Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Cilvēktiesību aizstāvji: ''Kadirovs izmanto Salāhu kā politisku izkārtni''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Cilvēktiesību aizstāvji: ''Kadirovs izmanto Salāhu kā politisku izkārtni''
Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs (pa kreisi) un Mohameds Salāhs
Foto: AFP/Scanpix

Neilgi pirms Pasaules kausa izcīņas futbolā sākuma apkārt virmo arvien vairāk intrigu. Šoreiz savu vārdu teikuši cilvēktiesību aizstāvji, kas norādījuši FIFA, ka izmitināt turnīra dalībnieces Čečenijā bijusi kļūda.

15. jūnijā pirmo spēli šā gada finālturnīrā aizvadīs Ēģiptes valstsvienība ar savu līderi Mohamedu Salāhu priekšgalā. Esošo Āfrikas čempionu treniņu bāze turnīra laikā atrodas bijušajā kara apgabalā, Čečenijas republikā. Ēģiptiešus nolēmis apciemot arī Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs, kurš redzams fotogrāfijās kopā ar šosezon superzvaigznes statusu ieguvušo Salāhu.

Šajā sakarā savu vārdu teikusi cilvēktiesību aizstāvju organizācija ''Fare Network'', kas kritizēja Kadirovu, sakot, ka ''Salāhs tiek izmantots kā politiska izkārtne''. Zināms, ka Čečenijā valdošajam autoritārajam režīmam ir slikta slava sakarā ar cilvēktiesību neievērošanu un diskrimināciju. Piemēram, Kadirovam šogad nācās taisnoties par geju spīdzināšanu un apsūdzētu cilvēku nogalināšanu, taču Čečenijas prezidents notikušo kategoriski noliedza. ''FIFA pieļāva kļūdu, izmitinot futbolistus Čečenijas galvaspilsētā Groznijā,'' pauž ''Fare Network'' pārstāve, ''bilde ar smaidīgu Mohamedu Salāhu nenomazgās Kadirova grēkus.''

''Kadirovs ļoti gribēja nofotografēties ar Salāhu, tomēr [ēģiptieša pārstāvētā kluba] ''Liverpool'' un Ēģiptes izlases faniem ir jāsaprot, kas stāv aiz šīs vienas fotogrāfijas,'' turpina tiesību aizstāvji.

Ēģiptes futbola izlase pirmo spēli A apakšgrupā aizvadīs 15. jūnijā 15:00 pret Urugvajas valstsvienību, tomēr vēl nav pilnīgas skaidrības par to, vai Salāhs varēs doties laukumā. ''Viņš ar katru dienu jūtas arvien labāk, bet nevaru apsolīt, ka Salāhs piektdien spēlēs. Mums atliek tikai cerēt,'' atklāj Ēģiptes Futbola federācijas pārstāvis.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +6 [+] [-]

, 2018-06-12 23:21, pirms 6 gadiem
Man Salāhs šajā foto neizskatās pārāk priecīgs - nāk klāt kaut kādi sveši urlas un, visticamāk, bez īpašas prasīšanas lien blakus fotografēties, bet prom dzīt arī īsti nedrīkst, jo tie urlas ir arī vietējās varas pārstāvji.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-13 00:18, pirms 6 gadiem
Čista, parasti šitie urlas piesmirdina lielāko daļu Ēģiptes kūrortu, a tagad paši lien virsū kā apkalpojošais personāls

  +1 [+] [-]

, 2018-06-13 05:27, pirms 6 gadiem
Kadirovs jau teica ka p.dari viņiem neesot...Vai arī vairs neesot. Sports viņam patīk viss ok

  -1 [+] [-]

, 2018-06-13 07:43, pirms 6 gadiem
Nevajag sporta portala sito purgu dzit.pietiek ar delfiem

  -1 [+] [-]

, 2018-06-13 08:37, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка

     [+] [-]

, 2018-06-13 08:49, pirms 6 gadiem
emjay rakstīja: Kadirovs jau teica ka p.dari viņiem neesot...Vai arī vairs neesot. Sports viņam patīk viss ok
Pasi tadi p..i, ka maz neliekas...

  +1 [+] [-]

, 2018-06-13 09:24, pirms 6 gadiem
emjay rakstīja: Kadirovs jau teica ka p.dari viņiem neesot...Vai arī vairs neesot. Sports viņam patīk viss ok
Psiholoģiski tieši pašiem ipdariem visvairāk riebjas dipari- laikam, par to, ka tiem otriem ir bijusi drosme iznākt gaismā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-13 09:53, pirms 6 gadiem
P:aša PK rīkošana Ruslandē bija viena liela kļūda, nemaz nerunājot par Čečeniju, kas vispār ir bezpriģels. Pēkšņi FIFA kko sāk nožēlot! Pašiem ņirga nenāk? Kukuļu nauda kabatās, bet kkas nepatīk.

     [+] [-]

, 2018-06-13 10:57, pirms 6 gadiem
Magnijs rakstīja: Man Salāhs šajā foto neizskatās pārāk priecīgs - nāk klāt kaut kādi sveši urlas un, visticamāk, bez īpašas prasīšanas lien blakus fotografēties, bet prom dzīt arī īsti nedrīkst, jo tie urlas ir arī vietējās varas pārstāvji.
Viņš esot gulējis viesnīcā, bet Kadirovs pats aizbraucis pakaļ, pamodinājis un atvedis uz stadionu, lai nofotogrāfētos.
https://www.svoboda.org/a/29286927....

  +1 [+] [-]

, 2018-06-13 11:14, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Viņš esot gulējis viesnīcā, bet Kadirovs pats aizbraucis pakaļ, pamodinājis un atvedis uz stadionu, lai nofotogrāfētos.
https://www.svoboda.org/a/29286927.html
Viņš gadījumā nav tas fans, kas tipa gribēja nofočēties kopā ar Salahu, un paķēra aiz pleca un atsvaidzināja traumu? Kā nekā Rus vienā grupā ar Egipti un šāds gājiens būtu čučmeku stilā.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-13 11:31, pirms 6 gadiem
Raiteens rakstīja: P:aša PK rīkošana Ruslandē bija viena liela kļūda, nemaz nerunājot par Čečeniju, kas vispār ir bezpriģels. Pēkšņi FIFA kko sāk nožēlot! Pašiem ņirga nenāk? Kukuļu nauda kabatās, bet kkas nepatīk.
Tur jau Blaters vēl pie stūres bija kad ievēlēja to rīkiotājvalsti