Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Titulētais Atēnu "Panathinaikos" īstenos draudus un pametīs Eirolīgu

Agris Suveizda

Titulētais Atēnu "Panathinaikos" īstenos draudus un pametīs Eirolīgu
Dimitris Jannakopuloss
Foto: Eurohoops.net

Spānijas galvaspilsētā Madridē šodien aizvadīta Eirolīgas valdes sēde, kurā tika izvērtēta organizācijas attīstība un tālākie soļi nākotnē. Tika pieņemts lēmums 2019./20.g. sezonā dalībnieču skaitu no 16 komandām palielināt līdz 18. Taču tas jau visdrīzāk notiks bez Atēnu "Panathinaikos" līdzdalības, kuras īpašnieka Dimitra Jannakopulosa vēlmes un pretenzijas tika teju vienbalsīgi noraidītas. "Panathinaikos" nākamsezon pāries uz FIBA turnīriem.

Atēnu "Panathinaikos" vadītājs regulāri publiski asi kritizējis Eirolīgas vadību, turnīra attīstību un to, ka tiesneši, viņaprāt, pret visām komandām neizturas vienādi. Vēl nesen Jannakopuloss lielākajiem Eiropas medijiem nosūtīja publisku vēstuli ar virkni faktu un DVD ierakstu, kurā norādīts uz tiesnešu kļūdām šosezon, no kurām ieguvuši tādi klubi kā Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", bet starp cietējiem bijis arī "Panathinaikos".

Jannakopuloss tika uzklausīts valdes sēdē, taču Eirolīgas prezidents Džordi Bertomeu neatbalstīja nevienu viņa ieceri un visi klubi, izņemot, protams, "Panathinaikos", vienbalsīgi nobalsoja, ka Jannakopulosa aktivitātes un apsūdzības medijos grauj līgas tēlu un ir nepieņemamas. Jannakopuloss, nesajutis atbalstu, valdes sēdi pameta vēl pirms tās beigām un, kā vēsta grieķu mediji un Eurohoops, ir apņēmies īstenot savus draudus: proti, nākamsezon "Panathinaikos" Eirolīgā nespēlēs. Pēc sēdes pamešanas Jannakopuloss savā Instagram profilā ievietoja divus zīmīgus attēlus: FIBA logo un kolāžu "Eirolīga - mafija!". Pirmo attēlu viņš komentējis šādi: ""Panathinaikos" atgriežas tur, kur basketbolam allaž ir bijis jābūt... Viss!"

1919. gadā dibinātais klubs 35 reizes kļuvis par Grieķijas čempionu, 18 reizes ieguvis Grieķijas kausu un sešas reizes triumfējis Eirolīgā (1996., 2000., 2002., 2007., 2009. un 2011. gadā). Tikpat titulu Eirolīgā ir arī Telavivas "Maccabi", bet vairāk ir tikai Madrides "Real' (9) un Maskavas CSKA (7). Šajā regulārajā sezonā "Panathinaikos" ieņēma ceturto vietu un ceturtdaļfinālā cīnīsies pret "Real". Ja vien šī nav tikai publiska taktika un Jannakopuloss nepārdomās, "Panathinaikos" nākamsezon acīmredzot redzēsim FIBA Čempionu līgā.

Skatot citus jautājumus, valdes sēdē tika atzinīgi novērtēts līgas progress apmeklētībā (vidēji 8462 skatītāju, +4,4%) un finanšu stabilitātē, tādēļ līgas minimālais budžets tiks palielināts līdz 5,4 miljoniem eiro. Aiznākamsezon Eirolīgā plānots 18 komandu turnīrs. Pa vietai Eirolīgā iegūs Vācija un Francija, kuras to atvēlējušas Minhenes "Bayern" un Lionas ASVEL (Tonijam Pārkeram piederošajam klubam gan vēl priekšā daudz darba, lai izpildītu minimālās prasības).

