Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Lietuva sešas dienas pēc zaudējuma Latvijai atlaiž galveno treneri

Agris Suveizda

Lietuva sešas dienas pēc zaudējuma Latvijai atlaiž galveno treneri
Čaba Lāslo Rīgā
Foto: Gints Ivuškāns, f64

Lietuvas Futbola federācija pēc mutiskas vienošanās pārtraukusi līgumsaistības ar izlases galveno treneri Čabu Lāslo, vēsta federācijas oficiālā mājaslapa. Par izlases pagaidu galveno treneri iecelts Igors Pankratjevs.

"Galvenā trenera maiņa allaz ir smags un nepatīkams lēmums. Tomēr, redzot visus apstākļus, nolēmām, ka komandā ir nepieciešamas izmaiņas. Pateicamies Čabam Lāslo par ieguldītajiem pūliņiem izlases darbā un vēlam viņam veiksmi turpmākajā trenera karjerā," paziņojumā citēts Lietuvas Futbola federācijas prezidents Jūliuss Kvedars.

"Domāju, ka abām pusēm tas ir labākais risinājums. Vēlos pateikties Futbola federācijai par iespēju strādāt kā izlases galvenajam trenerim. Vēlos pateikties federācijas prezidentam par rūpēm par komandu, futbola sabiedrībai par sapratni, spēlētājiem par darbu un faniem par viņu atbalstu. Vēlu veiksmi komandai atlikušajās cikla spēlēs un nākamajā ciklā," teica Čaba Lāslo.

Lāslo par Lietuvas izlases galveno treneri kļuva 2012.gada janvārī. Lietuvas izlase viņa vadībā aizvadīja 16 spēles, kuru laikā izcīnīja tikai divas uzvaras (divreiz ar 2:0 apspēlēta Lihtenšteina) un piedzīvoja desmit zaudējumus. Viena no apkaunojošākajām neveiksmem tika piedzīvota tieši pret Latviju - 0:5 pagājušā gada Baltijas kausa izcīņā. Šā gada augustā lietuvieši ar 1:2 pārbaudes spēlē zaudēja Luksemburgai, bet septembra sākumā ar identisku rezultātu vēlreiz piekāpās Latvijai.

Nākamajā mačā lietuvieši ar 2:0 mājās pieveica Lihtensteinu un tabulā apsteidza Latviju, taču ar to nebija gana, lai ungārs paliktu amatā. Lietuva ar astoņiem punktiem astoņās spēlēs Pasaules kausa atlases cikla grupā ieņem ceturto vietu, Latviju apsteidzot par viena punkta tiesu. 11.oktobrī abas izlases tiksies Viļņā, bet 15.oktobrī Lietuva uzņems pašreizējo grupas līderi Bosniju un Hercegovinu.

Izmantotie resursi:
LFF - Pagrindinis puslapis

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja