Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šmits atkal paliek uz soliņa, Barselonas "Lassa" nodrošina "El Classico" Spānijas finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Šmits atkal paliek uz soliņa, Barselonas "Lassa" nodrošina "El Classico" Spānijas finālā
Rolands Šmits un Svetislavs Pešičs. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Spānijas ACB līgas finālā izdevies iekļūt latviešu basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētajai Barselonas "Lassa" vienībai, kas pusfināla trešajā mačā visnotaļ komfortabli ar 96:81 viesos pārspēja Saragosas "Tecnyconta", sērijā triumfējot ar 3-0.

Rolands Šmits otro spēli pēc kārtas noraudzījās uz "Lassa" komandas rezervistu soliņa, barseloniešiem pirmajā puslaikā izceļoties ar teicamu spēli uzbrukumā, kas viesiem ļāva 20 minūtēs gūt 50 punktus, kamēr mājinieki izcēlās ar 37 Tādējādi "Tecnyconta" galvenais uzdevums otrajā puslaikā bija atspēlēt 13 punktu deficītu.

Pēc pārtraukuma "Lassa" komanda neizrādīja pazīmes, ka viesi varētu atslābināties, jo visnotaļ ātri tika iekrāts pat 20 punktu pārsvars (63:43). Turpinājumā gan mājiniekiem vairākkārt izdevās pievilkt līdz deviņu punktu deficītam, taču "Lassa" uzvara nopietni apdraudēta netika.

Teicamu sniegumu šovakar sniedza "Lassa" basketbolists Kails Kuričs, kurš guva 27 punktus un savāca piecas bumbas zem groza. 18 punktus guva un tikpat atlēkušās bumbas savāca Kriss Singltons. Tikmēr "Tecnyconta" nebija gana ar Havjera Hustiza 24 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

Barselonas "Lassa" finālā spēkosies ar pašu principiālāko pretinieci - Madrides "Real".