Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Andrade kļūst par jauno UFC čempioni, leģendārajiem Silvam un Aldo sakāves

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Andrade kļūst par jauno UFC čempioni, leģendārajiem Silvam un Aldo sakāves
Andersons Silva atstāj astoņstūri ar milzīgām sāpēm. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt par jauno UFC čempioni sievietēm svara kategorijā līdz 52,2 kilogramiem kļuvusi brazīliešu cīkstone Žesika Andrade (20-6) pieveica lietuviešu izcelsmes amerikānieti Rozu Namajunu (8-4). Vietējo Riodežaneiro publiku gan sarūgtināja Andersona Silvas (34-10) un Žozē Aldo (28-5) zaudējumi.

27 gadus vecā Žesika Andrade [Jessica Andrade] par UFC čempioni kļuva pirmo reizi karjerā. Brazīliete otrajā raundā nokautēja gadu jaunāko Rouzu Namajunu [Rose Namajunas], paceļot pretinieci augstu gaisā un spēcīgi nometot Namajunu zemē uz astoņstūra dēļiem.

Līdzšinējā čempione svara kategorijā līdz 52,2 kilogramiem [strawweight] ļoti sāpīgi piezemējās uz sprandas, bet ringa tiesnesis, ilgi nekavēdamies, steidza cīņu apturēt, pirms Andrade vēl apstrādāja guļošo pretinieci ar sitieniem. Pēc cīņas Namajuna, kas savu titulu bija aizstāvējusi vienu reizi, atzina, ka viņai esot bažas par to, ko vēloties darīt turpmāk.

''Jā, dzirdēju, ka varētu notikt revanšs. Zinu, ka es varu viņu pieveikt un ka jau sadevu viņai pa pakaļu, bet nezinu, vai šobrīd tas ir tas, ko vēlos. Nav viegli darīt mūsu darbu un joprojām saglabāt tajā kādu jautrību [still having fun],'' teica Namajuna. ''Būt čempionei ir milzīgs spiediens, ko izjutu nepārtraukti. Tas man vēl jāpārdomā.'' Tikmēr par jauno čempioni kļuvusī Andrade pauda pārliecību, ka sasniegtais rezultāts nav nejaušība: ''Man bija skaidrs plāns, ko gribu paveikt otrajā raundā. Redzēju, ka viņa kļūst lēnāka, tāpēc sapratu, ka man ir pa spēkam viņu nokautēt.''

Namajunas un Andrades duelis bija ''UFC 237'' šova galvenā cīņa, un pēc tās nolēguma vietējie līdzjutēji varēja atviegloti uzgavilēt, jo pirms tam zaudējumus bija piedzīvojuši divi no izcilākajiem brazīliešu cīkstoņiem - vidējā svara pārstāvis Andersons Silva [Anderson Silva] un pusvieglā svara cīkstonis Žozē Aldo [Jose Aldo].

Vispirms sakāvi cieta bijušais pusvieglā svara čempions Aldo, kurš triju raundu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem piekāpās Austrālijas cīkstonim Aleksandram Volkanovskim (20-1) [Alexander Volkanovski]. Brazīlijas cīkstonim tas bija piektais zaudējums 33 karjeras cīņās, bet jau trešais pēdējo piecu cīņu laikā. 30 gadus vecais maķedoniešu izcelsmes austrālietis Volkanovskis joprojām UFC rindās cīnās bez zaudējumiem, un ir acīmredzams nākamais kandidāts cīņā par Maksam Holovejam (20-4) [Max Holloway] piederošo pusvieglā svara titulu.

''Par 100% esmu nākamais rindā pēc cīņas par titulu. UFC vēl neesmu zaudējis, starp divīzijas top cīkstoņiem man jābūt reitingu pirmajā vietā,'' pārliecību pauda Volkanovskis. Austrālijas pārstāvis arī pateicās vietējiem līdzjutējiem un pretiniekam par cīņu. ''Gribēju tikai pateikt paldies Brazīlijai par iegūto pieredzi. Atvainojiet, ja nesagādāju jums cīņu, kādu gaidījāt. Aldo, visu cieņu tev, tu esi leģenda, paldies par cīņu.''

Krietni negatīvāku attieksmi no vietējās publikas saņēma amerikāņu cīkstonis Džareds Kenonīrs (12-4) [Jared Cannonier], kurš pirmajā raundā sakāva veterānu Andersonu Silvu. Kenonīrs uzvaru izcīnīja pirmā raunda izskaņā, kad ar ļoti spēcīgu un precīzu spērienu pa pretinieka ceļgalu pilnībā neitralizēja brazīlieša pretestību - Silva nespēja nostāvēt kājās un šķietami guva kājas lūzumu, nokrizdams zemē un ar sāpju grimasi, un kliedzienu saķēra kāju. Ringa tiesnesis momentā cīņu apturēja, nemaz neļaujot Kenonīram izdarīt vēl kādus sitienus. Teju identiskā situācijā Silva salauza kāju pirms sešiem gadiem, cīnoties par titulu ar Krisu Vaidmenu (14-4) [Chris Weidman].

''Novērtēju iespēju, ka varu cīnīties šeit,'' pēc dueļa teica uzvarētājs, ''Silvam nebija obligāti jācīnās ar mani, bet viņš cīņai piekrita, kaut gan būtu varējis rīkoties savādāk. Tāpēc es esmu viņam ļoti pateicīgs par iespēju un atdodu Silvam cieņu.'' It nemaz prieka vai cieņas nebija vietējo līdzjutēju acīs, kas veltīja Kenonīram milzīgu ūjināšanu un kliedzienu vētru. Lakonisks bija arī pats cīkstonis. ''Cita lieta par publiku - ja izrāda tādu necieņu pret mani, tad negaidet, ka kādu cienīšu es.''

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/

     [+] [-]

, 2019-05-12 21:56, pirms 5 gadiem
Kārtējā pērle Nevis gluži nokautēja bet tas saucas slams pēc MMA terminoloģijas. Namajunas nevis "namajunu" vai "namajuna".
Andrade "apstrādāja" bezsamaņā esošu pretinieci, nevis gulošu.

Par pašu cīņu nav uzrakstīts pilnīgi nekas. Namajunas absolūti dominēja pirmajā raundā, apšaudot pretinieci no distances ar abām rokām, un jau pirmajā minūtē brazīlietei sāka asiņot uzacs. Otrajā raundā turpinājās tas pats, brazīlitei īpaši nebija variantu. Kamēr tika pieļauta liktenīgā kļūda.

     [+] [-]

, 2019-05-13 10:07, pirms 5 gadiem
Lielāka pērle bija Setanta krievu komentētājs,kurš tiešraidē teica " Sieviešu divīzijā lesbijankām pieder jau 3 tituli".
Turklāt bija vēl viena sieviešu cīņa un tajā brazīliete zaudēja. Principā brazīļu mma melnā diena,jo arī Andrade uzvarēja vairāk pateicoties veiksmei.
Silvam laiks pensijā
PS raksts man nelikās tik briesmīgs,nianses pareizi minēji,bet vismaz kļūdu nav

     [+] [-]

, 2019-05-13 12:29, pirms 5 gadiem
Andrade šeit drusku atšķiras- viņu par transpersonu sauc, vai pat vīrieti

Bet jā, nebūtu tā neveiksme. Baigi žēl.