Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai Kurucu noskatījusi Filadelfija?

Andrejs Siliņš

Vai Kurucu noskatījusi Filadelfija?
Rodions Kurucs
Foto: FC Barcelona

Kļuvis zināms, ka Rodions Kurucs paturēs savu vārdu šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā. Vēl pirms tas kļuva publiski zināms, vairāki respektabli Ziemeļamerikas mediji paredzēja latvietim vietu otrās kārtas sākumā, visi kā viens - 39. numuru.

Kuruca pozīcija drafta prognozēs

MedijsPoz.
ESPN39.
The Ringer39.
Sports Illustrated39.
The Athletic39.

Pēc tam, kad Kurucs nepiekrita “Barcelona” piedāvājumam pagarināt līgumu, situācija Barselonas klubā latviešu uzbrucējam kļuva slikta. Kurucs trenējās pie pirmās komandas, spēlēja tikai mājas spēles pie otrās komandas, bet lielajā komandā tika mačos regulārāk iesaistīts tikai pēc tam, kad sezonas vidū saņēma Spānijas basketbola pilsonību, līdz ar to netika uzskatīts par ārzemnieku Spānijas čempionāta spēlēs (arī Rinalds Mālmanis un Rolands Šmits ACB līgā spēlē kā vietējie).

Ziemeļamerikāņi raksta, ka grūtības ar Kuruca došanos uz NBA varētu radīt arī līgumā noteiktā izpirkuma nauda, kas esot ievērojami lielāka, nekā NBA klubi drīkst maksāt. Arī tāda pieredze "Barsai" jau bijusi iepriekš. Pašreizējais līgums ar “Barcelona” Kurucam beigsies pēc nākamās sezonas un, zinot šī kluba vēsturi līdzīgos gadījumos, nevar apgalvot, ka nākamajā sezonā klubs nāks pretī Rodionam, tas ir - vai nu dos spēles laiku savā komandā vai izīrēs kādai citai komandai, kas spēlē augstā līmenī. Bizness.

Lai gan situācija klubā Kurucam no droša pirmās kārtas kandidāta lika atkrist uz otro kārtu vai pat vispār nebūt prognozēs, nesen ASV pavadītais laiks, atrādoties klubu pārstāvjiem klātienē, atkal esot licis klubiem uz Kurucu skatīties kā uz reālu šī gada drafta kandidātu. ESPN apskatnieks Džonatans Givonijs līdz pagājušā gada vasaras vidum kopā ar kolēģi Maiku Šmicu bija prestižākā drafta portāla draftexpress.com veidotāji un uzturētāji, bet kopš tā laika strādā ESPN. Givonijs raksta, ka lielas daļas skautu noskaņojums esot - Kurucs ir pat trešais labākais ārzemnieks šī gada draftā. “Viņa augums, punktu guvēja instinkti un iespēja spēlēt dažādās pozīcijās ir ļoti pievilcīga kombinācija mūsdienu NBA,” raksta apskatnieks.

Savukārt “The Athletic” raksta, ka klubs, kas Kurucu izvēlētos draftā, visticamāk, viņu uzreiz neaicinātu pievienoties NBA komandai, bet ieteiktu turpināt nobriest NBA līmenim, spēlējot Eiropā. “Viņš ir atlētisks, viņam ir punktu guvēja instinkti, labs dribls un metiens no vietas, kas turpina uzlaboties. Aizsardzībā viņa kājas kustas diezgan ātri, viņa augums ļauj komandai būt daudzpusīgai, spēlējot ar augumā garu sastāvu,” raksta “The Athletic”. “Viss gan joprojām ir teorētiski, jo Kurucs pagaidām vēl nav parādījis savu meistarību un iemaņas augstā līmenī Eiropā. Ja viņš nokļūs vietā, kur to var paveikt, viņam būs daudz labāka pozīcija [lai nonāktu NBA]. Līdz tam par viņu grūti runāt vairāk kā par kandidātu, kuru draftē un sūta atpakaļ uz Eiropu.”

Interesanti, ka tie mediji, kas iekļāvuši Kurucu savās prognozēs, visi kā viens paredz Rodionam 39. pozīciju. Ja līdz drafta loterijai nav vērts prognožu lapās pievērst uzmanību komandām, kas ievietotas blakus numuriem, tad pēc loterijas tiem jau ir nozīme. Kad kļuvuši zināmi katras komandas izvēles numuri, drafta prognožu sastādītāji ņem vērā arī aizkulisēs runāto - kura komanda visreālāk varētu draftēt katru konkrēto spēlētāju. Tā kā visi mediji atvēlējuši Kurucam 39. vietu, tas liek aizdomāties, vai tikai aci uz cēsnieku nav uzmetusi šī numura īpašniece Filadelfijas "76ers"?

