Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Fāzels: "Pusfināla noteikumu maiņu vēlējās PČ vadošās komandas"

Rolands Eliņš

Fāzels: "Pusfināla noteikumu maiņu vēlējās PČ vadošās komandas"
Renē Fāzels. Foto: TASS/Scanpix

Starptautiskās hokeja federācijas prezidents Renē Fāzels medijiem paskaidrojis, kā tas nākas, ka turnīra atklāšanas dienā tika mainīti noteikumi un pusfinālā uzvarētāja noskaidrošanai vairs netiks izmantoti pēcspēles metieni.

Jaunie PČ noteikumi vēl jāapstiprina kongresā, bet ar visu 16 dalībvalstu piekrišanu tie tiks izmantoti jau šajā turnīrā. Jaunievedumi paredz, ka pusfināla pārus noteiks nevis turnīra zari, bet gan grupu turnīrā uzrādītie rezultāti, proti, labākā komanda spēlēs pret ceturto labāko komandu. Tāpat pusfinālā vairs nebūs iespējas pabeigt maču ar pēcspēles metienu sēriju – IIHF pieņēmusi lēmumu, ka tiks spēlēts papildlaiks pēc formāta „trīs pret trīs”, un papildlaiks tiks spēlēts 20 minūšu ilgos periodos līdz uzvaras vārtu gūšanai.

„Komandām ļoti nepatīk zaudēt pēcspēles metienu sērijās, lai gan man pašam personīgi šī spēles sastāvdaļa patīk,” skaidroja IIHF prezidents Renē Fāzels. „Vēlme izņemt bullīšus no pusfināla spēlēm nāca no pašām nacionālajām asociācijām. Nedomāju, ka šāda veida papildlaiki aizņems daudz laika. Lēmumu par formāta maiņu iniciēja paši turnīra dalībnieki. Konkrēti kuri? Pateikšu konkrētāk, ka tās bija vadošās izlases.”

„Šo turnīru var nosaukt par īpašu,” izteicās Fāzels. „Prieks, ka uz pasaules čempionātu atbraukuši daudzi NHL spēlētāji. Piektdien oficiāli bija pieteikti 160 NHL vīri, kamēr pagājušajā PČ Dānijā bija 97. To, ka NHL spēlētāji vēlas braukt uz pasaules čempionātu, uzskatu par labu signālu, līdzjutēji var izbaudīt viņu spēli un augsta līmeņa hokeja atmosfēru. Savukārt IIHF organizācijai tas nozīmē, ka mēs labi esam padarījuši savu darbu.”

Izmantotie resursi:
Новости в России и мире - ТАСС

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 16:49, pirms 5 gadiem
Bardaks!Sitam krānam jau sen bija jāsēž!

  +3 [+] [-]

, 2019-05-12 17:18, pirms 5 gadiem
un Fāzels tik lokās un visiem “lielajiem” izdabā ...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 17:43, pirms 5 gadiem
valcha rakstīja: un Fāzels tik lokās un visiem “lielajiem” izdabā ...
Viņa gadījumā nākās locīties, lai a)palielinātu iespēju, ka NHL večiem bagātās izlases ved tos NHL "profesionāļus" uz PČ, jo tā ir lielāka interes=lielāka nauda b)apmierinot NHL vēlmes, lielāka iespēje redzēt NHL spēlētājus OS

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 18:12, pirms 5 gadiem
"Naši"ieteica😂

  +2 [+] [-]

, 2019-05-12 18:53, pirms 5 gadiem
Jāpaskatās, kura no vadošajām komandām pēdējos PČ ir zaudējusi bullīšos.

     [+] [-]

, 2019-05-12 18:58, pirms 5 gadiem
Fāzel,ej pensijā.

     [+] [-]

, 2019-05-12 19:07, pirms 5 gadiem
Atceļ zarus un pārrēķinās pusfināla pretiniekus?? Nopietni?????