Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Artūrs Kulda: "Manuprāt, pirms gada Zviedrijai spēles ziņā nemaz nezaudējām"

Rolands Eliņš

Artūrs Kulda: "Manuprāt, pirms gada Zviedrijai spēles ziņā nemaz nezaudējām"
Artūrs Kulda. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda sarunā ar krievu laikrakstu „Izvestija” pastāstīja par turnīra atklāšanas maču pret Austriju, dalījās viedoklī par Latvijas iespējām pacīnīties par augstu vietu un varbūt par pusfinālu, kas vēl nav izdevies ne reizi, kā arī pastāstīja, kā mainījies treneris Bobs Hārtlijs pēc gada „Avangard” sastāvā.

„Mums šī bija pirmā spēle čempionātā,” sacīja Artūrs Kulda intervijā pēc uzvaras pār Austriju (5:2). „Bija nedaudz grūti ieiet spēlē pirmajā un otrajā periodā, taču spēles vidū jau bija daudz labāk. Mēs visi ieslidojāmies un spēles gaitā visi daudz labāk sajuta savus partnerus, kas noveda pie daudz labākas saspēles. Jā, varbūt nebija pats labākais sākums turnīram, taču šī spēle tik un tā jāaizmirst un nākamajās jācenšas neatkārtot līdzīgas kļūdas.”

Kulda noliedza, ka sākumā pretinieki nav bijuši attiecīgi novērtēti: „Pasaules čempionātā par tādām lietām nemaz nevar runāt. Austrija labi nospēlēja, mēs arī centāmies.”

Kulda norādīja, ka Latvijas izlases spēle salīdzinājumā ar pagājušo un aizpagājušo pasaules čempionātu nav būtiski mainījusies: „Cenšamies spēlēt ātri un cieši. Jāuzlabo savs sniegums katrā nākamajā mačā, jo pretinieki ir ļoti nopietni.”

Kuldam tika vaicāts, vai Hārtlijs daudz mainījies pēc nostrādātas sezonas „Avangard” sastāvā, par ko Kulda pasmējās, ka galvenā atšķirība ir tā, ka treneris tagad zina dažus vārdus krieviski: ””Перепас”, „бросай”, „давай” – īsus, standarta vārdus hokeja leksikā. Vai iemācījies lamāties krieviski? Domāju, ka te nav ko mācīties – visi tāpat zina. Bet vispār Bobs ir īsts profesionālis, kurš daudzus gadus strādājis augstā līmenī. Viņš vienmēr ticis pie rezultātiem, tāpēc arī darbu Krievijā uztvēra ļoti nopietni.”

Kulda atzinīgi novērtēja Krievijas izlases savākto sastāvu, norādot, ka krievu zvaigžņu dēļ turnīrs tikai iegūst. „Vai nebūs bail spēlēt pret tādu sastāvu? Krievija var savākt vairākus labus sastāvus, varēja atbraukt ar pavisam citiem hokejistiem un tāpat mums būtu grūti. Neko jaunu nepateikšu – jāiet laukumā un jācīnās.”

„Pirms gada mēs ceturtdaļfinālā zaudējām Zviedrijai ar minimālu starpību,” teica Kulda, atbildot uz jautājumu, vai Latvijai ir iespējams pacīnīties arī par kaut ko vairāk nekā ceturtdaļfinālu. „Domāju, ka rādītās spēles ziņā mēs toreiz vispār nezaudējām. Mums arī bija labas iespējas iemest. Ceturtdaļfināls tomēr ir tikai viens mačs, tajā viss kas var notikt.”

Izmantotie resursi:
https://iz.ru/877111/aleksei-fomin/...