Izmantotie resursi:
ECA Shareholders Executive Board meets to...
Οριστική ρήξη με EuroLeague: Πάει στη FIBA ο...
https://www.instagram.com/p/BhePMnY...
https://www.instagram.com/p/BheRBeJ...

Slēpts komentārs: Impērija

  -4 [+] [-]

, 2018-04-12 19:09, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Un jega no ta? Visus dr@@is un progress nekads!
Pie tam, cik reāli PAO līdzjutējam tas fiba interesēs? Tādas komandas kā BKV utt. nebūs stimuls uz apmeklētību, jau pret Grieķijas lejasgala komandām Oly un Pao knapi trešdaļu zāles savāc, kur tad vēl zemākiem klubiem....Bet nu, lai trako kā mazs bērns, redzēsim, kā tas atspoguļosies uz kluba finansēm un vēl jo vairāk uz iespējām Grieķijā, jo PAO spēlēs ievērojami zemākā turnīrā, bet Oly Eirolīgā un tas var novest, pie Oly vienbalsīgas dominances.

  -4 [+] [-]

, 2018-04-12 19:10, pirms 6 gadiem
Kas pats interesantākais, ka visi klubi viņu noraidīja, pat tie, kuri "it kā" apkrāpti no Eirolīgas puses ar tiesnešu palīdzību

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 19:15, pirms 6 gadiem
Gan jau vēl kāds pievienosies šim lēmumam. Jāatzīst, ka tas ir FIBA rūpīgi izplānots gājiens (varbūt uzpirkšana?). Katrā ziņā būs interesanti, jo FIBA palielina ietekmi - noteikti vēl kādu mēģinās pārvilināt savā pusē.
Skaidrs, ka tas īpašnieks neko citu nevarēja teikt - ko tad viņš teiks, mani uzpirka, lai es destabilizētu situāciju? Tak nē. Tāpēc šitas burbulis par tiesnešiem.
Bet, tas NAV īstais iemesls.
Slēpts komentārs: Real Rebel

     [+] [-]

, 2018-04-12 19:38, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kurš būs tik stulbs un izstāsies no otrā spēcīgākā turnīra pasaulē? Kas būtu zaudējums, gan viņiem, gan faniem, gan kluba makam. Protams, ja kluba finanses pēkšņi sarūk, tad gan varētu...Nav īpaši pao fani priecīgi
Bet piekrīti, ka ne jau tiesnešu dēļ izstājas... Tas jau būtu absurdi domāt, ka pārejot uz citu turnīru tiesāšanas kvalitāte būs uzreiz lielāka kā EL!
Sašūpina vienkārši laivu šoreiz - ar domu, ja nu vēl kjāds izlec? Tēlaini izsakoties.
Slēpts komentārs: Real Rebel

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 20:04, pirms 6 gadiem
vai Dimitris ir 100% īpašnieks un Pao nav citu akcionāru, kam arī būtu viedoklis ?

  -2 [+] [-]

, 2018-04-12 20:15, pirms 6 gadiem
Re, Eirolīgas preses relīze, interesanti, ka pat tuvs ģimenes draugs ir nostājies pret Pao īpašnieku

https://www.eurohoops.net/en/eurole...

     [+] [-]

, 2018-04-12 20:50, pirms 6 gadiem
Tagad man beidzot ir skaidrs, ka tikai šīs sezonas ULEB kausa uzvarētājs saņems ceļazīmi uz nākošās sezonas Eirolīgu, nevis abi finālisti.

