Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autošosejas sacensībās Pērnavā uz starta izies vairāk nekā 110 dalībnieki

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Autošosejas sacensībās Pērnavā uz starta izies vairāk nekā 110 dalībnieki
Foto: Egidijus Babelis

Vairāk nekā 110 dalībnieki no Baltijas valstīm un Somijas pieteikušies Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) trešajam posmam gaidāmajā nedēļas nogalē „auto24ring” trasē Pērnavā, Igaunijā. Favorītu pulkā prestižākajās klasēs ir arī vairāki Latvijas sportisti un komandas. Sacensību tiešraide būs pieejama jau no sestdienas plkst. 10.00.

COVID-19 krīze pamatīgi ietekmējusi Baltijas sešu stundu izturības sacensības, kam šīs sacensības būs čempionāta pirmais posms. 24 komandas pieteikušās sacensībās, lai ar pasaules līmeņa tehniku cīnītos par visaugstākajām vietām prestižākajās autošosejas izturības sacensībās Ziemeļeiropā.

Favorītu pulkam pieskaitāmi arī pērnās sezonas vicečempioni „Flash Racing Latvia” ar Lamborghini „Huracan ST” automobili. Latviešu komandai lielākie konkurenti būs vairākas lietuviešu komandas ar Porsche „GT3 CUP” automašīnām. „TCR” klasē, kur sacenšas identiskas automašīnas, startēs vienīgā Latvijas komanda „LV Racing” ar ļoti spēcīgs braucēju sastāvu - Konstantīns Calko, kurš ir vienīgais autosportists no Baltijas valstīm, kas startējis Lemānas 24h sacensībās, kā arī Audi rūpnīcas pilots igaunis Martin Rump.

„TCR” sprinta sacensību klasē latviešu līdzjutējiem cerība būs Ģirts Krūzmanis, vairākkārtējs Baltijas čempions autošosejā un „Sports Racing Technologies” komandas vadītājs, kurš pirmo reizi sēdīsies pie ''AUDI RS3 LMS TCR'' automašīnas stūres, piesakot savas ambīcijas kļūt par čempionu un atgādināt par sevi visai pasaules autošosejas saimei.

„BMW 325 CUP” klasē uz starta stāsies jau 15 automašīnas no Lietuvas un Latvijas. Ja sezonas pirmajā posmā Kauņā bija tikai 6 dalībnieki, tad sacensības Pērnavā izvērtīsies jau ļoti spraigas. Klase izveidota kā budžeta iespēja sacensties trasē ar vienādām automašīnām par regulētām izmaksām. Vienādi dzinēji, riepas, ātrumkārbas un bremžu diski nodrošina zemākas izmaksas un lielāku konkurenci sacensībās.

Čempionāta līderiem Ramūnam Čapkauskam un Matīsam Mežakam centīsies pietuvoties otrā posma abu braucienu uzvarētājs Artjoms Kočlamazašvili: ''Katru dienu prātā tikai domas par sacensībām. Automašīnas ir ļoti līdzīgas trasē un tas nozīmē agresīvas cīņas par katru centimetru. Plānā ir samazināt atstatumu no čempionāta līderiem, bet par lielākajiem konkurentiem uzskatu Tomu Bērziņu un lietuvieti Andriusu Čilvinas. Būs ļoti interesantas sacensības, kas noteikti piesaistīs arvien vairāk dalībnieku, izveidojot šo seriālu par patiesu Baltijas čempionātu!''

Jaudīgāko automašīnu klasē „BGT PRO” Vilnis Batraks ar Lamborghini „Huracan ST” automašīnu aizstāvēs čempionāta līdera godu pret ātrajiem lietuviešu un igauņu sportistiem ar Lamborghini un Porsche automašīnām, kā arī pret dāņu sportistu Frederik Holm ar prototipu Renault „Megane Trophy V6”. „BGT AM” klasē neapšaubāms līderis ir Jānis Hāns ar Subaru „Impreza”, tomēr arī šeit konkurentu lokā ir vairāki spēcīgi lietuviešu autosportisti.

Ģirts Krūzmanis startēs arī Baltijas čempionāta „BTC1” klasē ar Peugeot 208 R2 automašīnu. Veiksmīga snieguma gadījumā, Ģirtu varēsim kronēt par Baltijas čempionu jau pēc trim aizvadītiem posmiem. Atis Veismanis aizstāvēs godu „BTC2” klasē.

Vēsturisko formulu klasē neapšaubāms līderis pēdējos gadus bijis Andris Griķis, kurš startēs arī sacīkstēs Pērnavā. Starp 12 dalībniekiem šajā klasē uz starta stāsies arī Raitis Mūrnieks un Itālo Alsiņš.

„Nankang Endurance Academy” jeb divu stundu izturības sacensībās starp 18 komandām pieteikušās arī vairākas Latvijas komandas. „BTC2” klasē savas ambīcijas apliecinās „Team Rexona Men” un „MSD Racing”, bet „BMW 325 CUP” klasē uz starta redzēsim „WRR”, „79” un „Papa’s Racing TEAM” komandas.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Straupe, BaTCC pārstāvis