Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Bijušais "Aberdeen" uzbrucējs brīdina fanus un atgādina par zaudējumu "Skonto"

Agris Suveizda

Bijušais "Aberdeen" uzbrucējs brīdina fanus un atgādina par zaudējumu "Skonto"
Dankans Šīrers
Foto: alchetron.com

Ceturtdienas vakarā Latvijas bronzas medaļniece "Ventspils" UEFA Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas ietvaros viesosies Skotijas pilsētā Aberdīnā. Piedāvājam kurzemnieku galvenā trenera Pola Ašvorta un serbu aizsarga Nikolas Boranijaševiča komentārus, kurus viņi sniedza kluba mājaslapai un Lielbritānijas medijiem.

"Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts: "Pēc zaudējuma RFS noskaņojums visiem, protams, ir slikts. Bet varbūt, ka tam ir arī viens pluss: spēlei Skotijā pieiesim nikni un mobilizēti. Tā ka – zaudējums ir slikti Latvijas čempionātā, bet Eiropas līgai varbūt pat labi, ka tā nospēlējām. Pēc iepriekšējiem zaudējumiem allaž ļoti labi atbildējām, un ceru, ka tāpat būs arī tagad Aberdīnā.

Aberdīnas zaudējums Lukseburgā tādam klubam nav pieņemams. Pieļauju, ka ikviens aizvadīja sliktu spēli. Kurš būs favorīts? Eiropā tam nav nozīmes. Svarīgi ir tas, kurš uzvar divu spēļu summā. Jebkuram no mums tā būs liela pieredze, jo "Aberdeen" ir pazīstams klubs ar lielu reputāciju un sagaidu, ka spēlēsim 15 tūkstošu skatītāju priekšā. Zinu, ka Eirokausi no spēlētājiem daudz prasa emociju un fiziskās gatavības ziņā, bet mēs būsim gatavi spēlei."

"Ventspils" aizsargs Nikola Boranijaševičs: "Mana debija Eirokausos? Tas bija vienkārši super! Ļoti patīkami piedalīties tādās spēlēs, citādi iepriekš Eiropas līgu biju redzējis tikai televizorā. Bet pašam piedalīties tādās spēlēs – tas ir pavisam kas cits. Pagaidām man viss Eirokausos patīk. Pirmā kārta pret "Vikingur"? Pirmajā mačā nospēlējām labi, otrajā – ne tik labi, bet galvenais, ka atkal uzvarējām. Pārliecinoši tikām tālāk, divas uzvaras, nevienu ielaistu vārtu – nav pamata būt neapmierinātiem.

Visvairāk atmiņā palika Fēru salu skaistums, to neparastums, pārsteidzošā daba. Biju tur pirmoreiz, un salas, protams, apbūra. Guvām četrus vārtus – tas ir lieliski, tomēr mums nedaudz saudzīgāk jāattiecas pret iespējām. Pret augstāka līmeņa pretiniekiem to nebūs tik daudz – varbūt divas trīs, un tās būs jārealizē. Pretinieku rupjā spēle? Piekrītu, mājās viņi nospēlēja ļoti rupji. Kā reiz, kad noraidīja otro spēlētāju, mani nonesa un rupji izmeta ārpus laukuma – pa taisno ielidoju mūsu rezervistu soliņā. Taču lieliski, ka neatbildējām provokācijām, neļāvāmies muļķībām un visu laiku turējām sevi rokās.

Eirokausos ir cita atmosfēra [nekā Virslīgā], lielāka spriedze. Nepazīstamas komandas, taču visas ar labas un ar savu rokrakstu – arī tas ir interesanti. 15 tūkstoši skatītāju Aberdīnā? Ja tā būs, tas taču būs lieliski! Tā pa īstam būs futbola atmosfēra. Protams, svešā stadionā mums neies viegli, bet lielais skatītāju skaits – vismaz man – nerada spiedienu. Tas tieši ir lieliski – jo vairāk skatītāju, jo labāk. Domāju, ka tā ir jebkuram futbolistam. Saglabāt koncentrēšanos pilnā stadionā pat ir vieglāk nekā tukša. Serbijā agrāk pret "Crvena Zvezda" mūsu mājas stadionā nāca 7000 skatītāju, bet pats kā skatītājs esmu bijis, piemēram, "Crvena Zvezda" un "Partizan" derbijā, kur ar 30 tūkstošiem nevienu nepārsteigsi."

Bijušais "Aberdeen" uzbrucējs Dankans Šīrers: "Daži mūsu fani varētu domāt, ka izloze ir laba – ja ņem vērā, ko pirms diviem gadiem izdarījām ar citu Latvijas komandu [5:0 un 3:0 pret Rīgas "Daugavu"]. Cerams, ka tas, kas [1994. gadā] notika ar mums [0:0 un 1:1 pret Rīgas "Skonto", izstājoties mājās ielaistu vārtu dēļ], kalpos kā brīdinājums tam, cik smagi viss var beigties. Varat arī būt droši, ka [galvenais treneris] Dereks Makinness neuztvers pretiniekus vieglprātīgi. Jau "Euro 2016" finālturnīrā redzējām Islandes piemēru – mūsdienās starp spēcīgām un ne tik spēcīgām komandām atšķirība ir ļoti maza."

Izmantotie resursi:
https://www.eveningexpress.co.uk/fp...
https://www.pressandjournal.co.uk/f...
FK Ventspils
FK Ventspils
https://www.eveningexpress.co.uk/fp...

  +4 [+] [-]

, 2016-07-12 16:22, pirms 8 gadiem
mūsdienās starp spēcīgām un ne tik spēcīgām komandām atšķirība ir ļoti maza."

Vai Aberdin sevi uzskata par spēcīgu komandu?Nezin kapēc kluba koeficients tik zems?

     [+] [-]

, 2016-07-13 00:58, pirms 8 gadiem
Zinu to, ka vairāki pazīstami Aberdeen dzīvojošie latvieši dosies uz spēli atbalstīt Latvijas klubu