Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" paātrina sarunas par Neimāra iegādi, PSG fani apvaino savu zvaigzni

Agris Suveizda

"Barcelona" paātrina sarunas par Neimāra iegādi, PSG fani apvaino savu zvaigzni
Neimārs. Foto: AFP/Scanpix

Jūnijā un jūlijā pārrunām notiekot visnotaļ lēni un nesteidzīgi, pāreju perioda tuvojošās beigas nozīmē, ka augustā notikumu attīstībai Neimāra sāgā vajadzētu būt daudz straujākai un agresīvākai. Brazīlietis joprojām vēlas atgriezties Barselonā, PSG joprojām Neimāru vērtē vismaz 222 miljonu apmērā, un "Barcelona" joprojām nav gatava visu vērtību maksāt naudā. Taču nu cīņā iesaistījies arī Katalonijas granda niknākais sāncensis Madrides "Real".

Iepriekšējā nedēļa, kā jau varēja gaidīt, deva pirmās pazīmes par notikumu paātrināšanos. Vispirms "Barcelona" sociālajos tīklos nekautrējās publicēt Žerāra Pikē izteikumus par Neimāru un to, ka brazīlietim jāuzņemas iniciatīva, ja viņš vēlas atgriezties. Pēc tam sekoja pirmie nopietnie kontakti no Madrides "Real" puses, PSG sporta direktors Leonardu pirms sezonas atklāšanas spēles pavēstīja, ka pārrunas tiešām ir attīstījušās, nenosaucot gan konkrētu klubu vai klubus, bet RMC ziņoja, ka agresīvākā uzbrukumā pēc "Real" iesaistīšanās devusies arī "Barcelona", tiekoties ar PSG pārstāvjiem.

Kā raksta RMC, parīzieši šīs tikšanās laikā pirmoreiz izrādījuši vēlmi iesaistīties maiņas darījumā, daļu vērtības iegūstot nevis eiro, bet gan kāda "Barcelona" spēlētāja izskatā. Un PSG noskatītais spēlētājs esot brazīliešu uzbrūkošais pussargs Koutinju, tādēļ tiek paredzēts, ka "Barcelona" pirmais oficiālais piedāvājums šīs nedēļas laikā varētu būt liela naudas summa plus Koutinju. Tikmēr Madrides "Real" esot gatava piedāvāt 2018. gada labāko spēlētāju pasaulē Lūku Modriču, taču madridiešiem pirms došanās pēc Neimāra vēl gan ir jāatrisina pašu sastāva problēmas un jāatbrīvojas no liekajiem spēlētājiem – Hamesa Rodrigesa un Gereta Beila, kurš gan izgāja laukumā nule kā aizvadītajā pārbaudes spēlē pret "Roma", un, iespējams, arī Isko.

Tikmēr Parīzē gan pats spēlētājs, gan arī PSG atbalstītāji rūpējas par to, lai plaisa starp brazīlieti un PSG vadību pieaugtu. Ja Superkausu Ķīnā Neimārs apmeklēja un diezgan vienaldzīgi noskatījās komandas biedru vārtu guvumos, vēlāk arī iesaistoties vairākās divējādās epizodēs svinību laikā – vienā kadrā Marko Verrati brazīlietis bija burtiski jāievelk kopbildē, bet citā epizodē Kiljans Mbapē viņu no tās izstūma -, tad pirmajā mājas spēlē pret Nīmas "Olympique" (3:0) brazīlieša loža tribīnēs paredzami bija tukša. Savukārt parīziešu fani tribīnēs klāt neesošo zvaigzni neaizmirsa, Neimāram adresējot gan agresīvus plakātus ("Vācies prom!", "Pļauku no p*dauzas var saņemt ne tikai remontadas laikā. Atceries?!"), gan arī saukļus (Neimārs tika dēvēts par hijo de p*ta jeb par k*ces dēlu).