Filadelfijai šī gada draftā ir pat sešas izvēles tiesības. Pirmajā kārtā “Sixers” varēs draftēt ar 10. un 26. numuru, otrajā kārtā tai būs četras izvēles - 38., 39., 56. un 60. numurs. Pagājušogad “76ers” bija piecas izvēles draftā, bet pirmajā kārtā - tikai viena. Ar pirmo numuru Filadelfija draftēja Markelu Fulcu, bet, lai tiktu pie vēl viena pirmās kārtas spēlētāja, iesaistījās maiņas darījumā un no “Magic” ieguva tiesības uz Anžeju Pasečņiku, kuram ir tas pats aģents, kas strādā ar Kurucu. Iespējams, tur izveidojusies laba saikne, ja šobrīd četri lieli mediji tik pārliecinoši vienojušies apzīmogot Kurucu ar Filadelfijai piederošo 39. numuru.

Kā draftā veiksies Kurucam?

  • 40

  • 72

  • 275

  • 98

  • 170


1 2 39 komentāri

     [+] [-]

, 2018-06-12 10:03, pirms 6 gadiem
Draftēs vai nedraftēs, bet NBA spēlētājs viņš nav un nebūs!!!!

  -3 [+] [-]

, 2018-06-12 10:04, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Draftēs vai nedraftēs, bet NBA spēlētājs viņš nav un nebūs!!!!
viņam noteikti ir lielākas iespējas par tādu kļūt, nekā tev, īpaši pieņemot faktu, ka viņam ir tikai 20 gadi.
Slēpts komentārs: Bostonietis

  -3 [+] [-]

, 2018-06-12 10:09, pirms 6 gadiem
Savukārt “The Athletic” raksta, ka klubs, kas Kurucu izvēlētos draftā, visticamāk, viņu uzreiz neaicinātu pievienoties NBA komandai, bet ieteiktu turpināt nobriest NBA līmenim.

Varēs turpināt nobriest uz Barcas soliņa jomajo
Neticās,ka Phili viņu draftētu.Vairāk tad ticās,ka Phili mēģinās pirmajā kārtā tikt augstāk ar savu desmito picku+otrā raunda pickus.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-12 10:16, pirms 6 gadiem
Vairāk gan prognozēs viņš figurē kā BKN izvēle, vismaz pāris pēdējo mēnešu griezumā.

     [+] [-]

, 2018-06-12 10:24, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Savukārt “The Athletic” raksta, ka klubs, kas Kurucu izvēlētos draftā, visticamāk, viņu uzreiz neaicinātu pievienoties NBA komandai, bet ieteiktu turpināt nobriest NBA līmenim.

Varēs turpināt nobriest uz Barcas soliņa jomajo
Neticās,ka Phili viņu draftētu.Vairāk tad ticās,ka Phili mēģinās pirmajā kārtā tikt augstāk ar savu desmito picku+otrā raunda pickus.
Es arī par šo smējos Varbūtība, ka Barca nāktu pretī un dotu viņam spēles laiku vai izīrētu citam klubam ir niecīga Nu lab, par izīrēšanu es nezinu, bet tas laikam būtu labākais un vienīgais variants kā sekmīgi parādīt sevi Eiropā. Cerams, ka šis būs signāls visiem jaunajiem - nekādā gadījumā neko neparakstiet ar Barcu.

Nja, uz pirmo kārtu nav ko cerēt un tas nozīmē ka būs vien jākuļās pa Eiropu. Neviens pat principā tādu šaubīgu čali negribēs ņemt pirmajā kārtā, lai nebūtu jādod garantētais līgums. Labāk otrā kārta un lai čalis vispirms sevi pierāda, un tikai tad kko parakstīs, lai nesanāk nevajadzīgs risks.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-12 10:32, pirms 6 gadiem
Kurucs šosezon bija 3. labākais latvietis Spānijas 2. līgā.

Ja viņu nodraftēs, lieliski, varbūt ar apgrozīšanos tajā vidē būs lielāks progress un motivācija nākamajos dažos gados.

Bet kopumā nebūtu slikti, ja viņš vispār kļūtu par stabilu Eirolīgas čali kā Timma, kuru arī visi notirsa NBA sakarā pirms un arī pēc drafta. Kur šobrīd ir Timma? Labākais aiz Porziņģa un Bertāna(?).

