Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Mūsas trasē aizvadīts Latvijas autosprinta kausa 4.posms

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Mūsas trasē aizvadīts Latvijas autosprinta kausa 4.posms
Foto: Jānis Asaris

Sestdien, 10. augustā, Bauskas ”Musa Raceland” trasē tika aizvadīts ceturtais posms Latvijas autosprinta kausā, kas notika „RX Challenge” ietvaros. Dalību sacensībās ņēma 76 dalībnieki.

Rīts trasē iesākās ar pamatīgu miglu, kura apgrūtināja dalībniekiem redzamību trasē, bet ar laiku migla izkliedējās un pazuda. Visu iepriekšējo nedēļu piedzīvojām stipras lietavas, tāpēc neziņa bija par to kāda būs trase sacensību dienā. Dienas pirmajā pusē trase bija grūtāk izbraucama, jo trase bija dubļaina, bet dienas otrajā pusē trase bija pažuvusi un dažviet bija pat redzami putekļi.

1600 klasē pirmo vietu izcīna Kaspars Tiders (Honda Civic), aiz viņa Gatis Ābelītis (Citroen Saxo) un trešo vietu šajā klasē iegūst Ingus Timofejevs (Honda Civic). Kasparam Tideram pagaidām arī pārliecinoša pirmā vieta sezonas kopvērtējumā.
2000 klasē kopvērtējumā pirmās trīs vietas ar vienādu punktu skaitu ieņem Jānis Spīķis (VW Golf), Aigars Upītis (Opel Corsa) un Madars Dīriņš (Renault Clio). Pagaidām sīva cīņa par pirmo vietu sezonas kopvērtējumā 2000 klasē, šobrīd līderos izvirzījies Madars Dīriņš, bet vien par diviem punktiem atpaliek Aigars Upītis.

RWD klasē pārliecinošu pirmo vietu izcīna Juris Atraskevics (BMW 318ti), aiz viņa, otrajā vietā Kārlis Karāns (BMW) un trešo vietu šajā klasē iegūst Rūdolfs Borhards (BMW 323ti). SAILUN 2WD klasē uzvaru gūst Raivo Ozoliņš (Honda CRX), aiz viņa Kapars Tiders (Honda Civic) un trešo vietu uz goda pjedestāla izcīna Māris Millers (Honda CRX). Pēc aizvadītiem četriem posmiem, pirmo vietu kopvērtējumā ieņem Kaspars Tiders.

SAILUN 4WD klasē pirmo vietu izcīna Mārcis Stūriška (Subaru Imperza), aiz viņa, mazliet atpaliekot, otro vietu ieņem Rolands Kaucis (Subaru Imperza) un pirmo trijnieku šajā klasē noslēdz Andris Spilva (Subaru Imperza). Pēc aizvadītajiem četriem posmiem pirmo vietu sezonas kopvērtējumā pagaidām ieņem Mārcis Stūriška. SAILUN RWD klasē pirmo vietu guva Juris Atraskevics (BMW 318ti), otro vietu uz goda pjedestāla izcīna Sandis Veitmanis (BMW), un atpaliekot vien ar vienu punktu no otrās vietas, trešo vietu iegūst Rūdolfs Borhards (BMW 323ti). Jurim Atraskevicam pagaidām arī pirmā vieta kopvērtējumā pēc aizvadītajiem četriem posmiem.

DĀMU klasē pirmo vietu izcīna Agate Krieviņa (VAZ 2108), otro vietu iegūst Marta Starka (Seat Ibiza) un trešo vietu šajā trijniekā iegūst Linda Cikmača (Seat Leon). 2WD OPEN klasē pirmo vietu izcīna Madars Dīriņš (Renault Clio), otrajā vietā ierindojas Jānis Spīķis (VW Golf) un trijnieku noslēdz Kristaps Telle (Toyota Corolla). Madaram Dīriņam šobrīd arī stabila pirmā vieta sezonas kopvērtējumā.

4WD 2800 klasē startēja viens dalībnieks – Edgars Lācis – Stalidzāns (Subaru Imperza), viņam arī pirmā vieta šajā posmā. 4WD OPEN klasē pirmo vietu ieņem Rolands Kaucis (Subaru Imperza), otrajā vietā ierindojas Mārcis Stūriška (Subaru Imperza) un trešo vietu uz goda pjedestāla ieņem Mārtiņš Ločmelis (Subaru Imperza). RWD OPEN klasē pirmajā vietā ierindojas Andris Lilavs (VAZ 2105), otro vietu šajā klasē izcīna Gatis Caune (VAZ 2105) un šo trijnieku noslēdz Juris Atraskevics (BMW 318ti).

Visi autosprinta fani var sākt gatavoties nākamajam Latvijas autosprinta kausa posmam, kurš arī ir noslēdzošais šajā sezonā, un tas norisināsies Cēsīs 24. augustā.

Informāciju sagatavoja:
Krista Andersone