Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Hingisa un Paess iegūst trešo jaukto dubultspēļu titulu sezonā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hingisa un Paess iegūst trešo jaukto dubultspēļu titulu sezonā
Leanders Paess un Martina Hingisa
Foto: AP/Scanpix

Piektdien tika noskaidroti "US Open" pirmie čempioni. Jaukto dubultspēļu turnīrā uzvarēja ar ceturto numuru izliktais Martinas Hingisas un Leandera Paesa duets, kas finālā ar rezultātu 6:4, 3:6, 10:7 pieveica Betāniju Mateku-Sendsu un Semu Kveriju. Šveices un Indijas komanda šogad uzvarējusi trijos no četriem "Grand Slam" jaukto dubultspēļu turnīriem.

Pagājušā gada čempioni Sanja Mirza un Brunu Soaress, kuri bija izlikti ar pirmo numuru, zaudēja jau 1. kārtā, ar rezultātu 3:6, 3:6 kapitulējot Andrea Hlavāčkovai un Lukašam Kubotam.

Finālā uzvarēja titula spēles favorīti, tiesa, ar pamatīgiem sarežģījumiem. ASV komandai supertaibreikā bija divu minibreiku pārsvars, iegūstot 4:1 vadību. Mateka-Sendsa un Kverijs (abiem pirmais turnīrs kopā, bet Kverijam vispār tikai otrais "miksts" karjerā) abus minibreikus ieguva, kad servēja Hingisa. Pirmajā gadījumā pie tīkla kļūdījās Paess, bet pēc tam vienkāršā situācijā auts Hingisai.

Šveices un Indijas duets pirmo minibreiku atguva uzreiz (2:4), kad labi pie tīkla nospēlēja Paess, bet otro atspēlēja desmitā punkta izspēlē. Atspēlēja – tas gan visai nosacīti, jo palīdzēja Kverijs. Viņam dubultkļūda, turklāt šis misēklis, servējot uz Hingisu! Paess pie rezultāta 7:7 fantastiski pa līniju ar apvedošo sitienu atsita Matekas-Sendsas pirmo servi. Favorīti pēc tam uzvarēja nākamos divus punktus ar savu servi, nodrošinot uzvaru.

Titulētie Hingisa un Paess šogad uzvarēja trijos no četriem "Grand Slam" jaukto dubultspēļu turnīriem, iepriekš triumfējot arī Austrālijā un Vimbldonā. Pēdējo reizi trīs "miksta" tituli vienā sezonā kādai komandai bija 1969. gadā. Tad identisks panākums bija Mārtijam Rīsenam un Margaretai Kortai, kuriem pietrūka Vimbldonas trofejas.

Paesam devītais jaukto dubultspēļu tituls, kļūstot par šīs kategorijas tituliem bagātāko tenisistu. Viņš līdz piektdienai godu dalīja ar citu Indijas tenisa leģendu Makešu Bupati. Skaitot ar vīriešu dubultspēlēm, Paesam tagad ir 17 tituli. Hingisai kopumā 19 – vienspēlēs 5, dubultspēlēs 10 un jauktajās dubultspēlēs 4. Hingisai šonedēļ vēl priekšā dubultspēļu fināls ar Mirzu.

     [+] [-]

, 2015-09-12 22:09, pirms 9 gadiem
Martina izksatās lieliski gan kā sieviete, gan kā tenisiste
gada laikā 10niekā tiktu