Tā kā atslābstiet, Kurucam ir potenciāls un nav mums tik daudz talantu, lai šo tagad noniecinātu.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-12 10:38, pirms 6 gadiem
Ivijis rakstīja: Es arī par šo smējos Varbūtība, ka Barca nāktu pretī un dotu viņam spēles laiku vai izīrētu citam klubam ir niecīga Nu lab, par izīrēšanu es nezinu, bet tas laikam būtu labākais un vienīgais variants kā sekmīgi parādīt sevi Eiropā. Cerams, ka šis būs signāls visiem jaunajiem - nekādā gadījumā neko neparakstiet ar Barcu.

Nja, uz pirmo kārtu nav ko cerēt un tas nozīmē ka būs vien jākuļās pa Eiropu. Neviens pat principā tādu šaubīgu čali negribēs ņemt pirmajā kārtā, lai nebūtu jādod garantētais līgums. Labāk otrā kārta un lai čalis vispirms sevi pierāda, un tikai tad kko parakstīs, lai nesanāk nevajadzīgs risks.
Spēles laiku un varbūt izīrēšanu viņš dabūtu ja viņš būtu parakstījis jaunu līgumu.Šosezon tak entās reizes bija redzama Barcas attieksme pret jaunajiem talantiem..Mēneši divi atpakaļ Barca puslaikā gāja ar -30 +/-,un otrajā puslaikā starpība bija -25 līdz -35,bet pirmais jaunais laukumā tika apmēram pāris minūtes līdz beigu svilpei.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-12 10:46, pirms 6 gadiem
asta rakstīja: viņam noteikti ir lielākas iespējas par tādu kļūt, nekā tev, īpaši pieņemot faktu, ka viņam ir tikai 20 gadi.
Nu gan izcilu gudrību izmeti salīdzināt profesionāla basketbolista un vienārša sporta līdzjutēja iespējas kļūt par NBA spēlētāju Ja būtu tāda idiotu diena , tad gribētu Tevi apsveikt

  +4 [+] [-]

, 2018-06-12 10:53, pirms 6 gadiem
Veiksmi un izturību Kurucam , un cerams , ka tiks nodraftēts pirmās kārtas beigās .

     [+] [-]

, 2018-06-12 10:55, pirms 6 gadiem
Lai veicas, protams, bet būtu pēdējais laiks beigt gausties par visiem apkārtējiem traucējošajiem faktoriem un ar savu spēli laukumā pierādīt savu vietu basītī, tad noteikti būs arī viss pārējais.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-12 11:46, pirms 6 gadiem
Priekšs Kuruca labākais variants … Barca izīrē kādai lejasgala ACB komandai !!!!

 +12 [+] [-]

, 2018-06-12 11:59, pirms 6 gadiem
Vienigais ko es varu te vel piebilst ir: Notirshat, notirshat...taa ir skaudiba un nekas vairak... Shadi pashi komentari bija par timmu, bija arii par bertaanu utt... Lidz vini nesaka spelet lv izlasee un paradija, ka ir reali svarigakie dzeki musu basketbolam. Shitam dzhekam ir 20 gadi un augt vel ir uij uij uij ku daudz... Tikai nerakstiet slavas dziesmas pec tam, kad reali buus sevi pieradijis, jo paslaik jus esat vnk nozelojami ar saviem vardiem un atieksmi. Reali nesaprotama man ir shii nolikshana pirms laika... Bus dzekam 25 gadi un redzesim kur bus ticis...ja nebus tad zhel, bet tapat nevajadzetu kritizet un sudus gazt virsuu, jo katram sava dzive, savs celsh, savas kluudas. Un ko tad, ja ap tiem 25 bus liideris izlasee? Tad tak savus vaddus atpakal nenemsiet? Tie paliks muzham pateikti un pashiem tik iekshaa bus abloms.

  +7 [+] [-]

, 2018-06-12 12:09, pirms 6 gadiem
noladets rakstīja: Vienigais ko es varu te vel piebilst ir: Notirshat, notirshat...taa ir skaudiba un nekas vairak... Shadi pashi komentari bija par timmu, bija arii par bertaanu utt... Lidz vini nesaka spelet lv izlasee un paradija, ka ir reali svarigakie dzeki musu basketbolam. Shitam dzhekam ir 20 gadi un augt vel ir uij uij uij ku daudz... Tikai nerakstiet slavas dziesmas pec tam, kad reali buus sevi pieradijis, jo paslaik jus esat vnk nozelojami ar saviem vardiem un atieksmi. Reali nesaprotama man ir shii nolikshana pirms laika... Bus dzekam 25 gadi un redzesim kur bus ticis...ja nebus tad zhel, bet tapat nevajadzetu kritizet un sudus gazt virsuu, jo katram sava dzive, savs celsh, savas kluudas. Un ko tad, ja ap tiem 25 bus liideris izlasee? Tad tak savus vaddus atpakal nenemsiet? Tie paliks muzham pateikti un pashiem tik iekshaa bus abloms.
Ko tu vēlies no nelaimīgākas pasaules? Paši cilvēki LV nekur neizsitās un nav mērķu, tāpēc šitādus čaļus var nod*rst, jo gandarījums rodās.