Taču situācija ap Neimāru joprojām ir ļoti strīdīga – gluži kā medijos publicētā informācija. Ja RMC uzsvēra "Barcelona" un PSG tikšanos, tad Parīzes un Madrides superklubiem pietuvinātie laikraksti Le Parisien un Marca vēstīja par to, ka "Barcelona" nemaz īsti netic darījuma iespējamībai, jo uzskata, ka PSG šovasar neplāno pārdot Neimāru un ka tās no parīziešu puses nav tikai spēlītes. Lai arī Leonardu jau sāgas sākumā intervijā paziņoja, ka Neimārs ir pārdodams – par atbilstošu cenu -, cita PSG zvaigzne Mbapē dažu dienu laikā jau divreiz ir netieši aicinājis Neimāru palikt. "Kluba nākotne? Mēs centīsimies būt konkurētspējīgi, taču negrasāmies melot – redzēsim, kas notiks, jo tas būs atkarīgs no Neimāra situācijas. Bez viņa vairs nebūs tas pats."

Ja Mbapē arī iepriekš bija viens no labākajiem Neimāra draugiem ārpus dienvidamerikāņu pulka, tad neierasti aizstāvošs preses konferencē bija arī galvenais treneris Tomass Tuhels. "Viņš var vienatnē atrast situācijas atrisinājumu. Viņš var atrast zonas, kuru mums šodien pietrūka. Mums ir jāizdomā, kā ar to tikt galā. Tas ir Neimārs – viņam ir neierastas kvalitātes. Vai Mbapē var kompensēt viņa trūkumu? Vislabāk būtu tad, ja viņi spēlētu kopā! Kiljans var dot intensitāti, taču vislabāk ir tad, kad viņi spēlē kopā." Tāpat Tuhels kritizēja līdzjutēju attieksmi pret Neimāru.

Izmantotie resursi:
PSG-Nîmes : pour Tuchel, «le mieux, c’est que...
Comment le Real Madrid peut s’offrir Neymar -...
https://rmcsport.bfmtv.com/football...

  +4 [+] [-]

, 2019-08-12 09:58, pirms 5 gadiem
Labāk lai paliek un čakarē PSG tālāk. Domāju ka Barsa var mierīgi iztikt bez viņa.

  +3 [+] [-]

, 2019-08-12 10:18, pirms 5 gadiem
Nu atdot Modriču un vēl mega summu , lai tikai dabūt to losi 🤔 viņi stulbi ir vai . Labāk tad lai Beilu nopērk pa kapeikām , būs labs soliņš

  +1 [+] [-]

, 2019-08-12 10:29, pirms 5 gadiem
Edyy5 rakstīja: Nu atdot Modriču un vēl mega summu , lai tikai dabūt to losi 🤔 viņi stulbi ir vai . Labāk tad lai Beilu nopērk pa kapeikām , būs labs soliņš
Modričs jaunāks nepaliek.
Toties, šāds transfērs būtu labs pipariņš šīs vasaras pāreju tirgum
Baigais skandāls
+Madride gan jau nopelnītu labi

  +3 [+] [-]

, 2019-08-12 10:34, pirms 5 gadiem
Izskatās, ka Grīzmans labi iederās Barcelonas sastāvā, kāpēc būtu vēl Neimārs vajadzīgs?

  -1 [+] [-]

, 2019-08-12 10:38, pirms 5 gadiem
Ivijis rakstīja: Izskatās, ka Grīzmans labi iederās Barcelonas sastāvā, kāpēc būtu vēl Neimārs vajadzīgs?
Tas vairāk izskatās pēc vēlmes iegūt spēlētāju, kurš varbūt arī labi /slikti
spēlēs, vai būs mūžīgi savainots, bet netiks arī pretiniekiem.

  +3 [+] [-]

, 2019-08-12 10:45, pirms 5 gadiem
Ivijis rakstīja: Izskatās, ka Grīzmans labi iederās Barcelonas sastāvā, kāpēc būtu vēl Neimārs vajadzīgs?
reāli tā ir divu komandu sacensība,un Barca NOTEIKTI negrib,lai Neymārs nonāktu Madridē

     [+] [-]

, 2019-08-12 10:48, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Modričs jaunāks nepaliek.
Toties, šāds transfērs būtu labs pipariņš šīs vasaras pāreju tirgum
Baigais skandāls
+Madride gan jau nopelnītu labi
Tik Modričā iekļaušana paplucinātu tā jau neesošo midu dziļumu līdz totālam tukšumam.Rakstīja,ka Madrides sakarā tas būtu loans+obligātais pirkums pēc sezonas laikam.Ar tādu darījumu varbūt arī paspētu nopirkt midu ar visu vasaru runātajiem Van de Beek vai Ēriksenu.

