Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Stars" ar diviem vārtiem deviņās sekundēs uzvarai nepietiek

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Stars" ar diviem vārtiem deviņās sekundēs uzvarai nepietiek
Marks Jankovskis un Kems Talbots. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt sākusies Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņa. Ja Austrumu konferencē Kolumbusas "Blue Jackets" un Tampabejas "Lightning" dēļ tika aizvadīta tikai viena no divām spēlēm, tad rietumos norisinājās abi mači.

Kalgari "Flames" ar 3:2 pieveica Dalasas "Stars", uzvaras vārtus gūstot zviedru aizsargam Rasmusam Andešonam. Viņš ripu ieguva savā zonā, bez lielas pretestības pārvarēja neitrālo zonu un neilgi pēc zilās līnijas šķērsošanas meta tālajā devītniekā. Andešonam tie bija karjeras piektie playoff vārti.

Jāatzīmē, ka pēc pirmās trešdaļas "Flames" atradās divi 2:0 vadībā, taču situācija kājām sagriezās deviņu sekunžu laikā. Vispirms precīzs bija Deniss Gurijanovs, pēc tam izcēlās Džeimijs Bens, un "Stars" ļoti īsā laika sprīdī panāca izlīdzinājumu. Tieši piecas minūtes pēc Bena vārtiem precīzs bija Andešons.

Pirmās kārtas sēriju ar uzvaru sāka ar Lasvegasas "Golden Knights" - 4:1 pret Čikāgas "Blackhawks", kas kvalifikācijas raundā no tālākas cīņas izsita Konoru Makdeividu, Leonu Draizaitlu un Edmontonas "Oilers".

Par galveno varoni kļuva uzbrucējs Railijs Smits, kurš panākumu kaldināja ar diviem vārtiem un piespēli. Abus vārtus viņš guva noslēdzošajā trešdaļā. Vispirms Korijs Kroufords netika galā ar Smita plaukstas metienu no labās malas, bet piecas minūtes vēlāk Smits ar metienu no neērtā satvēriena realizēja izgājienu vienatnē pret vārtsargu.

Interesanti, ka "Golden Knights" vārtos ar 19 atvairītiem metieniem izcēlās Robins Lēners - zviedrs, kurš sezonu sāka tieši "Blackhawks" rindās, līdz 24. februārī tika aizmainīts uz Lasvegasu.

1. kārtas pāri

AustrumiRietumi
Flyers-CanadiensGolden Knights-Blackhawks
Lightning-Blue JacketsAvalanche-Coyotes
Capitals-IslandersStars-Flames
Bruins-HurricanesBlues-Canucks

Spēļu kalendārs Stenlija kausā šonakt

SākumsKomandasRezultāts
22:00Lightning - Blue Jackets2:3 P5
0:30Stars - Flames2:3
-Bruins - Hurricanespārcelta uz rītdienu
5:30Golden Knights - Blackhawks4:1