  +4 [+] [-]

, 2018-06-12 12:19, pirms 6 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Ko tu vēlies no nelaimīgākas pasaules? Paši cilvēki LV nekur neizsitās un nav mērķu, tāpēc šitādus čaļus var nod*rst, jo gandarījums rodās.
Kritikai jābūt vienmēr, bet tai vajag būt konstruktīvai

     [+] [-]

, 2018-06-12 12:46, pirms 6 gadiem
noladets rakstīja: Vienigais ko es varu te vel piebilst ir: Notirshat, notirshat...taa ir skaudiba un nekas vairak... Shadi pashi komentari bija par timmu, bija arii par bertaanu utt... Lidz vini nesaka spelet lv izlasee un paradija, ka ir reali svarigakie dzeki musu basketbolam. Shitam dzhekam ir 20 gadi un augt vel ir uij uij uij ku daudz... Tikai nerakstiet slavas dziesmas pec tam, kad reali buus sevi pieradijis, jo paslaik jus esat vnk nozelojami ar saviem vardiem un atieksmi. Reali nesaprotama man ir shii nolikshana pirms laika... Bus dzekam 25 gadi un redzesim kur bus ticis...ja nebus tad zhel, bet tapat nevajadzetu kritizet un sudus gazt virsuu, jo katram sava dzive, savs celsh, savas kluudas. Un ko tad, ja ap tiem 25 bus liideris izlasee? Tad tak savus vaddus atpakal nenemsiet? Tie paliks muzham pateikti un pashiem tik iekshaa bus abloms.
Kurš notirš? Pa lielam, objektīva kritika, vadoties pēc paša un aģenta darba

  -2 [+] [-]

, 2018-06-12 13:03, pirms 6 gadiem
Trust the process! Vēl desmit drafta pirmie numuri, un Filadelfija sāks cīnīties par otro kārtu pleiofos!

  +4 [+] [-]

, 2018-06-12 13:11, pirms 6 gadiem
Pag, labākie atbalstītāji ir tie, kas redz, ka čalis pagaidām nevelk to līmeni, ko viņam mēdz piedēvēt avansā, bet visiem jāturpina teikt, ka puika ir super, bet visi citi ir nelieši un nespēj novērtēt nereālo talantu? Es jau sākotnēji uzskatīju, ka haips ap Kurucu ir ļoti pārspīlēts, arī šobrīd turpinu domāt tieši tāpat, jo pa 4 gadiem viņš noteikti varēja sasniegt daudz vairāk. Un tā nevar būt tikai kluba vai aģenta vaina, jo lielākā daļa spēlētāja novērtējuma rodas vērtējot sniegumu laukumā. Par Timmu nebija tāds haips, bet viņa darbības laukumā gan bija krietni pārliecinošākas, Timma acīmredzami cenšas un progressē, viņa vieta un loma izlasē ir ļoti svarīga un pamatota.

  -3 [+] [-]

, 2018-06-12 14:19, pirms 6 gadiem
Drīzāk varēja aptauju-cik raksti par NEKO, saistībā ar Kurucu būs līdz drafta dienai!
1-5... 6-10... vairāk kā 10!!! Es jau sliecos, ka virs 10, kas būtu tikai normāli, reti kad mums tādas izredzes uz draftu bijušas... turklāt, skaidri jau zināms, ka būs arī potenciālais komandas līderis nākamajā sezonā!
p.s. ASV sajaukuši ciparus, 93kārtas numurs tur domāts...

  -1 [+] [-]

, 2018-06-12 14:51, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kas tā par aptauju?Autors spaisu pīpē?Kāda jēga likti pirmās kārtas izvēļu iespējas?
Kāda jēga Tev eksistēt, sīkais Gaili!?

     [+] [-]

, 2018-06-12 15:08, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Pag, labākie atbalstītāji ir tie, kas redz, ka čalis pagaidām nevelk to līmeni, ko viņam mēdz piedēvēt avansā, bet visiem jāturpina teikt, ka puika ir super, bet visi citi ir nelieši un nespēj novērtēt nereālo talantu? Es jau sākotnēji uzskatīju, ka haips ap Kurucu ir ļoti pārspīlēts, arī šobrīd turpinu domāt tieši tāpat, jo pa 4 gadiem viņš noteikti varēja sasniegt daudz vairāk. Un tā nevar būt tikai kluba vai aģenta vaina, jo lielākā daļa spēlētāja novērtējuma rodas vērtējot sniegumu laukumā. Par Timmu nebija tāds haips, bet viņa darbības laukumā gan bija krietni pārliecinošākas, Timma acīmredzami cenšas un progressē, viņa vieta un loma izlasē ir ļoti svarīga un pamatota.
Tu labak palasi mazliet vairak un uzzini mazliet vairak informacijas, nevis pamatojies uz kkadu savu viedokli, kursh izveidojies no "man patik/nepatik". Es lieku galvu kjilaa, ka neesi redzejis Kurucu spelejot klubaa vai pirms drafta nometnees. Tad ko tu vari spriest? Pec taa kaa 19 gadus vecs dzheks izskatijaas LV pieaugusho izlasee? Kur, kad?

