Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Laizāns: "Šodien ir tā diena, kad mums jāuzvar"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Laizāns: "Šodien ir tā diena, kad mums jāuzvar"
Oļegs Laizāns pret Žuau Motinju
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Šodien Latvijas nacionālā futbola izlase "Skonto" stadionā tiksies ar kaimiņiem no Igaunijas. Lai pakavētos atmiņās par piektdienas lielo spēli pret Portugāli, Sportacentrs.com pēc vakardienas pirmsspēles treniņa uz sarunu aicināja pussargu Oļegu Laizānu.

Vai ir jau sanācis sagremot to, kas notika piektdienas vakarā?
Atdevām daudz emociju, jo atmosfēras un ažiotāžas ziņā šī bija traka spēle. Domāju, ka vēl ilgi tādu nebūs. Skaidrs, ka rīt arī spēle un gatavojamies spēlēt ar pilnu atdevi. Sen neesam uzvarējuši un rītdiena ir tā diena, kad mums ir jāuzvar.

Kādas bija sajūtas, dodoties laukumā pie pilnām tribīnēm?
Super! Pirmo reizi mūžā spēlēju pie pārpildītā mājas stadiona. Laukums tika sagatavots ideālā stāvoklī, stadions arī nedaudz atjaunojās. Emocijas bija lieliskas. Pat grūti to aprakstīt, jo mājas reti kad atnāk tik daudz cilvēku. Un arī pretinieks bija ar pasaules labāko spēlētāju ierindā.

Kā novērtēsi mūsu izlases sniegumu pret Portugāli? Kaut kur varējām labāk?
Skaidrs, ka Portugāle uz doto brīdi ir viena no labākajām komandām pasaulē. Tur arī [Krištianu] Ronaldu… Visi saprata, ka būs grūti. Es uzskatu, ka ielaidām neobligātus vārtus. Divus pēc tādiem rikošetiem. Taču tāds ir futbols. Ronaldu pierādīja, ka viņš ir pasaules #1 un bija tieši tur, kur vajadzēja. Pie trešā vārtu zaudējuma bija kļūda. Iespējams, lika par sevi manīt nogurums. Varbūt arī varējām labāk. Šeit neiesitām, Portugālē iesitām, lai arī tur spēle satura ziņā bija drusciņ sliktāka. Jātiekas uz to labāko, taču šobrīd ir kā ir. Portugāle tomēr ir Portugāle.

Tev pašam arī bija moments, kad soda sitienu atvairīja vārtsargs. Man gan likās, ka bumba tāpat trāpītu pa pārliktni…
Spēles brīdī likās, ka gāja vārtos. Tie, kuri bija tribīnēs, arī teica, ka lidoja rāmī. Neiesitu, lai arī sitiens tiešām bija bīstams. Sen nav sanācis tik labi uzsist. Vārtu nav, rezultāts 0:3 un šī epizode aizmirsīsies. Vēsturē paliks tikai rezultāts.

Vai tagad savā ziņā ir konkurence ar Jevgeņiju Kazačoku par iespēju izpildīt standartsituācijas?
Kazačoks lieliski izpilda standartus. Stūra sitieni viņa izpildījumā ir ļoti labi. Redzēsim, kurš sitīs. Droši vien, ka tas, kurš atradīsies konkrētajā brīdī laukumā un jutīsies pārliecināts par savām spējām. Ja viņš iesitīs, nav problēmu. Svarīgākais, lai Latvijas izlase uzvarētu. Jau kādu laiku [303 minūtes – aut.] nevaram iesist…

Kāpēc, tavuprāt, mums neiet tā bumba vārtos?
Grūti uzreiz tā atbildēt. Tagad mēs vēl meklējam savu spēli. Rezultāta nav… Spēlētāji, kuri bija devušies uz ārzemēm un tur ļoti maz spēlēja, tagad atgriežas Latvijā un meklē sevi. Visiem, kuri atgriezās no ārzemēm, pašlaik notiek restarts [karjerā]. Visi grib uzvarēt un katrs ļoti pārdzīvo par neveiksmi.

Spēles galotnē bija blakus Krištianu Ronaldu brīdī, kad viņam pieskrēja puisītis. Varbūt dzirdēji, ko Ronaldu viņam teica?
Tur nebija ko dzirdēt. Skaidrs, ka viņš ir pasaules populārākais sportists un viņa atbraukšana uz Latviju izraisīja milzīgu ažiotāžu. Pirmo reizi dzīvajā redzu, kā cilvēki reāli jūk prātā. Tas tikai parāda to, ka viņš ir viens no populārākajiem cilvēkiem pasaulē. Kad izskrēja puisītis, no Ronaldu puses nebija nekāda negatīva. Ronaldu ir liels profesionālis, kurš neatgrūda puisīti, bet tieši pretēji viņu apskāva. Malacis!

Vai pats arī kļuvi par daļu no šī trakuma? Proti, nesamainījies ar kādu spēles krekliem?
Nē. Man tas nav principiāli. Pats pirmais aizgāju uz ģērbtuvēm. Man svarīgākais ir doties uz laukuma, bet krekls ir kaut kas otršķirīgs. Pie tam biju apsolījis brālim iedot savu kreklu no spēles pret Portugāli.

Grupas paralēlajā mačā Andora uzvarēja Ungāriju [1:0] un nobīdīja Latviju uz pēdējo vietu
Nav jēgas tagad skatīties tabulā. Par šo rezultātu neesmu pārsteigts, jo tur Andorā ir ļoti drausmīgs laukums, uz kā daudziem vēl radīsies problēmas. Cikla beigās redzēsim, kas kurā vietā būs. Esmu pārliecināts, ka būsim augstāk. Šobrīd esam pēdējie, taču tam nevajag pievērst uzmanību.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-12 11:48, pirms 7 gadiem
vecmeistar Laizan laiks domat par atputu un piedevam ari Gorksu panem lidzi lai paveras cels jauniem zeniem

  +2 [+] [-]

, 2017-06-12 12:11, pirms 7 gadiem
Jēziņ, kā man nepatīk šis spēlētājs.

     [+] [-]

, 2017-06-12 12:37, pirms 7 gadiem
Šodien ir tā diena, kad tev jāaiziet no izlases.

     [+] [-]

, 2017-06-12 13:00, pirms 7 gadiem
Igauņi ļoti labi patur bumbu. Diez vai viņus tik viegli uzvarēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-12 20:53, pirms 7 gadiem
Tu esi viens no lielākajiem mīnusiem,kopā ar Gorkšu, Latvijas izlasē. Vēl līdzi var paķert Kļuškinu.