Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Sieviešu volejbola izlases kapteines pienākumus pildīs Dolotova

Sieviešu volejbola izlases kapteines pienākumus pildīs Dolotova
Foto: Latvijas Volejbola federācija, Vadims Morozovs

Latvijas sieviešu izlase volejbolā cīņā par uzvarām Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā dosies kapteines Elvitas Dolotovas vadībā. Tā lēma komanda.

Tāpat kā pagājušajā gadā Latvijas sieviešu izlases kapteine Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņās būs cēlāja Elvita Dolotova. Pirms gada šajā amatā viņu pirms pasaules meistarsacīkšu atlases turnīra iecēla toreizējais valstsvienības galvenais treneris Jānis Leitis, bet šoreiz atzinību izteica viss izlases kolektīvs, balsojot par Elvitu, kura pretendē uz visu laiku jaunākās kapteines godu sieviešu izlasē.

“Gandrīz pirms nedēļas komandā bija balsošana,” par kapteines izvēles procesu stāsta tikai 21 gadu vecā Elvita Dolotova. “Katram uz lapiņas vajadzēja uzrakstīt tās volejbolistes vārdu, kuru viņš redz komandas kapteiņa lomā. Apmēram pēc divām dienām trenere mums paziņoja, ka esmu izvēlēta es. Balsoja arī treneri, un man sanāca par trim vai četrām balsīm vairāk nekā otrai meitenei ar lielāko balsu skaitu. Protams, bija neliels pārsteigums, ka izvēlējās mani, taču vienlaikus arī prieks, ka meitenes man uzticas.”

Pati Elvita tagad ir bijusi kapteine divās dažādās izlasēs ar diviem dažādiem galvenajiem treneriem tikai trijos izlasē pavadītajos gados.

Pirms atbildīgajām spēlēm Eiropas meistarsacīkstēs ir bijušas četras pārbaudes spēles. “Igaunijā pirmajā spēlē vēl jutām nogurumu pēc ceļa, bet pirmajā dienā saspēlējāmies, un nākamajā dienā bija daudz labāk,” pārbaudes spēles atceras Elvita. “Pret Dāniju saspēle un spēlētāju kontakts laukumā jau bija jūtams vairāk. Pamēģinājām arī kombinācijas, un spēlējām drošāk nekā Igaunijā. Man liekas, ka abas spēles aizvadījām labi, bet vienmēr var labāk. Mums vēl ir nedaudz laika sagatavoties un savu spēli vēl uzlabot pirms mača ar Spāniju. Šovasar esam ļoti labi pastrādājušas, un cerams, ka tas atspoguļosies arī spēlēs. Laukumā liksim lietā visus spēkus un gatavošanās ciklā iegūtās iemaņas. Centīsimies mazāk kļūdīties pašas, centīsimies agresīvāk spēlēt uzbrukumā un servēt. Ceru, ka atbalstīsim viena otru – gan meitenes, kas ir laukumā, gan tās, kas atradīsies laukuma malā. Tikai kopā mēs varam padarīt darbu. Ceru, ka mums viss izdosies un būs labi.”

Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles ar Latvijas izlases piedalīšanos 15., 18., 22. un 26. augustā tiešraidēs skaties portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā.

 

EČ atlases turnīra spēļu kalendārs

15.08.18.

Latvija

Spānija

Jelgava

18.08.18.

Bosnija un Hercegovina

Latvija

Kakanja

22.08.18.

Rumānija

Latvija

Krajova

26.08.18.

Latvija

Rumānija

Jelgava

05.-06.01.19.

Latvija

Bosnija un Hercegovina

Vieta tiks precizēta

09.01.19.

Spānija

Latvija

Vieta tiks precizēta

 

Spēlētāju saraksts

Pozīcija

Vārds

Uzvārds

Dz. gads

Klubs

Cēlājas

Elvita

Dolotova

1997.

LU

 

Sanda

Ragozina

1992.

SK “Babīte”

1. tempi

Terēza

Hrapāne

1997.

VK “miLATss”

 

Kristīne

Dzierkale

1993.

VK “Jelgava”

 

Monta

Strazdiņa

1995.

RSU/MVS

Diagonāles

Annija

Āboliņa

1995.

ASV

 

Anna

Embrekte

1994.

RSU/MVS

 

Marta Kamēlija

Levinska

2001.

RVS

2. tempi

Alise Elizabete

Pastare

1995.

RSU/MVS

 

Rūta

Treija

1995.

RSU/MVS

 

Jeļizaveta

Morozova

1995.

RSU/MVS

 

Irbe Andike

Lazda

2001.

RVS

Libero

Linda

Liniņa

1996.

VK “Jelgava”

 

Liene

Šimkuse

1992.

SK “Babīte”

 

Komandas vadība:

Galvenā trenere: Inguna Minusa

Trenere: Aleksandra Tihovska

Fiziskās sagatavotības treneris: Andris Eikens

Ārste: Līga Cīrule

Fizioterapeite: Zane Goldiņa

Statistiķis: Aivis Kokins

 

Izmantotie resursi:

Latvijas volejbola federācija