Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pirmā pietura Latvijas volejbolistēm – Jelgava

Pirmā pietura Latvijas volejbolistēm – Jelgava
Foto: Latvijas Volejbola federācija, Vadims Morozovs

Latvijas sieviešu izlase volejbolā pabeigusi sagatavošanās ciklu un pirmdien dodas uz Jelgavu, kur 15. augustā notiks pirmā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēle ar Spānijas valstsvienību. Zināmas 14 volejbolistes, kuras uzsāks šo cīņu.

Pēc spēlēm ar Dānijas valstsvienību 7. un 8. augustā Ingunas Minusas vadītā Latvijas izlase volejbolā sievietēm nedēļas atlikušo daļu pavadīja treniņos mājīgajā RSU sporta zālē, bet pirmdienas vakara treniņš jau notiks Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā. Tieši tur norisināsies pirmā Eiropas meistarsacīkšu atlases turnīra spēle ar Spānijas izlasi.

Nedēļas beigās Latvijas valstsvienības treneru korpusam bija jāķeras pie nepatīkamā uzdevuma – jāpasaka paldies par darbu vasaras garumā tām trim spēlētājām, kuras netiks iekļautas komandas pieteikumā spēlei ar Spāniju.

“Pirmdien, pulksten 19:00, mums jau būs pirmais treniņš Jelgavā,” par komandas plāniem stāsta Inguna Minusa. “Piektdien mums bija jāizdara izvēle un no 17 meitenēm jāatstāj 14, kuras brauc trenēties un spēlēt uz Jelgavu. Mājās paliks divas cēlājas – Krista Mihelsone un Inese Raciņa – un libero spēlētāja Kristīne Iskorastenko. Katrai no spēlētājām bija savi plusi un mīnusi, kurus savelkot, izdarījām izvēli. Visas meitenes visu vasaru nāca un darbojās ar pilnu atdevi. Kā trenerei man to ir patīkami redzēt. Paldies viņām par to!”

Jelgavā galvenais uzdevums būs – pierast pie spēļu zāles. “Līdz trešdienai jāizjūt sava mājas spēļu zāle, jo tā ir liela. Lielā zālē spēlējām jau pret Dāniju (Sporta namā “Daugava”. - LVF Preses dienests), taču pie lielām zālēm ir jāpierod, jo lielāko daļu treniņu esam aizvadījuši RSU zālītē, kas ir maza,” galveno uzdevumu pirms spēles ar Spāniju skaidro Minusa. “Ir jāizjūt telpa. Tas izteikti svarīgi ir servju uzņemšanā un cēlājiem, kuriem “jānomēra” cēliena augstums un tālums. Viss pārējais, ko esam apguvuši, ir jārealizē, bet zāles sajūtas būs ļoti svarīgas.”

Jau trešdien, pulksten 19:30, pirmā kvalifikācijas spēle pret Spāniju. Trenere vēl gaida pretinieču pēdējo spēļu ierakstus, lai precizētu uzdevumus spēlei, tomēr ir zināms, ka “Spānijai ir divas pamatuzbrucējas. Mums ir pieejamas visas Spānijas spēles šā gada Eiropas Zelta līgā, ko internetā rādīja LAOLA. Svarīgākais būs noturēt servju uzņemšanu. Ja tas izdosies, būs arī vieglāk uzbrukumā, lai pretinieces nepaspēj sakārtot bloku. Jābūt agresīvai servei, lai mazinātu Spānijas iespējas veidot kombinācijas.”

Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles ar Latvijas izlases piedalīšanos 15., 18., 22. un 26. augustā tiešraidēs skaties portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā.

 

EČ atlases turnīra spēļu kalendārs

15.08.18.

Latvija

Spānija

Jelgava

18.08.18.

Bosnija un Hercegovina

Latvija

Kakanja

22.08.18.

Rumānija

Latvija

Krajova

26.08.18.

Latvija

Rumānija

Jelgava

05.-06.01.19.

Latvija

Bosnija un Hercegovina

Vieta tiks precizēta

09.01.19.

Spānija

Latvija

Vieta tiks precizēta

 

Spēlētāju saraksts

Pozīcija

Vārds

Uzvārds

Dz. gads

Klubs

Cēlājas

Elvita

Dolotova

1997.

LU

 

Sanda

Ragozina

1992.

SK “Babīte”

1. tempi

Terēza

Hrapāne

1997.

VK “miLATss”

 

Kristīne

Dzierkale

1993.

VK “Jelgava”

 

Monta

Strazdiņa

1995.

RSU/MVS

Diagonāles

Annija

Āboliņa

1995.

ASV

 

Anna

Embrekte

1994.

RSU/MVS

 

Marta Kamēlija

Levinska

2001.

RVS

2. tempi

Alise Elizabete

Pastare

1995.

RSU/MVS

 

Rūta

Treija

1995.

RSU/MVS

 

Jeļizaveta

Morozova

1995.

RSU/MVS

 

Irbe Andike

Lazda

2001.

RVS

Libero

Linda

Liniņa

1996.

VK “Jelgava”

 

Liene

Šimkuse

1992.

SK “Babīte”

 

Komandas vadība:

Galvenā trenere: Inguna Minusa

Trenere: Aleksandra Tihovska

Fiziskās sagatavotības treneris: Andris Eikens

Ārste: Līga Cīrule

Fizioterapeite: Zane Goldiņa

Statistiķis: Aivis Kokins

 

Izmantotie resursi:

Latvijas volejbola federācija