Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa neveiksminieci Poliju vadīs olimpiskais vicečempions Bšenčeks

Rolands Eliņš

Pasaules kausa neveiksminieci Poliju vadīs olimpiskais vicečempions Bšenčeks
Ježi Bšenčeks
Foto: Agencja Gazeta

Polijas futbola izlases galvenā trenera amatā šodien iecelts Ježi Bšenčeks, bijušais izlases pussargs, kurš līdz ar to nomainījis Adamu Navalku, treneri, kurš pacēla Poliju FIFA ranga desmitniekā, taču aizvadīja ļoti blāvu Pasaules kausa finālturnīru.

Līdzšinējais Polijas izlases galvenais treneris Adams Navalka pie darba ar izlasi ķērās 2013. gadā. Viņš palīdzēja tai izmantot Roberta Levandovska potenciālu un ieveda Poliju „Euro 2016” ceturtdaļfinālā, bet vēlāk Polija ielauzās FIFA ranga desmitniekā, uzstādot savu rekordu. Taču Pasaules kausā sekoja pamatīga vilšanās, blāvi zaudējot Senegālai un Kolumbijai, bet pēc tam vairs sev neko neizšķirošā mačā ar 1:0 pieveicot Japānu.

Navalkas vietā atrasts jauns galvenais treneris – Polijas Futbola federācija šajā pozīcijā izraudzījusies Ježi Bšenčeku, 47 gadus vecu treneri, kuram šis ir būtiskākais pakāpiens trenera karjerā.

Bšenčeks kā futbolists spēlēja pussarga pozīcijā un pārstāvējis ļoti plašu klubu klāstu gan Polijā, gan Austrijā, gan Izraēlā. Polijas izlasē viņš aizvadījis 42 spēles, bet viņa galvenais panākums bija Polijas olimpiskās izlases sastāvā, iegūstot sudraba medaļu 1992. gada olimpiādē Barselonā. Toreiz Polija finālā ar 2:3 zaudēja Spānijai, kuras sastāvā bija tādi spēlētāji kā Peps Gvardiola, Luiss Enrike un Santjagu Kanisaress.

Kā treneris Bšenčeks trenējis divus Ekstraklases klubus un divus Polijas pirmās līgas klubus. Pirms pievienošanās izlasei viņš strādāja Plockas „Wisla”, aizvadītajā sezonā sarūpējot tai piekto vietu Polijas čempionātā, kas ir lielākais panākums komandas vēsturē.

Bšenčeka dēls Roberts šobrīd spēlē Polijas jauniešu izlasē, taču daudz svarīgāka būs cita jaunā trenera radniecības saikne, proti, viņš ir tēvocis un viens no tuvākajiem cilvēkiem Polijas izlases veterānam Jakubam Blaščikovskim. Polijas mediji jau spekulē, vai Blaščikovskim jaunais treneris atdos izlases kapteiņa apsēju, ko iepriekš Navalka nodeva Levandovskim, tiesa, visa spekulēšana var izrādīties velta, jo Blaščikovskis apsverot domu beigt karjeru izlasē.

Izmantotie resursi:
https://www.przegladsportowy.pl/pil...