P.S. Ap Timmu bija vel lielaks haips, netici? Uzmeklee sc.com arhivaa rakstus par vinu un alskaties cik un kadi komentari tur bija.

     [+] [-]

, 2018-06-12 15:27, pirms 6 gadiem
Ap Timmu nevarēja būt un nebija lielāks haips, jo neviens viņam sākotnēji nepiedēvēja nekādas superspējas vai potenciālu drafta pirmajai kārtai. Tas ar visu to, ka Timma tobrīd spēlēja jau pieaugušo puiku basketbolu. Esmu pa laikam skatījis Rodiona šībrīža spēles, redzējis status, tur nav itin nekā tāda, lai būtu kaut kàds haips par viņa drafta potenciālu. Bet haips ap viņu apmēram tāds, itkā viņš būtu Dončičs. Viņam joprojām ir lielisks potenciāls, atliek tik strādāt pierādīt un realizēt. Nevar haipot gadiem ilgi pa tukšo.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-12 17:26, pirms 6 gadiem
noladets rakstīja: Tu labak palasi mazliet vairak un uzzini mazliet vairak informacijas, nevis pamatojies uz kkadu savu viedokli, kursh izveidojies no "man patik/nepatik". Es lieku galvu kjilaa, ka neesi redzejis Kurucu spelejot klubaa vai pirms drafta nometnees. Tad ko tu vari spriest? Pec taa kaa 19 gadus vecs dzheks izskatijaas LV pieaugusho izlasee? Kur, kad?

P.S. Ap Timmu bija vel lielaks haips, netici? Uzmeklee sc.com arhivaa rakstus par vinu un alskaties cik un kadi komentari tur bija.
Kāds tad nu tur haips bija... daudziem bija lielas acis, kad viņu nodraftēja.

     [+] [-]

, 2018-06-12 17:26, pirms 6 gadiem
Bet Kurucam ir kaut kas, kā Dončičam nav. Kurucs ir no Latvijas. Tāpēc vietējā prese par viņu raksta mazliet vairāk, nekā par līdzvērtīgiem basketbolistiem no ASV, Nigērijas vai Austrālijas. Turklāt viņa izredzes tikt nodraftētam acīmredzot joprojām ir visnotaļ reālas, tātad, kaut ko viņš tajā nometnē būs parādījis.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-12 18:09, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Draftēs vai nedraftēs, bet NBA spēlētājs viņš nav un nebūs!!!!
Jā, jā... par Porziņģi arī teica, ka viņš normāli par NBA spēlētāju būs 3+ gados pie tam viņam drafta prospect lielākoties atvēlēja 7.-10. drafta nr. - Knicks fani un eksperti cerēja, ka draftēs šobrīd Knicks sastāvā spēlējošos Mudiay (kas esot labākais no atlikušajiem spēlētājiem toreiz no vēl nedraftētajiem, kas ir fiziski gatavs NBA). Šobrīd Mudiay ir tāds pašvaks viduvējs NBA spēlētājs.
Runājot par Timmu - toreiz Grizzlies viņu draftēja ar 60.nr. bet skaidri un gaiši pateica, ka viņa stati un sasniegumi LBL nav rādītājs, lai vispār domātu par spēlēšanu NBA - viņš izdarīja pāreju uz Zenit, kas ir līgas un konkurences ziņā krietni spēcīgāka par LBL - un pierādīja, ka ir labāks par LBL - nākamais un pēdējais solis Eiropas līmenī ir (Spēnija) ACB līga, ja viņam izdosies uzlabot statistikas ziņā savu sniegumu un Baskonia pat šogad paņemt kausu - tālākais, kas atliek ir vien cerēt, ka Orlando Magic vajag SF pozīcijas spēlētāju ar Timmas spēles stilu.
Anžejs Pasečņiks - Philadelphia 76ers - varbūt kāds atcerās kad Pasečņiks, Porziņģis un Šmits plosīja U-16 čempionātā pretiniekus zem groza apakšas? Toreiz bija grūti saprast kurš no viņiem ir labāks, jo visi trīs izskatījās vienkārši lieliski - kas notika? Porziņģis jau 17 gados spēlēja ACB līgā un ne jau ar to labāko statistiku, bet pietiekami so;idu priekš viņa vecuma, bet kur palika Pasečņiks? Jā uz VEF rezervistu soliņa kur vidēji spēlēja 3-4 min. ar vidējo statistiku aptuveni 2 pts. spēlē - puisis izskatījās ne tikai slikti statistikas ailītē, bet arī fiziski negatavs profesionālajam sportam - vai kāds vispār toreiz varēja uzdrošināties teikt, ka viņš spēlēs ACB līgā un krietni labāk nekā VEF? Vai kāds vispār spēja iedomāties, ka viņu draftēs 76ers? To cilvēku, kas ko tādu apgalvotu visticamāk vienkārši izsmietu un pateiktu, ka viņš neko nejēdz no basketbola, bet šodien mēs redzam to visu realitātē - kā būs tālāk? Laiks to rādīs, jo Pasečņikam ir kur augt ACB līgas ietvaros.
Un saldais ēdiens ir Rodions Kurucs - tas ir puisis, kas pēdējos 3x gadus stabili gozējās NBA drafta apskatnieku un ekspertu pirmās kārtas izvēles tiesību paredzamajiem spēlētājiem 16.-28. vieta NBA draftā, taču tad problēma ar diezgan ilgstošu savainojumu + nesaskaņas Barcelona klubā lika šim spēlētājam NBA skautu vidū kļūt par melno zirdziņu - induviduālā ziņā spēlētājs, kam ir potenciāls, bet statistikas ziņā diezgan pašvaks (bat tas ir tieši šinī pēdējā sezonā) - pieņemu, ka Kurucs izlēma palikt draftā, jo 99% domāju, ka ir kāds klubs, kas sola viņu noteikti draftēt + ja Barcelona turpinās viņu marinēt uz rezervistu soliņa, vai dublieros tad viņa izredzes var tikai pasliktināties nākamgad uz drafta izvēli.

