvas izlases aizsargu

Rolands Eliņš

"Spartaks" piesaista Krievijas Premjerlīgas uzbrucēju un Lietuvas izlases aizsargu
Aleksandrs Prudņikovs
Foto: Jūrmalas Spartaks

Latvijas čempionvienība futbolā Jūrmalas „Spartaks” paziņojusi par diviem sastāva papildinājumiem. Komandai pievienojies Lietuvas izlases veterāns Toms Mikuckis un Krievijas Premjerlīgā vairākas sezonas aizvadījušais uzbrucējs Aleksandrs Prudņikovs.

29 gadus vecais krievu uzbrucējs Aleksandrs Prudņikovs iepriekšējo sezonu aizvadīja „Anzhi” sastāvā, piedaloties 19 Krievijas Premjerlīgas spēlēs un gūstot vienus vārtus. Prudņikovs jau vairākas sezonas spēlē Krievijas augstākajā līgā, kurā viņš pārstāvējis tādas komandas kā „Orenburg”, „Amkar”, Kazaņas „Rubin”, Maskavas „Dinamo” un Maskavas „Spartak”.

Krievijas Premjerlīgas karjerā Prudņikovs kopā ar „Spartak” 2007. gadā kļuva par Krievijas vicečempionu, bet kopumā viņš Krievijas līgā aizvadītajās 167 spēlēs guvis 20 vārtus. Viņa rezultatīvākā sezona bija 2014./15. gadā, kad „Amkar” sastāvā 13 spēlēs tika gūti četri vārti.

Prudņikovs ir 2006. gada Eiropas čempions U17 vecuma grupā un labākais vārtu guvējs Krievijas izlasē šajā turnīrā, izceļoties arī finālspēlē pret Čehiju. Pēc tam viņš spēlējis arī Krievijas U21 izlasē. Prudņikovs izcēlies arī UEFA Eiropas līgā, 2013. gadā Kazaņas „Rubin” sastāvā izceļoties ar trim vārtu guvumiem.

Jūrmalas „Spartaks” būs Prudņikova otrā komanda ārpus Krievijas – savas karjeras ievadā viņš izmēģināja spēkus arī Prāgas „Sparta” rindās, bet bez lieliem panākumiem. „Spartaka” sakarā spēcīga uzbrucēja trūkums šosezon ticis piesaukts bieži, un Jūrmalas komanda cer, ka sezonas izskaņā Prudņikovs palīdzēs šo problēmu atrisināt un palīdzēs arī komandai cīņā par Virslīgas medaļām.

Reizē ar Prudņikovu „Spartaka” sastāvā ieradies arī Lietuvas futbolists Toms Mikuckis, 35 gadus vecs aizsargs. Mikuckis Lietuvas izlasē aizvadījis 18 spēles un bija izsaukts uz izlasi arī šovasar Baltijas kausa izcīņai, kur devās sākumsastāvā mačā pret Latviju. Šoruden Nāciju līgas pirmajās spēlēs viņš Lietuvas izlasē nebija.

Mikuckis vairākas sezonas pārstāvējis Viļņas „Žalgira” komandu, bet kopš 2010. gada spēlē dažādās Krievijas komandās pirmajā līgā, pārstāvot tādus klubus, kā “Nizhnij Novgorod”, “SKA-Energija”, Maskavas “Torpedo”, “SKA-Habarovsk” un “Tom”. Maskavas „Torpedo” sastāvā Mikuckis spēlēja kopā arī ar Edgaru Gauraču, „Spartaka” direktoru.

„Spartaks” Virslīgā šobrīd ieņem ceturto vietu, par vienu punktu apsteidzot „Liepāju”, bet par septiņiem punktiem atpaliekot no trešajā vietā esošās „Ventspils”. Čempiona titula aizstāvēšana „Spartakam” deviņas spēles pirms turnīra beigām izskatās ļoti grūts uzdevums, jo atstatums no līderes „Riga” ir 13 punkti, taču ļoti svarīga cīņa noritēs arī par nākamās sezonas Eirokausu ceļazīmju sadalījumu.


Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/fkspartaks...
https://www.facebook.com/fkspartaks...

  +9 [+] [-]

, 2018-09-12 12:26, pirms 6 gadiem
Man sākumā likās ko Ovechkins dara Spartakā

  -1 [+] [-]

, 2018-09-12 12:36, pirms 6 gadiem
Varētu būt ļoti labs papildinājums Spartakam.

     [+] [-]

, 2018-09-12 12:41, pirms 6 gadiem
Spartakam pievienojas Ovečkins!

  -1 [+] [-]

, 2018-09-12 12:46, pirms 6 gadiem
It kā CV abiem ļoti labi.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-12 13:14, pirms 6 gadiem
Spartaks vs Liepāja- cīņa drīzāk par 4. vietu un EL Q
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-12 18:52, pirms 6 gadiem
Par vēlu,čuk čuk bāns aizgājis.

     [+] [-]

, 2018-09-12 19:33, pirms 6 gadiem
Zeltam protams izskatas par velu,bet ieklut eiropas kausos un kadu eiro izcelt tomer jurmalniekiem karojas...

     [+] [-]

, 2018-09-12 20:23, pirms 6 gadiem
Emka953 rakstīja: Man sākumā likās ko Ovechkins dara Spartakā
Es pirmajā brīdī noturēju par Strēlnieku.

     [+] [-]

, 2018-09-13 13:08, pirms 6 gadiem
Spartakam pēc Oša došanās uz Šveici aizsardzibā teju vairs nebija rotācijas iespēju. Pamatsastāvs un rezervē mazpieredzējušais Moldovas U-17 izlases kapteinis Revenko. Prieks, ka izdevies piesaistīt tik pieredzējušu aizsargu kā Mikuckis, lai mazliet palielinātu konkurenci par vietu sastāvā. Domāju, ka starp pieredzējušajiem Mihadjuku un Mikucki arī būs galvenā cīņa par vietu pamatsastāvā, blakus otram centra aizsargam, komandas kapteinim Kosoričam.

Prudņikovs spēlējis labos klubos, bet priekš uzbrucēja rezultativitāte augsta bijusi tikai jauniešu izlasēs. Klubos ar daudz vārtu guvumiem līdz šim izcelties nav izdevies. Redzēsim, kā iejutīsies Virslīgā, taču skaidrs, ka Spartakam papildinājums priekšējā līnijā bija ļoti nepieciešams.