Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Bekstrems pievienosies Zviedrijai, Vācijai palīgā brauks "Capitals" vārtsargs

Rolands Eliņš

Bekstrems pievienosies Zviedrijai, Vācijai palīgā brauks "Capitals" vārtsargs
Niklass Bekstrems
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Kā vēsta Vašingtonas hokeja apskatnieki, NHL kluba „Capitals” hokejisti Filips Grūbauers un Niklass Bekstrems apņēmušies pievienoties attiecīgi Vācijas un Zviedrijas izlasēm pasaules čempionātā Ķelnē. Abas izlases spēlē Latvijas grupā, taču ar Zviedriju Latvija maču jau aizvadīja.

Tieši Filips Grūbauers bija Vācijas izlases vārtos izšķirošajā OS atlases spēlē rudenī, kad Vācija ar 3:2 pieveica Latviju. 25 gadus vecais vārtsargs šosezon piedalījās 24 NHL spēlēs „Capitals” sastāvā un bija otrais vārtsargs aiz Breidena Holtbija muguras. Viņš apstiprinājis savus nodomus ierasties palīgā Vācijas izlasei un piedalīties pasaules čempionātā.

Vācijai šobrīd tieši vārtsarga pozīcijā ir neskaidrības, jo pamatvārtsargs Tomass Graiss guvis pagaidām nezināmas nopietnības traumu, turklāt izpelnījies Vācijas Olimpiskās komitejas nosodījumu savu sociālo tīklu aktivitāšu dēļ. Graisa vietā šodien Vācijas izlases vārtos mačā pret Dāniju stājās Denijs Aus den Birkens no DEL komandas "EHC Munchen".

Latvijas mačs pret Vāciju paredzēts 16. maijā, šobrīd abas izlases pretendē uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Gan Latvija, gan Vācija jau aizvadīja maču ar Zviedriju, kurai arī tomēr būs papildinājums no „Capitals” – Niklass Bekstrems, 29 gadus vecs uzbrucējs, kurš šosezon izcēlās ar veseliem 86 punktiem NHL regulārajā sezonā (ceturtais labākais rādītājs visā līgā) un 13 punktiem 13 „play-off” spēlēs. Bekstrems nav piedalījies PČ kopš 2012. gada.

„Vašingtonas zaudējums sērijā pret „Penguins” ilgi neaizmirsīsies,” Bekstrems izteicās pēdējā oficiālajā dienā klubā. „Taču došos uz pasaules čempionātu, lai spēlētu kopā ar savu izlasi un tomēr pabeigtu sezonu uz pozitīvas nots.”

Jāatgādina, ka Zviedrijas izlasei drīz pievienosies arī „Rangers” vārtsargs Henriks Lundkvists, un Zviedrijas izlases treneris Rikards Grenborjs norādījis, ka Lundkvists ieradīsies Ķelnē jau rīt un būs gatavs svētdien spēlēt pret Dāniju. Bekstrems gan Vācijā ielidos tikai svētdien.

Jau rakstīts, ka no „Capitals” papildinājumus Jevgeņija Kuzņecova un Dmitrija Orlova personās gaida arī Krievijas izlase. Viņi abi varētu spēlēt pirmdien pret Latviju. Tāpat Krievijas izlase nolēmusi savā IIHF pieteikumā oficiāli iekļaut CSKA uzbrucēju Valēriju Ņičuškinu. 22 gadus vecais Krievijas uzbrucējs iepriekš izmēģinājis laimi NHL Dalasas „Stars” sastāvā, trīs sezonās iekrājot 63 punktus, bet pagājušajā sezonā atgriezās dzimtenē, 36 KHL spēlēs gūstot 24 punktus.

Reizē ar Ņičuškina pieteikšanu Oļega Znaroka vadītajā izlasē vairs nebūs piecu kandidātu, kuri bija kopā ar izlasi, taču ne pieteikti turnīram. Izlases nometni atstājuši aizsargi Aleksejs Bereglazovs un Mihails Naumenkovs, kā arī uzbrucēji Kirils Kaprizovs, Andrejs Svetlakovs un Romāns Ļubimovs.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...
https://twitter.com/ikhurshudyan/st...
https://www.championat.com/hockey/n...

     [+] [-]

, 2017-05-12 22:04, pirms 7 gadiem
Sogad čempis kā olimpiade

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 22:14, pirms 7 gadiem
Prieks, ka brāļi Lundkvisti dabūs uzspēlēt kopā

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 22:18, pirms 7 gadiem
Ha, kurš tagad pīkstēs par otršķirīgajiem sastāviem?

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 23:28, pirms 7 gadiem
labākais caps spēlētājs spēlēs PČ

  +1 [+] [-]

, 2017-05-13 00:42, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Ha, kurš tagad pīkstēs par otršķirīgajiem sastāviem?
Ar ko Tu salīdzini? Par vidējo PČ skaidrs, ka labāk un par to prieks, var pat paskatīties. Bet nu nekāds OS vai PK tak nav ne tuvu. Kur Krosbijs?