Tā, ka nevajag te stāstīt pasakas par to, ka Dončič ir superzvaigzne, bet Kurucs vispār nav draftējams - jo ir arī jāsparot tas ko redz skauti - jā Kurucs varbūt šobrīd ir savā zemākajā punktā, ja skatamies draftu, bet skauti arī zina, ka šinī spēlētājā var atkal pamosties tas ko viņā redzēja tikai 2-3 gadus atpakaļ.

     [+] [-]

, 2018-06-12 18:25, pirms 6 gadiem
Ambrē rakstīja: Jā, jā... par Porziņģi arī teica, ka viņš normāli par NBA spēlētāju būs 3+ gados pie tam viņam drafta prospect lielākoties atvēlēja 7.-10. drafta nr. - Knicks fani un eksperti cerēja, ka draftēs šobrīd Knicks sastāvā spēlējošos Mudiay (kas esot labākais no atlikušajiem spēlētājiem toreiz no vēl nedraftētajiem, kas ir fiziski gatavs NBA). Šobrīd Mudiay ir tāds pašvaks viduvējs NBA spēlētājs.
Runājot par Timmu - toreiz Grizzlies viņu draftēja ar 60.nr. bet skaidri un gaiši pateica, ka viņa stati un sasniegumi LBL nav rādītājs, lai vispār domātu par spēlēšanu NBA - viņš izdarīja pāreju uz Zenit, kas ir līgas un konkurences ziņā krietni spēcīgāka par LBL - un pierādīja, ka ir labāks par LBL - nākamais un pēdējais solis Eiropas līmenī ir (Spēnija) ACB līga, ja viņam izdosies uzlabot statistikas ziņā savu sniegumu un Baskonia pat šogad paņemt kausu - tālākais, kas atliek ir vien cerēt, ka Orlando Magic vajag SF pozīcijas spēlētāju ar Timmas spēles stilu.
Anžejs Pasečņiks - Philadelphia 76ers - varbūt kāds atcerās kad Pasečņiks, Porziņģis un Šmits plosīja U-16 čempionātā pretiniekus zem groza apakšas? Toreiz bija grūti saprast kurš no viņiem ir labāks, jo visi trīs izskatījās vienkārši lieliski - kas notika? Porziņģis jau 17 gados spēlēja ACB līgā un ne jau ar to labāko statistiku, bet pietiekami so;idu priekš viņa vecuma, bet kur palika Pasečņiks? Jā uz VEF rezervistu soliņa kur vidēji spēlēja 3-4 min. ar vidējo statistiku aptuveni 2 pts. spēlē - puisis izskatījās ne tikai slikti statistikas ailītē, bet arī fiziski negatavs profesionālajam sportam - vai kāds vispār toreiz varēja uzdrošināties teikt, ka viņš spēlēs ACB līgā un krietni labāk nekā VEF? Vai kāds vispār spēja iedomāties, ka viņu draftēs 76ers? To cilvēku, kas ko tādu apgalvotu visticamāk vienkārši izsmietu un pateiktu, ka viņš neko nejēdz no basketbola, bet šodien mēs redzam to visu realitātē - kā būs tālāk? Laiks to rādīs, jo Pasečņikam ir kur augt ACB līgas ietvaros.
Un saldais ēdiens ir Rodions Kurucs - tas ir puisis, kas pēdējos 3x gadus stabili gozējās NBA drafta apskatnieku un ekspertu pirmās kārtas izvēles tiesību paredzamajiem spēlētājiem 16.-28. vieta NBA draftā, taču tad problēma ar diezgan ilgstošu savainojumu + nesaskaņas Barcelona klubā lika šim spēlētājam NBA skautu vidū kļūt par melno zirdziņu - induviduālā ziņā spēlētājs, kam ir potenciāls, bet statistikas ziņā diezgan pašvaks (bat tas ir tieši šinī pēdējā sezonā) - pieņemu, ka Kurucs izlēma palikt draftā, jo 99% domāju, ka ir kāds klubs, kas sola viņu noteikti draftēt + ja Barcelona turpinās viņu marinēt uz rezervistu soliņa, vai dublieros tad viņa izredzes var tikai pasliktināties nākamgad uz drafta izvēli.