     [+] [-]

, 2019-08-12 11:10, pirms 5 gadiem
Ivijis rakstīja: Izskatās, ka Grīzmans labi iederās Barcelonas sastāvā, kāpēc būtu vēl Neimārs vajadzīgs?
taapeec ka ar sho pirkumu vareetu noshaut divus zakjus vienlaiciigi:
1)Suares jaunaaks nepaliek,reaali shii vareetu buut vinja peedeejaa sezona kaa neapstriidamam saakumsastaava speeleetaajam.Naakamgad taapat buutu jaapeerk aizvietotaajs par lielu pikji un Neimaars-Grizmans- Messi atrisinaatu visas probleemas,vinjam pat nevajadzeetu iespeeleeties
2)Neimaara ierashanaas buutu lieliska daavana Messi,vinji ljoti labi chomi un par sho pirkumu buutu par ar visaam chetraam.Un tas ka Barcaa viss grozaas ap un apkaart Messi laikam nav jaaskaidro.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-12 11:21, pirms 5 gadiem
NilsK rakstīja: taapeec ka ar sho pirkumu vareetu noshaut divus zakjus vienlaiciigi:
1)Suares jaunaaks nepaliek,reaali shii vareetu buut vinja peedeejaa sezona kaa neapstriidamam saakumsastaava speeleetaajam.Naakamgad taapat buutu jaapeerk aizvietotaajs par lielu pikji un Neimaars-Grizmans- Messi atrisinaatu visas probleemas,vinjam pat nevajadzeetu iespeeleeties
2)Neimaara ierashanaas buutu lieliska daavana Messi,vinji ljoti labi chomi un par sho pirkumu buutu par ar visaam chetraam.Un tas ka Barcaa viss grozaas ap un apkaart Messi laikam nav jaaskaidro.
Messi tiešām ir liela loma Barsā, bet ne tik, lai Barsas vadība izgrūstu milzu naudu tikai tāpēc, ka Neimārs ir Messi čoms. Un pie tam Messi nav vairs tas jaunākais puika, kuram vel gara spēlētāja karjera priekšā. Maksimums vel 2-3 sezonas, un tad šis fantastiskais stāsts būs noslēdzies, bet Barsas vadībai jau šodien ir jādomā, kas ar Barsu būs pēc Messi ēras beigām. Vai tās lielākā zvaigznes būs traumatiskais, un cimperlīgais Neimārs?

  +3 [+] [-]

, 2019-08-12 12:25, pirms 5 gadiem
vinju nevajag ne PSG, ne Barcai, ne madridei, bet neizskataas, ka kaadu tas satrauktu un visi njemas ne pa jokam. ceru, ka beigaas tomeer nonaaks tieshi madridee - tie tik buutu pigori, 3 komandas labaakie speeleetaaji vienaa poziicijaa (arii azaars un vinisius), bezjeedziigi izgruusts pikjis tikai lai iegrieztu Barcai un zidaans, kuram vajadzeeja citu gaili.

     [+] [-]

, 2019-08-12 12:36, pirms 5 gadiem
555 rakstīja: vinju nevajag ne PSG, ne Barcai, ne madridei, bet neizskataas, ka kaadu tas satrauktu un visi njemas ne pa jokam. ceru, ka beigaas tomeer nonaaks tieshi madridee - tie tik buutu pigori, 3 komandas labaakie speeleetaaji vienaa poziicijaa (arii azaars un vinisius), bezjeedziigi izgruusts pikjis tikai lai iegrieztu Barcai un zidaans, kuram vajadzeeja citu gaili.
Nu gan pateici,ka vinisius ir viens no labākajiem.Tad,kad viņš puslīdz iemācīsies sist bumbu vismaz vārtu virzienā,tad varēsi saukt.Viņam pagaidām ir divas lielas prasmes.Ļoti labas bumbas kontroles,un reāls stulbums pārturot un spēlējoties ar to bumbu.

     [+] [-]

, 2019-08-12 12:50, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Messi tiešām ir liela loma Barsā, bet ne tik, lai Barsas vadība izgrūstu milzu naudu tikai tāpēc, ka Neimārs ir Messi čoms. Un pie tam Messi nav vairs tas jaunākais puika, kuram vel gara spēlētāja karjera priekšā. Maksimums vel 2-3 sezonas, un tad šis fantastiskais stāsts būs noslēdzies, bet Barsas vadībai jau šodien ir jādomā, kas ar Barsu būs pēc Messi ēras beigām. Vai tās lielākā zvaigznes būs traumatiskais, un cimperlīgais Neimārs?
Par Messi vēl nevar zināt - varbūt spīdēs vēl 37 gados. Es par to diži izbrīnīts nebūtu. Protams, ka par aizstājēju būtu jādomā laicīgi.

