Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" treneris: "Iespējams, 1:1 ir labāk nekā 2:1 – nebūsim atslābinājušies"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" treneris: "Iespējams, 1:1 ir labāk nekā 2:1 – nebūsim atslābinājušies"
Sergejs Gurenko. Foto: Mārtiņš Sīlis

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas mačā "Liepāja" vakar savā laukumā izvirzījās vadībā, bet beigās noturēja 1:1 pret Minskas "Dinamo". Viesu treneris Sergejs Gurenko pauda, ka liepājnieki viņu nav pārsteiguši un ka par nerealizēto pendeli nav vērts pārdzīvot.

"Esam aizvadījuši pirmo puslaiku, tagad jāgatavojas otrajam, nekādu citu domu nav," pēc spēles pauda Gurenko. Liepājnieki izvirzījās vadībā, pateicoties Jāņa Ikaunieka realizētajai pendelei, tomēr spēles pašās beigās 11 metru soda sitiens tika nozīmēts jau uz mājinieku vārtiem. Valentīnam Raļkevičam izdevās sitienu tvert, izglābjot komandu no zaudējuma.

"Jautājumā par pendelēm esmu piekritējis domai, ka sit tas, kurš labāk jūtas. Protams, bija šaubas, jo Fatai bija aizvadījis visu spēli. Varbūt vajadzēja likt kārti uz Bilonogu [nāca laukumā uz maiņu 82. minūtē – aut.]. Manā vadībā Fatai vienmēr bija iesitis. Jā, šoreiz nesanāca, taču mēs esam komanda. Iespējams, notika tieši tas, kam jānotiek. Pirms gada izbraukumā ar 2:0 uzvarējām, bet pēc tam ar 1:2 mājās zaudējām. Iespējams, šāds pavērsiens puišiem iedos papildus motivāciju," teica Gurenko.

"Pirmkārt, pretinieks tobrīd jau bija nosēdies aizsardzībā," par otrā puslaika taktiku teica Baltkrievijas kluba treneris. "Saprotams, ka pirmajā puslaikā viņi aizsargājās ļoti organizēti – centrs bija aizvērts, vienīgās iespējas bija caur flangiem. Vienam Fatai bija grūti cīņā ar centra aizsargie. Pēc tam, kad laukumā nāca Vergejčiks, situācija mazliet uzlabojās. Atkārtošos: futbolā ļoti daudz izšķir individuālā meistarība. Lai kādas shēmas neatstrādātu, lai ko neiespēlētu, ja cilvēks nav spējīgs apspēlēt viens pret vienu, piespēlēt, tad būs jautājumi."

"Nē, "Liepājas" sniegumā nekas nepārsteidza – redzējām tieši to, ko gaidījām. Vienīgais tas, ka šoreiz viņi izmantoja divus balsta pussargus, bet pirms tam spēlēja ar vienu. Pārējais viss bija tieši tas, ko izcēlu pirms tam – individuāli spēcīgi futbolisti, kurus uzvarēt var tad, ja viņiem atņem vietu," pauda Gurenko.

Atbildot uz jautājumu, vai viņš ir apmierināts ar spēles rezultātu, Gurenko mazliet pārsteidza: "Kā lai saka... Iespējams, 1:1 ir labāk nekā 2:1. Nākamajā spēlē laukumā neiziesim atslābinājušies, atcerēsimies, ka vajag spēlēt futbolu."

Izmantotie resursi:
https://by.tribuna.com/football/107...

     [+] [-]

, 2019-07-12 11:02, pirms 5 gadiem
pohuj kaut 5-1 klubi ar labu mentalitati viemmer kapa uz 100% un novertee visus pretiniekus vienadi, no taa ari atskiras cempioni no vienkarsi labiem speletajiem treneriem

  +1 [+] [-]

, 2019-07-12 11:08, pirms 5 gadiem
A ko Starkovs, neko neteica? Vai nebij kas uzdot viņam jautājumus!?