Tā, ka nevajag te stāstīt pasakas par to, ka Dončič ir superzvaigzne, bet Kurucs vispār nav draftējams - jo ir arī jāsparot tas ko redz skauti - jā Kurucs varbūt šobrīd ir savā zemākajā punktā, ja skatamies draftu, bet skauti arī zina, ka šinī spēlētājā var atkal pamosties tas ko viņā redzēja tikai 2-3 gadus atpakaļ.
Nu, es neteiktu, ka Timma ir spēris soli meistarībā un pietuvojies NBA, ja salīdzina ar pag. sezonu. Turpat vien ir, un ar to NBA 26 gados neiekarot... no gaišās puses, viņam tāpat vēl daudz ko darīt Eiropas līmenī, šeit viņs ne tuvu nav All Stars. Par Pasečņiku tu pārspīlē - visi zināja, ka viņu draftēs!

     [+] [-]

, 2018-06-12 18:39, pirms 6 gadiem
Tu tagad daudz ko baigi nesakarīgi piemurgo. Plosījās savulaik KP ar AP un RŠ U18, kur abi pirmie tika simboliskajā izlasē. Turklāt,ar Anžeju uzreiz bija skaidrs, ka viņš ir supertalantīgs centrs, bet ar ļoti vāju fizisko, iespējams, ka arī disciplīnas un motivācijas problēmām arī. Un vajag saprast arī stipri atšķirīgo talanta izpausmi Anžeja vai Rodiona gadījumā, vienam ir augsts iq un labas prasmes priekš centra pozīcijas spēlētāja, savukārt otram ir lieliski fiziskie dotumi, atlētisms, bet, diemžēl, zema spēles izpratne un tehniskās iemaņas. Abiem ir katram jāpieliek tieši viņu vājajās vietās. Pagaidām Anžejs vēl nevelk augstākajā līmenī fiziski, tomèr,manā izpratnē, fizisko vienmēr ir vieglāk pielikt nekā skilu, savukārt Rodions pa 4 gadiem ir ļoti maz progresējis savās iemaņās. Ja viņš neprogresēs iemaņās, tad viņš būs Mejeris2 mazliet uzlabotā versija. Un vairāk par visu Rodionam ir vajadzīgs nevis kaut kàds numuriņš draftā, bet reāli sevi pierādīt ar labu spēļu laukumā, tas ir tas, kas parādīs viņa līmeni un noteiks viņa turpmāko virzību un sasniegumus

     [+] [-]

, 2018-06-12 18:44, pirms 6 gadiem
Zinot to, cik augstu tiek vērtēti daudzpusīgi, kustīgi garie, man bija minimums šaubu par AP draftu. Es skatos skeptiski par AP iespēju uzspēlēt NBA, lai arī man viņš ļoti patīk talanta ziņā, tomēr jau kādu laiku ir redzams, ka mentalitāte un fiziskais viņam varētu būt liels šķērslis karjeras realizēšanā.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-12 18:45, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Nu, es neteiktu, ka Timma ir spēris soli meistarībā un pietuvojies NBA, ja salīdzina ar pag. sezonu. Turpat vien ir, un ar to NBA 26 gados neiekarot... no gaišās puses, viņam tāpat vēl daudz ko darīt Eiropas līmenī, šeit viņs ne tuvu nav All Stars. Par Pasečņiku tu pārspīlē - visi zināja, ka viņu draftēs!
Timma Eirolīgā pēc PBM ir ap 30. vietu - blakus tādiem spēlētājiem kā Rūdijs Fernandess, Vanemeikers, Jankūns, Ante Tomičs. Viens no viņiem ir uzspēlējis NBA, bet pārējie ir top čaļi Eiropā.

