Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Treneris: "Šovasar ļoti centos pierunāt Gutkovski palikt komandā, viņam bija daudz citu iespēju"

Rolands Eliņš

Treneris: "Šovasar ļoti centos pierunāt Gutkovski palikt komandā, viņam bija daudz citu iespēju"
Vladislavs Gutkovskis. Foto: Bruk-Bet Termalica

Latvijas futbolista Vladislava Gutkovska pārstāvētā Polijas kluba „Termalica” galvenais treneris Pjotrs Mandrišs intervijā poļu medijam „Weszlo” pastāstīja, kā šovasar pierunājis Gutkovski tomēr palikt pirmajā līgā un cik augstu vērtē latviešu futbolista pienesumu komandai.

Ņecečas „Termalica” Polijas pirmās līgas sezonu sākusi ar trim uzvarām trīs spēlēs, turklāt iekrājot vārtu bilanci 6:0. Komandas treneris Mandrišs, kurš komandu vadīja arī iepriekš un vienreiz jau pacēla uz Ekstraklasi, intervijā pieminēja, ka ātri ir izdevies panākt sava iecerētā stila un taktikas implementēšanu laukumā, kā arī uzsvēra, ka sastāvā nav tikai veterāni un jaunieši, bet ir arī spēka gados esošais Gutkovskis, kurš iedalāms nevienā no šajām kategorijām.

Intervijā tiek pieminēts, ka Gutkovskis vasarā bija ļoti tuvu pārejai uz Gdaņskas „Lechia”, Ekstraklases klubu, bet tomēr pagarinājis līgumu Ņecečā, par ko, kā pieļāva intervētājs, neesot bijis pārāk priecīgs, taču treneris paskaidroja situāciju.

„Gutkovskis ir viens no spēlētājiem, kurš atcerējās mani vēl no iepriekšējiem gadiem,” sacīja Mandrišs. „Tādēļ ļoti vēlējos, lai viņš paliek komandā. Toreiz Gutkovskis bija 20 gadus vecs puisis ar lielu potenciālu, patiesībā vēl nenobriedis, un mēs viņu pamazām iekļāvām sastāvā. Šajos gados viņš ir ļoti izaudzis, esmu viņu vērojis un nešaubos, ka viņa futbolista profils pilnībā atbilst tam, ko futbolā sagaida no snaipera.”

„Tāpēc arī es centos pārliecināt kluba vadību, ka viņam ir jāpaliek,” turpināja Mandrišs. „Centos pārliecināt, neskatoties uz daudzajiem piedāvājumiem no citurienes, jo ne jau tikai „Lechia” vēlējās viņu sastāvā. Es pats bieži runāju ar Gutkovski, mēģināju pārliecināt, teicu, ka viņam komandā būs svarīga loma, un beigās tas arī nostrādāja. Vienā dienā viņš ienāca pie manis istabā un pateica, ka paliks. Viņš ir foršs puisis, Latvijas izlases spēlētājs, viņa vērtība ir labi zināma.”

Gutkovskim šī ir piektā sezona „Termalica” sastāvā, taču tikai pirmās trīs bija Ekstraklasē. Pagājušajā sezonā pirmajā līgā viņš guva deviņus vārtus, bet šosezon jau pirmajās trīs kārtās izcēlies ar diviem vārtu guvumiem.

Izmantotie resursi:
Termalica już teraz gra w moim stylu - weszlo.com

     [+] [-]

, 2019-08-12 23:32, pirms 5 gadiem
Dasist Good Cow Naskis!
👍😎👍