     [+] [-]

, 2018-04-12 20:53, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pie tam, cik reāli PAO līdzjutējam tas fiba interesēs? Tādas komandas kā BKV utt. nebūs stimuls uz apmeklētību, jau pret Grieķijas lejasgala komandām Oly un Pao knapi trešdaļu zāles savāc, kur tad vēl zemākiem klubiem....Bet nu, lai trako kā mazs bērns, redzēsim, kā tas atspoguļosies uz kluba finansēm un vēl jo vairāk uz iespējām Grieķijā, jo PAO spēlēs ievērojami zemākā turnīrā, bet Oly Eirolīgā un tas var novest, pie Oly vienbalsīgas dominances.
Tieši tā - nespēlēšana Eirolīgā nozīmēs to, ka PAO būs daudz grūtāk (es pat teiktu, ka neiespējami) savākt tādu sastāvu, kādu ir pierasts redzēt spēlējot Eirolīgā. Man personīgi ir ļoti žēl, ja Panathinaikos vairs tiešām nespēlēs starp spēcīgākajiem klubiem...

  -2 [+] [-]

, 2018-04-12 21:01, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tieši tā - nespēlēšana Eirolīgā nozīmēs to, ka PAO būs daudz grūtāk (es pat teiktu, ka neiespējami) savākt tādu sastāvu, kādu ir pierasts redzēt spēlējot Eirolīgā. Man personīgi ir ļoti žēl, ja Panathinaikos vairs tiešām nespēlēs starp spēcīgākajiem klubiem...
Pilnībā tev pievienojos. Kas man vēl šķiet svarīgi, tad šāda PAO noiešana no Eirolīgas skatuves, paver Olypiacos iespējas uz izteikti grieķiska sastāva veidošanu un nolasīt pašus labākos.

  -2 [+] [-]

, 2018-04-12 21:53, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pilnībā tev pievienojos. Kas man vēl šķiet svarīgi, tad šāda PAO noiešana no Eirolīgas skatuves, paver Olypiacos iespējas uz izteikti grieķiska sastāva veidošanu un nolasīt pašus labākos.
Varu tikai Tev piekrist par tiem grieķu labākajiem spēlētājiem un Olympiakos nākotnē.

     [+] [-]

, 2018-04-12 22:07, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Varu tikai Tev piekrist par tiem grieķu labākajiem spēlētājiem un Olympiakos nākotnē.
Mani tagad arī interesē vai Pārkers savam klubam visu savāks, lai Eirolīgā būtu

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 22:16, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Mani tagad arī interesē vai Pārkers savam klubam visu savāks, lai Eirolīgā būtu
Man personīgi nav pretenziju par to, lai Francija būtu pārstāvēta Eirolīgā, bet nepatīk, ka jau tagad tiek paziņots, ka ASVEL uz to tiks virzīta. Man labāk patiktu, ja ceļazīmi izcīnītu nākošās sezonas Francijas čempionvienība, protams, ja tā spētu izpildīt visas prasības.

     [+] [-]

, 2018-04-12 22:31, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man personīgi nav pretenziju par to, lai Francija būtu pārstāvēta Eirolīgā, bet nepatīk, ka jau tagad tiek paziņots, ka ASVEL uz to tiks virzīta. Man labāk patiktu, ja ceļazīmi izcīnītu nākošās sezonas Francijas čempionvienība, protams, ja tā spētu izpildīt visas prasības.
Tas gan. Vienīgi nesaprotu Bayern vilkšanu iekšā. Varbūt tomēr varēja paskatīties vēlreiz Polijas virzienā, vai tur joprojām ir intereses. Žēl, ka UK nav nopietnu klubu. To ģeogrāfiju varētu paplašināt.

     [+] [-]

, 2018-04-12 22:39, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tas gan. Vienīgi nesaprotu Bayern vilkšanu iekšā. Varbūt tomēr varēja paskatīties vēlreiz Polijas virzienā, vai tur joprojām ir intereses. Žēl, ka UK nav nopietnu klubu. To ģeogrāfiju varētu paplašināt.
Ja nemaldos, dažas sezonas iepriekš jau Bayern spēlēja Eirolīgā ar wild card. Tas vēl bija laikos, kad Eirolīgā spēlēja 24 klubi.