25-26 gadu vecumā neprogresē. Vienkārši šobrīd mēs redzam viņa līmeni. Ja kāda NBA blice viņu parakstītu, būtu otrā plāna rotācijas kadrs. Vai ir vajadzīgas tās 10 minūtes spēlē un sēdēšana uz beņķa viduvējā NBA komandā? Diez vai. Bet NBA gan jau, ka varētu pavilkt un iemest kādu grozu.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-12 18:50, pirms 6 gadiem
Nu Timma šo sezonu ir mazliet nolējis, nesanāca tik laba, kā cerēts, varbūt pats mazliet vainīgs, nespēja trenerim pierādīt savu lomu un lietderību uzbrukumā, bet lielākoties, es tedzēju arī to, ka Timmas labākās spējas netiek necik izmantotas. Timma ir ļoti daudzpusīgs un nederīgs spēlētājs. Viņš tiešām spēlē komandas labā, ļoti lietderīgs un nepiekāpīgs aizsardzībā

     [+] [-]

, 2018-06-12 18:52, pirms 6 gadiem
Timma būtu ideāls spēlētājs Spurs, Warriors tipa komandās, ar labu bumbas kustību

  +1 [+] [-]

, 2018-06-12 19:13, pirms 6 gadiem
MachimoI rakstīja: Timma Eirolīgā pēc PBM ir ap 30. vietu - blakus tādiem spēlētājiem kā Rūdijs Fernandess, Vanemeikers, Jankūns, Ante Tomičs. Viens no viņiem ir uzspēlējis NBA, bet pārējie ir top čaļi Eiropā.

25-26 gadu vecumā neprogresē. Vienkārši šobrīd mēs redzam viņa līmeni. Ja kāda NBA blice viņu parakstītu, būtu otrā plāna rotācijas kadrs. Vai ir vajadzīgas tās 10 minūtes spēlē un sēdēšana uz beņķa viduvējā NBA komandā? Diez vai. Bet NBA gan jau, ka varētu pavilkt un iemest kādu grozu.
Daudzi progresē ap 25-26 gadiem, sasniedzot arvien augstākas virsotnes karjerā. NBA, iespējams, pavilktu, bet Eiropā vēl daudz darāmā.

     [+] [-]

, 2018-06-12 19:15, pirms 6 gadiem
MachimoI rakstīja: Timma Eirolīgā pēc PBM ir ap 30. vietu - blakus tādiem spēlētājiem kā Rūdijs Fernandess, Vanemeikers, Jankūns, Ante Tomičs. Viens no viņiem ir uzspēlējis NBA, bet pārējie ir top čaļi Eiropā.

25-26 gadu vecumā neprogresē. Vienkārši šobrīd mēs redzam viņa līmeni. Ja kāda NBA blice viņu parakstītu, būtu otrā plāna rotācijas kadrs. Vai ir vajadzīgas tās 10 minūtes spēlē un sēdēšana uz beņķa viduvējā NBA komandā? Diez vai. Bet NBA gan jau, ka varētu pavilkt un iemest kādu grozu.
Ka tad, ka tad No Sabona lidz Dzordanam, beidzot ar Lebronu - visi savas labakas sezonas aizvada pec 25-26 gadiem, tatad progress ir iespejams, ko rada ari statistika, balvas, sasnegumi...

     [+] [-]

, 2018-06-12 19:16, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Nu Timma šo sezonu ir mazliet nolējis, nesanāca tik laba, kā cerēts, varbūt pats mazliet vainīgs, nespēja trenerim pierādīt savu lomu un lietderību uzbrukumā, bet lielākoties, es tedzēju arī to, ka Timmas labākās spējas netiek necik izmantotas. Timma ir ļoti daudzpusīgs un nederīgs spēlētājs. Viņš tiešām spēlē komandas labā, ļoti lietderīgs un nepiekāpīgs aizsardzībā
Vel viena, labaka un stabilaka, sezona Eiropa naktu tikai par labu...

     [+] [-]

, 2018-06-12 19:34, pirms 6 gadiem
Kāds NBA, nespīd
1 2 39 komentāri