  +1 [+] [-]

, 2017-05-13 01:04, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Ar ko Tu salīdzini? Par vidējo PČ skaidrs, ka labāk un par to prieks, var pat paskatīties. Bet nu nekāds OS vai PK tak nav ne tuvu. Kur Krosbijs?
Bet nu šitas ir stienis tiem, kas nicina pasaules čempi, parasti tie ir citu sporta veidu greizsirdīgie fanāti, un pukst, ka turnīrs jārīko retāk. Nav jārīko retāk! Viss notiek, intriga ir, zvaigznes ir, interesantas spēles dah..a! Ikgadējie hokeja svētki var turpināties.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-13 02:56, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Bet nu šitas ir stienis tiem, kas nicina pasaules čempi, parasti tie ir citu sporta veidu greizsirdīgie fanāti, un pukst, ka turnīrs jārīko retāk. Nav jārīko retāk! Viss notiek, intriga ir, zvaigznes ir, interesantas spēles dah..a! Ikgadējie hokeja svētki var turpināties.
Izskatās, ka Tu lēkā pakaļ dažu plānprātiņu izplatītajam mītam par tiem "citu sporta veidu greizsirdīgajiem fanātiem". Viens te tāds īpaši pastulbs to savā prātiņā bija izsecinājis, vēl pārītis sāka baurot pakaļ un mīts gatavs. Protams, pēc tam daži tos plānprātiņus sāka speciāli kacināt

PČ ir tāds, kāds viņš ir. Šīgada sastāviem SALĪDZINOŠI visu cieņu, bet tak nav ne tuvu optimāls un tāds arī pat teorētiski nevar būt, ja aiz dīķa playoff pilnā sparā. Es arī esmu par to, lai retāk, bet ar supersastāviem.Lai nav jāzīlē, kādi tad šoreiz studenti tādai USA atbraukuši.

Bet te jau pilns ar indivīdiem, kas man par to uzreiz piešuj pat hokeja ienīšanu un ko tik vēl ne. Kur vispār sakars.

     [+] [-]

, 2017-05-13 08:42, pirms 7 gadiem
a mums sastaavs jau pilns,Daarzinjsh jau nebuus apaarsteejis savu savainojumu?

  +2 [+] [-]

, 2017-05-13 08:53, pirms 7 gadiem
Zviedru treneris ir Rikards Grenborgs nevis Grenborjs, jo Dr. habil. philol. prof. Valentīna Skujiņa Latvijas Vēstnesī rakstīja, ka "atsevišķās uzvārdu grupās, kas ar vienādu vai līdzīgu izskaņu vai saliktu uzvārdu otro (pēdējo) komponentu izplatīti dažādās valodās un tiem stabila rakstības tradīcija ir arī latviešu valodā, personvārda beigu daļā saglabāt līdzšinējo rakstības tradīciju, piem., zviedru uzvārdos ar -bergs, -borgs, -sons, tāpat kā slāvu valodu cilmes uzvārdos ar -skis/-ska, vācu uzvārdos ar -manis/-mane u.tml."
https://www.vestnesis.lv/ta/id/54197

     [+] [-]

, 2017-05-13 09:03, pirms 7 gadiem
Bekstrēms ir ļoti nopietns papildinājums Zviedrijas izlasei.

     [+] [-]

, 2017-05-13 09:04, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Izskatās, ka Tu lēkā pakaļ dažu plānprātiņu izplatītajam mītam par tiem "citu sporta veidu greizsirdīgajiem fanātiem". Viens te tāds īpaši pastulbs to savā prātiņā bija izsecinājis, vēl pārītis sāka baurot pakaļ un mīts gatavs. Protams, pēc tam daži tos plānprātiņus sāka speciāli kacināt

PČ ir tāds, kāds viņš ir. Šīgada sastāviem SALĪDZINOŠI visu cieņu, bet tak nav ne tuvu optimāls un tāds arī pat teorētiski nevar būt, ja aiz dīķa playoff pilnā sparā. Es arī esmu par to, lai retāk, bet ar supersastāviem.Lai nav jāzīlē, kādi tad šoreiz studenti tādai USA atbraukuši.

Bet te jau pilns ar indivīdiem, kas man par to uzreiz piešuj pat hokeja ienīšanu un ko tik vēl ne. Kur vispār sakars.
Nu, beidz, kāds mīts. Mums jau sen ir izveidojies neliels klubiņš, pamatā basketa un futbola fani, kuri katru mīļu brīdi noliek pasaules čempi hokejā un hokeju vispār, noliek līmeni, popularitāti u.t.t. Kas nešaubīgi ir greizsirdības izsaukts, ņemot vērā hokeja augsto popularitāti šeit. Un tas ir saprotams, sevišķi, ja prāts nenobriedis. Mani, piemēram, priecē panākumi jebkurā sporta veidā. Un baskets man tīk.

Par to retāk tu laikam esi kkāda mīta varā. Nu, nebūs labāki sastāvi no tā, ka turnīrs notiks reizi 2 gados.

Man patīk šie hokeja svētki katru gadu. Lieliska tradīcija!

