Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bišopam 30 miljonus dolāru vērts līgums ar Dalasu uz sešiem gadiem

Rolands Eliņš

Bišopam 30 miljonus dolāru vērts līgums ar Dalasu uz sešiem gadiem
Bens Bišops
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

NHL klubs Dalasas „Stars” paziņojis, ka parakstīts līgums ar vārtsargu Benu Bišopu uz sešiem gadiem un par kopējo summu 29.5 miljoniem ASV dolāru. Līdz ar to paredzams, ka Dalasa paplašināšanās draftā neaizsargās savus somu vārtsargus Anti Niemi un Kari Lehtonenu.

30 gadus vecais Bens Bišops bija Tampabejas „Lightning” pamatvārtsargs kopš 2013. gada pavasara, kad tika iemainīts no Otavas „Senators”. Tampabejas sastāvā Bišops divreiz tika nominēts gada labākā vārtsarga balvai, 2015. gada pavasarī aizveda komandu līdz Stenlija kausa finālam un 2015./16. gada sezonā tika iekļauts otrajā simboliskajā pieciniekā, taču arī piedzīvoja vairākas traumas.

„Lightning” sistēmā pēdējos gados ir arī Kristers Gudļevskis, viņš vairākās NHL spēlēs bijis otrais vārtsargs aiz Bišopa, taču pēdējās divās sezonās „Lightning” pirmā vārtsarga vietu pamazām izcīnīja krievu talants Andrejs Vasiļevskis. Viņš šosezon aizvadīja 50 spēles, un „Lightning” nolēma jaunu līgumu ar Bišopu nenoslēgt, tā vietā aizmainot viņu uz „Kings”.

Bišops pirmajā jūlijā būtu kļuvis par brīvo aģentu, taču interesi izrādīja „Stars” un pēc sezonas beigām iemainīja viņu pret drafta izvēli. Šis darījums ļāva „Stars” jau šobrīd uzsākt sarunas ar Bišopu par jaunu līgumu, un abas puses šodien vienojās par sešu gadu līgumu, kurā vidēji sezonā Bišops saņems 4.92 miljonus ASV dolāru. NHL komandas pirmajam vārtsargam tā ir ierasta summa, taču jāpiemin, ka Bišopam jaunā līguma pēdējā sezonā būs 37 gadi.

„Bens ir elites līmeņa vārtsargs,” kluba paziņojumā citēts ģenerālmenedžeris Džims Nils. „Esam priecīgi, ka viņš pievienojies mūsu komandai. Bens novērtē mūsu paveikto komandas izveidē un vēlas būt šīs komandas sastāvdaļa, kas arī bija skaidri redzams mūsu pārrunās.”

Bišops NHL karjeras 270 spēlēs guvis 148 uzvaras, vidēji ielaidis 2.32 vārtus un atvairījis 92% pretinieku metienu. Viņa rēķinā 19 sausās spēles NHL.

Dalasa jau iepriekš izcēlās ar to, ka tai nebija izteikta pirmā numura, un somu veterāni Anti Niemi un Kari Lehtonens spēļu skaitu sadalīja salīdzinoši līdzīgi – aizvadītajā sezonā Niemi sākumsastāvā devās 30 reizes, Lehtonens to darīja 52 spēlēs. Tas gan nenesa vēlamos rezultātus, jo „Stars” bija otra sliktākā komanda līgā ielaistajos vārtos (vidēji mačā 3.17) un vissliktākā atvairīto metienu procentā (tikai 89.3%).

Gan Lehtonenam, gan Niemi ir līgums ar Dalasu uz vēl vienu sezonu attiecīgi par pieciem un 4.5 pieciem miljoniem ASV dolāru. „Stars” gaidāmajā paplašināšanās draftā, kurā jaunā komanda Lasvegasas „Golden Knights” varēs no citām komandām izvēlēties pa vienam spēlētājam, varēs aizsargāt no izvēlēšanās tikai vienu vārtsargu, un paredzams, ka tas būs Bišops.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/dallas-sig...

  +2 [+] [-]

, 2017-05-12 19:46, pirms 7 gadiem
nu ta beidzot Dalasai buus labs pirmais nummurs,cerams

  -1 [+] [-]

, 2017-05-12 20:33, pirms 7 gadiem
Interesanti, kas ar Gudiju notiks starpsezonaa

  -1 [+] [-]

, 2017-05-12 23:40, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: nu ta beidzot Dalasai buus labs pirmais nummurs,cerams
ja traumas nepievils, tad noteikti būs labs pirmais numurs.