Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Vengers: "Atvēru durvis Žirū aiziešanai, bet esmu priecīgs, ka viņš paliks"

Rolands Eliņš

Vengers: "Atvēru durvis Žirū aiziešanai, bet esmu priecīgs, ka viņš paliks"
Arsēns Vengers
Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba “Arsenal” galvenais treneris Arsēns Vengers pēc uzvaras pār “Leicester” (4:3) sezonas atklāšanas spēlē paudis prieku par franču uzbrucēja Olivjē Žirū palikšanu komandā par spīti daudzajām baumām par gaidāmo transfēru.

Franču uzbrucējs Olivjē Žirū šovasar tika piesaukts vairākās transfēra baumās, jo viņš iepriekšējā sezonā nebija apmierināts ar sev sniegto spēles laiku. Sākumsastāvā parasti devās Aleksis Sančess, kurš arī ir transfēra baumu apvīts, taču “Arsenal” ieguva vēl citu uzbrucēju – Aleksandru Lakazetu, kurš vakar devās sākumsastāvā un ļoti ātri izcēlās ar debijas vārtiem. Bet Žirū devās laukumā uz maiņu un guva uzvaras vārtus, pēc tam Francijas TV tiešraidē paziņojot, ka paliks komandā arī pēc vasaras transfēru loga beigām.

Šāda notikumu attīstība ļoti iepriecināja kluba galveno treneri Arsēnu Vengeru, kurš pēcspēles preses konferencē nekautrējās slavēt Žirū lēmumu: ”Bija brīdis, kad es viņam atvēru durvis aiziešanai, jo saprotu, ka viņam ir ļoti svarīgi tikt laukumā un spēlēt pēc iespējas vairāk.”

“Taču es nemaz nevēlējos, lai Žirū aiziet,” turpināja Vengers. “Un beigu beigās viņš izvēlējās palikt, un tā bija viena no labākajām dienām manās pēdējās nedēļās. Es zinu, cik svarīgs spēlētājs ir Olivjē, turklāt ne tikai kā futbolists, bet arī kā komandas līderis ģērbtuvēs. Viņam ir ļoti liela ietekme uz pārējo komandu, un man tas bija ļoti liels atvieglojums, ka Olivjē izlēma palikt.”

“Arsenal” rīcībā šajā mačā vēl nebija Sančesa, kurš atgūstas no traumas, taču Vengers uzskata, ka viņa rīcībā ir ilgi nepieredzēts spēks uzbrukumā: “Pagājis ilgs laiks kopš “Arsenal” bija tik spēcīgi uzbrucēji. Žirū ir savas karjeras labākajos gados un labākajā sportiskajā formā. Jā, uzbrukums mums šobrīd ir augstākā līmeņa.”

Izmantotie resursi:
Arsene Wenger: Olivier Giroud passed up chance...

  +1 [+] [-]

, 2017-08-12 16:45, pirms 7 gadiem
Diemžēl aizsardzība joprojām pamatīgi krīt iekšā

     [+] [-]

, 2017-08-12 17:12, pirms 7 gadiem
Cik var cepties par to aizsardzību. Jāņem taču vērā fakts, ka vakar nespēlēja ne aizsardzības balsts Koščelnijs, ne arī Mustafi. Turklāt, vakar Arsenal bija viens vienīgs CB, kuru 2.periodā vispār nomainīja pret to pašu Žirū.