Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Iļjins: "Spānijas 3. līgā ir tikai skrien un met basketbols"

Emils Ozerinskis

Iļjins: "Spānijas 3. līgā ir tikai skrien un met basketbols"
Viktors Iļjins. Foto: BK Ogre

Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfinālā "Ogre" ar sērijas rezultātu 2-0 ir vadībā pret "Valmiera Glass/ViA" un nonākusi viena panākuma attālumā no iekļūšanas pusfinālā. "Ogres" komandā spēlējošais valmierietis Viktors Iļjins sev tik labi pazīstamajos Vidzemes Olimpiskā centra grozos sameta 23 punktus un pēc otrās sērijas spēles dalījās komentārā ar Sportacentrs.com.

Pirmā spēle Vidzemes Olimpiskajā centrā kopš pagājušās sezonas, kad šeit vāci ļoti iespaidīgus statistikas rādītājus. Šķiet, ka šie grozi ļoti labi tev bumbu ņem pretī.
Jā, mājas grozi. Jau cik sezonu te nespēlēts un šajā zālē jūtu metienu. Vajadzēja tikai mest un labi arī krita iekšā.

Vai pirms spēles bijāt gaidījuši tik lielu pretestību no "Valmieras" komandas?
Gaidījām, ka savā laukumā būs nopietna pretestība. Mājas grozi, savi skatītāji tribīnēs, tas ļoti palīdz un dzen uz priekšu. Viņiem arī īsti nav ko zaudēt, tāpēc bijām gatavojušies uz agresīvu spēli.

Kas bija galvenie uzdevumi, kuri bija jāizpilda, lai nonāktu uzvaras attālumā līdz pusfinālam?
Bija jāspēlē agresīvi aizsardzībā un jācenšas nosegt pretinieku līderus. Kaut ko no tā izpildījām, kaut kas līdz galam nesanāca, bet galvenais, ka izdevās tikt pie uzvaras.

Šķiet statistiski šī arī bija tava sezonas līdz šim labākā spēle. Sakrāji 23 punktus, tostarp iemeti divus trīnīšus. Vai šobrīd esi sasniedzis savas sportiskās formas pīķi?
Šobrīd jūtos ļoti labi. Esmu uzcēlis augšā formu. Sezonas laikā bija traumas, kuras tagad ir izdziedētas un fiziski jūtos labi.

Nedēļas nogalē aizvadījāt divas saspringtas spēles Tallinā, kur uzvarētājs noskaidrojās tikai pašās spēļu beigās. Vai pēc finālturnīra paspējāt pagatavoties "Valmierai" vai bija jāizmanto spēles plāns, ko sagatavojāt uz regulārās sezonas pēdējo savstarpējo spēli?
Nebija laika gatavoties, jo tika aizvadītas divas smagas spēles, kurās sakrājās nogurums. Svarīgākais bija atjaunoties pa šīm dažām dienām fiziski. Gatavoties sanāc tik cik sanāca. Atsvaidzinājām to, ko bijām gatavojušies uz regulārās sezonas pēdējo maču un to arī izpildījām.

Tūlīt jau priekšā arī sērijas trešā spēle. Kas būs jāizdara, lai noslēgtu ceturtdaļfinālu 3-0 un varētu gatavoties pusfinālam?
Jāturpina spēlēt tāpat kā to esam darījuši līdz šim. Agresīvi jāspēlē aizsardzībā un nevaram ļaut Kaufmanim un Elksnim izpildīt viņu metienus. Jācenšas viņus nosegt. Ja nospēlēsim tāpat kā šodien, viss būs kārtībā.

Kā pašam ir ērtāk un interesantāk laukumā spēlēt. Kad pretī nāk vieglāki pretspēlētāji, kā "Valmierai", kuri pārsvarā spēlē pick'n'roll sadarbības? Vai arī pret finālčetrinieka komandām, kurās ir šie masīvie centri ar kuriem apakšā var pagrūstīties?
Gan, gan. Katrai komandai ir citādāki spēlētāji un jāspēj pielāgoties. Pret vieniem lietas jādara vienā veidā, pret citiem savādāk. Man personīgi būtiskas nozīmes tam nav, kas nāk pretī.

Šajā starpsezonā noslēdzi līgumu ar ACB līgas komandu "Fuenlabrada". Pirmssezonas pārbaudes spēlēs paspēji arī pielaikot komandas kreklu, bet sezonu iesāki Spānijas 3. līgas komandā. Tāds jau bija plāns no paša sākuma vai arī bija cerības aizķerties lielajā komandā?
Jau sākumā bija noruna, ka vispirms patrenējos pie lielās komandas un pēc tam pāreju uz 3. līgu.

Latvijā īsti neesam Spānijas 3. līgas basketbolu skatījušies. Pastāsti, kāds tur ir līmenis un kā to var salīdzināt ar Latvijas līgu.
Līmenis tur tomēr ir nedaudz zemāks nekā mūsu augstākajā līgā. Dažas vadošās komandas tur varētu pacīnīties ar mūsu vidējā līmeņa komandām. Galīgi švakās komandas tur ir švakākas par mūsu švakajām. Turnīra vadošajās komandās līmenis ir samērā labs.

Spēles ziņā, tur ir gaļas mašīna, kurā katram par sevi jācīnās vai tomēr ir organizēts basketbols?
Baigā run'n'gun spēle. Tikai skrien un met, skrien un met. Ļoti ātrs basketbols.

Tev vēl ir spēkā Spānijas līgums. Vai jaunajā sezonā būs iespēja pacīnīties par vietu ACB līgā vai arī būs jāsāk no zemākajām līgām?
Tas būs atkarīgs no tā, kā viņi redzēs sadarbību. Līgums sastādīts pēc sistēmas 1+1, kas dod viņiem iespēju izskatīt vai vajag turpināt vai nē.

Kā vienojies par atgriešanos Latvijā un sezonas otrās puses aizvadīšanu "Ogrē"?
Bija piedāvājums pāriet uz LEB Silver, bet parādījās "Ogres" piedāvājums. Zinu, ka jau sezonas sākumā "Ogre" gribēja mani iegūt. Komandā ir nodrošināti ļoti labi apstākļi un, izkrītot Kasparam Bērziņam, komandai bija vajadzīgs papildinājums. Viss labi sanāca un esmu priecīgs būt "Ogrē".

     [+] [-]

, 2019-04-12 13:40, pirms 5 gadiem
Labi būtu ja viņš pamēginātu Spānijas 2 līgā nevis 3 tur līmenis varētu būt augstāks.