     [+] [-]

, 2019-08-12 12:57, pirms 5 gadiem
555 rakstīja: vinju nevajag ne PSG, ne Barcai, ne madridei, bet neizskataas, ka kaadu tas satrauktu un visi njemas ne pa jokam. ceru, ka beigaas tomeer nonaaks tieshi madridee - tie tik buutu pigori, 3 komandas labaakie speeleetaaji vienaa poziicijaa (arii azaars un vinisius), bezjeedziigi izgruusts pikjis tikai lai iegrieztu Barcai un zidaans, kuram vajadzeeja citu gaili.
Un ja nonāks Barcelona, tāpat ar bučām un ziediem tiks sagaidīts
Ja pirmajā brītiņā viens otrs vēl paņurdēs, tad ātri vien tas beigsies.
Nav jau protams te ko brīnīties. Kosmopolītiskajiem klubiem (arī Chelsea) maz kas svēts. Tikai bizness. Tāda ir realitāte.
NilsK ir labs piemērs tam, kā tiek nomesti apgriezieni un jau atgriežas pietāte un miers atkal pret Neimāru.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-12 13:01, pirms 5 gadiem
Ja līdzjutēji gribētu, tad pat intereses izrādīšanu par Neimāru varētu apturēt. It īpaši klubā, kurš statūtu ziņā veidots kā Barcelona. Bet nu... realitātē tā visa ir ilūzija...
1)līdzjutēju kopums kā viens veselums lielajos klubos neeksistē
2) patiesībā, lielākajai daļai ir vienalga (precīzāk, nav tik svarīgi iespringt), ka klubs pēc nelielas padauzas izskatīsies citu acīs, Neimāru nopērkot atpakaļ

     [+] [-]

, 2019-08-12 13:05, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nu gan pateici,ka vinisius ir viens no labākajiem.Tad,kad viņš puslīdz iemācīsies sist bumbu vismaz vārtu virzienā,tad varēsi saukt.Viņam pagaidām ir divas lielas prasmes.Ļoti labas bumbas kontroles,un reāls stulbums pārturot un spēlējoties ar to bumbu.
chalim bija 18 gadi, milziigs atbildiibas slogs un spiediens aizstaat CR7, un vinsh speeleeja ljoti labi, nevaru nosaukt nevienu citu speeleetaaju, kursh tik daudz briesmas radiija pie pretinieka vaartiem. jaa, ar realizaaciju probleemas. bet nedaudz pacietiibas un buutu labi. tagad tur ir nopirkts azaars, atgriezies zidaans, kursh vinjam neuzticeejaas, un jaaskataas, kas vispaar notiks.
bet no strateegjiskaa viedoklja shii bija viena no retajaam iespeejaam izaudzinaat savu superzvaigzni.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-12 13:08, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Par Messi vēl nevar zināt - varbūt spīdēs vēl 37 gados. Es par to diži izbrīnīts nebūtu. Protams, ka par aizstājēju būtu jādomā laicīgi.
Viss jau var būt, bet jau pagājušajā sezonā bija redzamas dažas pazīmes, ka Messi jaunāks nepaliek. Pirmkārt, jau ātruma ziņā.

     [+] [-]

, 2019-08-12 13:09, pirms 5 gadiem
DaMarcus rakstīja: Un ja nonāks Barcelona, tāpat ar bučām un ziediem tiks sagaidīts
Ja pirmajā brītiņā viens otrs vēl paņurdēs, tad ātri vien tas beigsies.
Nav jau protams te ko brīnīties. Kosmopolītiskajiem klubiem (arī Chelsea) maz kas svēts. Tikai bizness. Tāda ir realitāte.
NilsK ir labs piemērs tam, kā tiek nomesti apgriezieni un jau atgriežas pietāte un miers atkal pret Neimāru.
es arii vinju, protams, buushu spiests meereni vinju aizstaaveet, ja atgrieziisies. bet nu ljoti ceru, ka taa nenotiks, ka Bartro speelee kaut kaadu viltiigu speeli, lai ar vienu gaajienu izchakareetu pilniigi visus iesaistiitos un tikai teelo veelmi vinju pirkt. uz to gan maz ceriibu.
ja par liidzjuteejiem, tad vieteejie uz vinju bija mazaak aizvainoti kaa uz Grizmanu, ko man izskaidrot ir gruuti. savukaart madrides laikrakstu aptaujas par vinju raadiija proporciju 40-60 par-pret ierashanos madridee, bet tur jau var balsot arii citu klubu atbalstiitaaji, taa kaa nav objektiivi.

