Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis pārspēj Šteinboru, Kamešam priekšā spēles par tikšanu premjerlīgā

Andrejs Siliņš

Gutkovskis pārspēj Šteinboru, Kamešam priekšā spēles par tikšanu premjerlīgā
Vladislavs Gutkovskis
Foto: Prezglad Sportowy

Vladislavs Gutkovskis sestdien Polijas Ekstraklasē futbolā sekmēja savas "Termalica" komandas panākumu, gūstot vienus no diviem vārtiem pret Latvijas vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvēto "Arka" - 2:1.

"Arka" pirmā guva vārtus spēles 20. minūtē, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā mājinieki atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Neilgi pēc otrā puslaika sākuma, spēles 59. minūtē, Šteinbors bija spiests kapitulēt otro reizi mačā. To viņam lika darīt cits Latvijas futbolists, "Termalica" uzbrucējs Gutkovskis, kurš pēc komandas biedra tālšāviena bija pirmais pie Šteinbora atsistās bumbas vārtu priekšā un pāradresēja to atpakaļ vārtos - 2:1. Mājinieku sastāvā laukumā visa mača garumā bija arī Vitālijs Maksimenko.

"Termalica", pateicoties uzvarai, pacēlās uz pēdējo derīgo sesto pozīciju grupā, kur komandas cīnās par palikšanu Ekstraklasē. "Arka" atrodas trešajā pozīcijā, par četriem punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošās Igora Tarasova pārstāvētās Vroclavas "Šlask", kas šodien ar Latvijas aizsargu ierindā pieveica "Piast" (3:1). Tarasovs spēlēja visu maču.

Tabulas līdere "Cracovia" viesos ar 1:0 pārspēja pastarīti "Sandecja Nowy", bet Deniss Rakels nebija pieteikts spēlei.

Polijas 1. līgas 31. kārtas spēlē "Podbeskidzie" mājās ar 1:2 atzina "Odra" pārākumu. Valērijs Šabala zaudētājiem laukumā devās starta sastāvā, bet 59. minūtē tika nomainīts. Tabulā "Podbeskidzie" ar 40 punktiem ieņem 11. vietu 18 komandu konkurencē.

Krievijas Nacionālajā līgā pēdējā spēļu kārtā uzvaru izcīnīja Vladimira Kameša pārstāvētā Krasnojarskas "Yenisey", kas mājās ar 2:1 pieveica Sanktpēterburgas "Dynamo". Kamešs laukumā nāca uz maiņu spēles 60. minūtē un abus vārtus mājinieki guva tikai pēc Latvijas pussarga iesaistīšanās cīņā. "Yenisey" ieņēma trešo vietu un kvalificējās pārspēlēm par tikšanu premjerlīgā.

Savukārt no līgas izkrita Ivana Lukjanova "Fakel", kas šodien ar 2:1 savā laukumā pārspēja "Volgar", taču tabulā palika pēdējā pozīcijā. Lukjanovs šodien palika ārpus pieteikuma. Vladislava Soloveičika pārstāvētā "Zenit II" sezonas noslēgumā ar 1:0 pārspēja "Shinnik". Jaunais Latvijas futbolists mačā iesaistījās uz maiņu jau 42. minūtē, bet pašā mača izskaņā tika pie dzeltenās kartītes. "Zenit II" palika 16. pozīcijā.

Lietuvas čempionāta pamatīgs zaudējums vārtsargam Pāvelam Doroševam, kura pārstāvētā "Atlantas" mājās ar 0:3 piekāpās līderei "Sūduvai". "Atlantas" ar 18 punktiem pēc 13 spēļu kārtām ieņem ceturto pozīciju astoņu komandu konkurencē.

     [+] [-]

, 2018-05-12 21:11, pirms 6 gadiem
Kopš kura laika Šteinbors spēlē gan Arka gan Atlantas?!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-12 21:30, pirms 6 gadiem
Lukjanovam jaatgriezhas Latvijaa

     [+] [-]

, 2018-05-13 03:50, pirms 6 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Lukjanovam jaatgriezhas Latvijaa
Tieši manas domas, pietiek mētāties pa Krievijas 1. līgas lejasgala klubiem. Tagad izlasei ir jauns treneris, un, ja Ivans vēlas iekļūt kandidātos, viņam sevi ir attiecīgi jāpiesaka. Noteikti, ka būs piedāvājumi tajā pašā Kreivijas 1. līgā, bet ļoti ceru, ka jau vasarā redzēsim Lukjanovu, papildinām kādu no Virslīgas klubiem.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-13 03:52, pirms 6 gadiem
Prieks, ka Maksimenko un Gutkovskis ir atpakaļ pamatsastāvā un izcīnījuši uzvaru. Kaut biežāk varētu lasīt šādus rakstus par mūsu leģionāriem - Šteinboram, Maksimenko, Gutkovskim un Tarasovam visiem 90 minūtes un Gutkovskim vēl gūti uzvaras vārti.

     [+] [-]

, 2018-05-13 03:55, pirms 6 gadiem
Žēl, ka Rakelam pagaidām neizdodas iespēlēties Krakovā, kurš viņš savulaik bija izteikts komandas līderis. Ja šajā ziņā nekas nemainīsies, tad, kas zina, varbūt pusgada īre uz Liepāju nebūtu slikts variants. It sevišķi, ja, piemēram, Karašausks vasarā pārceļas uz ārzemēm, tad Deniss viņam būtu vairāk nekā solīds aizvietotājs.