Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Salivans: "Bez rakstura nav iespējams izcīnīt čempionu titulus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Salivans: "Bez rakstura nav iespējams izcīnīt čempionu titulus"
Maiks Salivans
Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa ieguvēju šonakt otro reizi pēc kārtas kļuva Pitsburgas "Penguins", kas sērijas sestajā mačā viesos ar 2:0 pieveica Nešvilas "Predators". Izcīnīt titulu divus gadus pēc kārtas nevienai komandai nebija izdevies kopš 1998. gada. Kapteinis Sidnijs Krosbijs norādīja, ka bez vārtsargiem tas nebūtu iespējams, kamēr galvenais treneris Maiks Salivans pauda, ka trenēt šādus hokejistus – tā ir privilēģija.

"Esmu laimīgs būt daļa no šīs spēlētāju grupas – daudzi komandu pārstāvēja arī pagājušajā sezonā, tāpēc panākums ir ļoti īpašs," teica Pitsburgas "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš Stenlija kausu izcīnīja trešo reizi karjerā. "Mērķis jau kopš sākuma bija nosargāt kausu. Zinājām, ka tas būs grūti, bet apziņa, ka to paveicām, ka tikām pāri dažādiem šķēršļiem, padara uzvaras garšu vēl saldāku."

Krosbijs norādīja, ka viņu – hokejistu, kurš karjeras laikā izcīnījis visu – uz priekšu dzen sajūta pēc izcīnītās uzvaras un pēc triumfa, kurai nelīdzinās nekas cits. "Dalīt sajūtas ar puišiem, ar kuriem kopā esi spēlējis daudzus jo daudzus gadus – tas ir iemesls, kāpēc strādājam. Ir bijuši grūti mirkļi, bet izbaudīt uzvaru kopā ar ģimeni un draugiem – tas ir neatkārtojami," pauda Krosbijs. "Karjera ir īsa. Saprotu, cik grūti ir uzvarēt, tāpēc centies izmantot visas iespējas."

Ja Krosbijam ļautu izvēlēties izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju jeb MVP – balvu, kuru viņš saņēma otro reizi pēc kārtas –, Pitsburgas "Penguins" kapteiņa pirmais piedāvājums bija Jevgeņijs Malkins. Tāpat viņš apsvēra vārtsargu atalgošanu: "Ja būtu iespējams iedot balvu abiem vārtsargiem… Stenlija kausa izcīņas laikā bija spēles, kuras viņi nozaga vienatnē."

Mets Marejs, kurš divās pēdējās spēlēs neielaida vārtus, pirms izslēgšanas spēļu sākuma iedzīvojās savainojumā, tāpēc vārtu drošība tika uzticēta Markam Andrē Flerī, un tieši ar viņu vārtos tika izsista Vašingtonas "Capitals". "Mums vispār nebija iespēju uzvarēt tajā sērijā, taču Flerī ļāva mums cīnīties," norādīja Krosbijs.

Pacēlis kausu virs galvas, Krosbijs pēc tam to nodeva Ronam Heinsijam – aizsargam, kurš Nacionālajā hokeja līgā spēlē kopš 2006. gada, bet tikai šajā sezonā aizvadīja pirmo izslēgšanas spēli. "Tas parāda, cik grūti ir izcīnīt Stenlija kausu. To iedot viņam – tā bija īpaša sajūta. Viņš to prot novērtēt, jo gājis cauri grūtiem mirkļiem nepadodoties. Viņš bija priecīgs pacelt kausu, bet es biju priecīgs, ka man radās iespēja viņam to iedot," lēmumu paskaidroja komandas kapteinis.

Nešvilas "Predators" otrās trešdaļas sākumā guva vārtus, tomēr tos neieskaitīja pāragras galvenā tiesneša svilpes dēļ, rezultātam nekļūstot 1:0 mājinieku labā. Galvenais treneris Pīters Laviolets pēc zaudējuma norādīja, ka tas pieņemt situāciju un samierināties ar iznākumu padara grūtāku. "Spēlētāju sirdis ir salauztas. Visu sirdis ir salauztas. Ir jāskatās nākotnē un jādomā par labo, tāpēc teikšu, ka esmu lepns ar to, kā puiši spēlēja. Lepojos ar komandu un veidu, kā atbildējām pēc iepriekšējā spēlē piedzīvotā zaudējuma ar 0:6," teica Laviolets.

Viņa vadītā komanda pēdējās divās spēlēs nespēja gūt vārtus, tomēr Laviolets nevēlējās salīdzināt piekto un sesto maču: "Tās bija divas dažādas spēles. Piektajā mēs izskatījāmies drausmīgi – to atzīstam. Bija jākļūst labākiem. Un mēs bijām. Radījām apmēram 25 iespējas gūt vārtus. Trīs reizes trāpījām pa stabu. Jā, viņu vārtsargs bija ļoti labs, ne reizi sniegums nekritās. Vienkārši neiemetām, lai gan iespējas bija."

"Vārdos ir grūti aprakstīt, cik ļoti lepns esmu par savas komandas un savu spēlētāju sniegumu," pēc otrā triumfa divos gados teica Maiks Salivans, Pitsburgas "Penguins" galvenais treneris, kurš pie komandas stūres stājās tikai pagājušajā sezonā. "Trenēt tādus hokejistus – tā ir privilēģija. Viņi ir gan lieliski cilvēki, gan lieliski spēlētāji. Uzskatu, ka mūsu ģērbtuvēs ir unikāla savstarpējā ķīmija, un tā bija mūsu priekšrocība."

"Visu laiku esmu teicis, ka bez rakstura nav iespējams izcīnīt titulus. Esmu pateicīgs, ka hokejisti atdeva visu, upurēja visu, lai atkal izcīnītu Stenlija kausu," turpināja Salivans. "Treneru štābs novērtē, ka var strādāt kopā ar tādiem hokejistiem. Ziniet, ne vienmēr situācija ir balta un pūkaina – reizēm nākas runāt skarbāk, piespiest strādāt. Taču puiši allaž ir gatavi izaicinājumiem, kurus noliekam viņu priekšā."

Izmantotie resursi:
ASAP Sport

     [+] [-]

, 2017-06-12 18:45, pirms 7 gadiem
Malači jūs sagādājāt man prieku uz visu atlikušo gadu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-06-12 19:09, pirms 7 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: skaidrs ka nav..
tikai, jāsaka, ka noskatoties 1.p es vnk izslēdzu tv.. jo tik garlaicīgu hoķi sen nav nācies redzēt..
visa sērija boring..
KHL interesantuma ziņā jau ir tālu priekšā
Diez vai tu dorni 1.p ko ieslēdzi

     [+] [-]

, 2017-06-12 19:25, pirms 7 gadiem
Un tu gribi teikt ka sogad KHL finaalseerija bija interesantaaka par NHL finaalseeriju?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-13 08:20, pirms 7 gadiem
Dandris rakstīja: Un tu gribi teikt ka sogad KHL finaalseerija bija interesantaaka par NHL finaalseeriju?
Ko tu atbildi tiem troļļiem? Ignorē. Ar laiku paši pazūd. Pat Hulijs sāk mazāk rādīties, kad neviens ar šo vairs necenšas diskutēt.. Pašam starp saviem multi- kontiem šiem ātri laikam apnika ņemties..Teemu Saxon, belo31, u.c ir standarta troļļi, vari teikt ko gribi, bet šiem pofig.