     [+] [-]

, 2019-08-12 13:14, pirms 5 gadiem
555 rakstīja: es arii vinju, protams, buushu spiests meereni vinju aizstaaveet, ja atgrieziisies. bet nu ljoti ceru, ka taa nenotiks, ka Bartro speelee kaut kaadu viltiigu speeli, lai ar vienu gaajienu izchakareetu pilniigi visus iesaistiitos un tikai teelo veelmi vinju pirkt. uz to gan maz ceriibu.
ja par liidzjuteejiem, tad vieteejie uz vinju bija mazaak aizvainoti kaa uz Grizmanu, ko man izskaidrot ir gruuti. savukaart madrides laikrakstu aptaujas par vinju raadiija proporciju 40-60 par-pret ierashanos madridee, bet tur jau var balsot arii citu klubu atbalstiitaaji, taa kaa nav objektiivi.
Es, protams, pilnīgi Tevi saprotu.
Gan to, ka būsi spiests mēreni aizstāvēt, gan to, ka nevēlies, lai šis atgriežas.
Manuprāt, "Mes Que un Club" būs nedaudz sašķobījies. Lozungi, ja reālitāte ir pavisam cita (viena persona var izdarīties kā grib un tiek atplestām rokām ņemta atpakaļ), liek nedaudz sarkastiskam smīnam uzrasties.

     [+] [-]

, 2019-08-12 13:18, pirms 5 gadiem
DaMarcus rakstīja: Es, protams, pilnīgi Tevi saprotu.
Gan to, ka būsi spiests mēreni aizstāvēt, gan to, ka nevēlies, lai šis atgriežas.
Manuprāt, "Mes Que un Club" būs nedaudz sašķobījies. Lozungi, ja reālitāte ir pavisam cita (viena persona var izdarīties kā grib un tiek atplestām rokām ņemta atpakaļ), liek nedaudz sarkastiskam smīnam uzrasties.
nuuu, shis jau ir gadiem kaa sashkjobiijies - saakaas ar kreklu sponsoru, turpinaajaas ar atmosfeeru stadionaa, bet pie Bartro klaat arii naakusi attieksme pret kanteru (Messi shii rezhiima laikaa netiktu uz augshu, joprojaam speeleetu B komandaa vai tiktu iedots Utrehtai uz stazheeshanos), neatbilstoshs speeles stils, milziigie teerinji. Bartro ir moderns prezidents, kas klubaa ieviesis dziivotspeejiigu biznesa modeli, bet ar "sakneem" un veestures atcereeshanos nu gan nav labi.
un tas ir apstaakljos, kad kaut kur Anglijaa viens amatnieks ir paarbuuveejis mazu klubu par milziigu, speelee skaisti, uz augshu meegjina vilkt jaunos speeleetaajus.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-12 14:00, pirms 5 gadiem
Mana prognoze. Viss beigsies ar to ka Neimara cena kritīs, bet pāris gadu vēlāk viņš jau nebūs tik pieprasīts.

     [+] [-]

, 2019-08-12 16:35, pirms 5 gadiem
Ja PSG grib ieriebt Neymar tad lai pardod RealMadrid kas notiktos Camp Nou kad Neymar ierastos Real rindās Figo2

  +1 [+] [-]

, 2019-08-12 17:09, pirms 5 gadiem
General Francisco Franco rakstīja: Ja PSG grib ieriebt Neymar tad lai pardod RealMadrid kas notiktos Camp Nou kad Neymar ierastos Real rindās Figo2
Bet viņi jau nemaz negrib tik ļoti pārdot Barcai par laiku,kad viņi gāja pēc Veratti un Rabio cik saprotu.Vismaz tā Marca rakstīja.
Bet tad atkal Nymāra cilvēki jau esot Barcelonā