     [+] [-]

, 2017-05-13 09:27, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Zviedru treneris ir Rikards Grenborgs nevis Grenborjs, jo Dr. habil. philol. prof. Valentīna Skujiņa Latvijas Vēstnesī rakstīja, ka "atsevišķās uzvārdu grupās, kas ar vienādu vai līdzīgu izskaņu vai saliktu uzvārdu otro (pēdējo) komponentu izplatīti dažādās valodās un tiem stabila rakstības tradīcija ir arī latviešu valodā, personvārda beigu daļā saglabāt līdzšinējo rakstības tradīciju, piem., zviedru uzvārdos ar -bergs, -borgs, -sons, tāpat kā slāvu valodu cilmes uzvārdos ar -skis/-ska, vācu uzvārdos ar -manis/-mane u.tml."
https://www.vestnesis.lv/ta/id/54197
Tieši tā! Stulbais SUVEIZDA!!! Paskaties uz šito: https://www.vestnesis.lv/ta/id/54187
TAS IR LATVIJAS VĒSTNESĪ!! Zini ko tas nozīmē, SUVEIZDA??

  +1 [+] [-]

, 2017-05-13 09:43, pirms 7 gadiem
Grizzly rakstīja: Tieši tā! Stulbais SUVEIZDA!!! Paskaties uz šito: https://www.vestnesis.lv/ta/id/54187
TAS IR LATVIJAS VĒSTNESĪ!! Zini ko tas nozīmē, SUVEIZDA??
Rakstām autoriem, kamēr šie padosies! Suveizdam nosūtīju, šis tā nošokējies, ka neatbild. Viņš taču tāādus palagus sarakstīja, aizstāvot savu uzvārdu rakstību...

     [+] [-]

, 2017-05-13 10:26, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: a mums sastaavs jau pilns,Daarzinjsh jau nebuus apaarsteejis savu savainojumu?
Dārziņam tik tikko operācija tika veikta, būs nepieciešami daži mēneši, lai atlabtu.

     [+] [-]

, 2017-05-13 11:31, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Nu, beidz, kāds mīts. Mums jau sen ir izveidojies neliels klubiņš, pamatā basketa un futbola fani, kuri katru mīļu brīdi noliek pasaules čempi hokejā un hokeju vispār, noliek līmeni, popularitāti u.t.t. Kas nešaubīgi ir greizsirdības izsaukts, ņemot vērā hokeja augsto popularitāti šeit. Un tas ir saprotams, sevišķi, ja prāts nenobriedis. Mani, piemēram, priecē panākumi jebkurā sporta veidā. Un baskets man tīk.

Par to retāk tu laikam esi kkāda mīta varā. Nu, nebūs labāki sastāvi no tā, ka turnīrs notiks reizi 2 gados.
Paklau, ja es nolikšu skeletona popularitāti un konkurence, kas tas būs? Snūkera fana (pč tak vienmēr skatos un jūtu līdzi) greizsirdība? Skaudība? Jeb vnk fakta konstatācija?

     [+] [-]

, 2017-05-13 11:37, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Par to retāk tu laikam esi kkāda mīta varā. Nu, nebūs labāki sastāvi no tā, ka turnīrs notiks reizi 2 gados.
Kāpēc nebūs? Protams, ka būtu mazāk atteikumu atpūšanās dēļ.

     [+] [-]

, 2017-05-13 11:54, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Un tas ir saprotams, sevišķi, ja prāts nenobriedis. Mani, piemēram, priecē panākumi jebkurā sporta veidā. Un baskets man tīk.
Nenobriedis prāts katrai fakta konstatācijai kabina klāt personīgas intereses. Un nespēj uztvert pateiktā jēgu.
Diez, kuram "PČ hoķa nolicējam" nepatīk hokejs kā sportaveids?

     [+] [-]

, 2017-05-13 13:51, pirms 7 gadiem
Grizzly rakstīja: Tieši tā! Stulbais SUVEIZDA!!! Paskaties uz šito: https://www.vestnesis.lv/ta/id/54187
TAS IR LATVIJAS VĒSTNESĪ!! Zini ko tas nozīmē, SUVEIZDA??
Domāju, ka viņš zina, kas ir Latvijas Vēstnesis. Ja kāds nezina, kas bija Valentīna Skujiņa, tad dažos vārdus varu paskaidrot, ka viņa visu savu darba mūžu, gandrīz 40 gadus, veltīja latviešu valodas kopšanai un terminoloģijas attīstībai. Uzrakstījusi ap 600 zinātnisku un populārzinātnisku rakstu, vairākas monogrāfijas, vairāku vārdnīcu līdzautore. Tātad neapstrīdama autoritāte latviešu valodas jautājumos.

Suveizda nav stulbs, tikai savā jaunības degsmē, gribēdams izgudrot divriteni, ar to iebraucis grāvī, jo divritenis sanāca šķībs. Novēlu viņam un arī citiem SC autoriem pēc iespējas ātrāk tikt no šī grāvja ārā. Nekā personīga, bet ietiepies ēzelis ir sliktāks par parastu ēzeli.