Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" vīriešu dubultspēlēs triumfē Erbērs un Maū

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" vīriešu dubultspēlēs triumfē Erbērs un Maū
Nikolā Maū un Pjērs-Igs Erbērs
Foto: AP/Scanpix

"US Open" dubultspēļu turnīrā karjeras pirmo "Grand Slam" titulu izcīnīja franči Nikolā Maū un Pjērs-Igs Erbērs, kuri finālā ar 6:4, 6:4 apspēlēja Lielbritānijas un Austrālijas pāri Džeimijs Marejs/Džons Pīrss.

Pagājušā gada čempioni un neapšaubāmie pasaules dubultspēļu tenisa līderi brāļi Braieni cieta fiasko jau 1. kārtā, piekāpjoties citam ASV duetam Stīvs Džonsons/Sems Kverijs – 6:7(4), 7:5, 3:6.

Viņi tika līdz pusfinālam, bet tajā neprata izmantot mačbumbu cīņā pret Mareju un Pīrsu – 4:6, 6:7(2), 6:7(7). Marejs un Pīrss sasniedza otro "Grand Slam" finālu pēc kārtas. Viņi Vimbldonā piekāpās Horijam Tekau un Žanam-Žiljēnam Rožē. Zīmīgi, ka arī otrs fināla pāris Erbērs un Maū šogad jau bija zaudējis vienu finālu, Melburnā piekāpjoties Simonem Bolelli un Fabio Foņīni. Francijas komanda vienu mačbumbu atspēlēja 2. kārtā.

Abas titula pretendentes šogad jau vienreiz bija tikušās, un jūnijā Hertogenbošas pusfinālā pārāka bija franču komanda, toreiz uzvarot ar rezultātu 6:3, 7:6(5). Arī šoreiz Erbērs un Maū uzvarēja divos setos – 6:4, 6:4. Čempioni katrā setā guva pa vienam breikam, kā arī atspēlēja visas piecas breikbumbas.

Kamēr Erbēram sestdien bija otrais "Grand Slam" fināls (abi ar Maū), tikmēr Maū trešais. Viņš 2013. gadā ar Mikelu Lodrā Parīzē zaudēja Braieniem. Pēdējos deviņos "Grand Slam" dubultspēļu turnīros uzvarējušas deviņas dažādas komandas.