     [+] [-]

, 2018-04-12 23:04, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tieši tā - nespēlēšana Eirolīgā nozīmēs to, ka PAO būs daudz grūtāk (es pat teiktu, ka neiespējami) savākt tādu sastāvu, kādu ir pierasts redzēt spēlējot Eirolīgā. Man personīgi ir ļoti žēl, ja Panathinaikos vairs tiešām nespēlēs starp spēcīgākajiem klubiem...
man šķiet, jūs abi pārspīlējat. Būs nauda, būs spēlētāji. Var jau būt, ka būs lielāks čakars, bet nu ne jau bezceris savākt sastāvu. Pao tomēr ir vārds un Grieķijai arī

  -3 [+] [-]

, 2018-04-12 23:05, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pie tam, cik reāli PAO līdzjutējam tas fiba interesēs? Tādas komandas kā BKV utt. nebūs stimuls
un par šo vispār var atrauties...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 23:07, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: man šķiet, jūs abi pārspīlējat. Būs nauda, būs spēlētāji. Var jau būt, ka būs lielāks čakars, bet nu ne jau bezceris savākt sastāvu. Pao tomēr ir vārds un Grieķijai arī
Ne jau bezcers savākt, bet problēmas gan, tomēr top klases spēlētāji vairāk tiecas uz Eirolīgu, nevis Čempionlīgu, ja piemēram, ir kāds spēlētājs X, kurš vienkārši nav izturējis NBA, bet ir ļoti tuvu tam līmenim un ja viņam piedāvā līgumu, piemēram, Beyern un Panathinaicos, ko aģents ieteiktu? Ja alga ir līdzīga, tad Eirolīga + Vācija pārtrumpos Grieķija + Čempionlīga

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 23:10, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: un par šo vispār var atrauties...
Un kas tur nepareizi pateikts? Es skatos Oly Grieķijas spēles, kur pa lielam pretī nāk BKV un nedaudz zemāka līmeņa klubi, respektīvi ČL grupu apakšpuses komandas un to skatītāju interese nav liela, salīdzinājumā ar jebkuru Eirolīgas komandu. Nepatīk, ka BKV pieminēju? Bet vietā pieminēju, jo viņi tak neizkļuva no grupas + es nemaz citu komandu nevaru uzreiz iedomāties

  +2 [+] [-]

, 2018-04-12 23:11, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: man šķiet, jūs abi pārspīlējat. Būs nauda, būs spēlētāji. Var jau būt, ka būs lielāks čakars, bet nu ne jau bezceris savākt sastāvu. Pao tomēr ir vārds un Grieķijai arī
Protams, priekš ČL viņi var savākt lielisku sastāvu, bet neticu, ka tik labu kā priekš Eirolīgas, bet laiks rādīs. Pareizi jau Rebels saka, ka spēlētājiem tas Eirolīgas faktors ir ļoti svarīgs. Man gan liekas, ka mēs nepārspīlējam. Mēs jau nesakam, ka PAO pēkšņi kļūs par vāju klubu...

     [+] [-]

, 2018-04-12 23:14, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Protams, priekš ČL viņi var savākt lielisku sastāvu, bet neticu, ka tik labu kā priekš Eirolīgas, bet laiks rādīs. Pareizi jau Rebels saka, ka spēlētājiem tas Eirolīgas faktors ir ļoti svarīgs. Man gan liekas, ka mēs nepārspīlējam. Mēs jau nesakam, ka PAO pēkšņi kļūs par vāju klubu...
Nedrīkst aizmirst arī dueļus ar Oly, jo tie komentārus neprasa. Tad jau atkal jāsāk skatīties, cik labais ČL sastāvs būs konkurētspējīgs uz Eirolīgas top komandas sastāva. Ja PAO sāk regulāri zāģēt OLY, tad tur grūti prognozēt, kurš tur krist varētu...Grieķijas fināls tomēr viņiem ir svēts.

     [+] [-]

, 2018-04-12 23:16, pirms 6 gadiem
Prieks Lai tā eirolīga jūk ārā!

     [+] [-]

, 2018-04-12 23:29, pirms 6 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Prieks Lai tā eirolīga jūk ārā!
??????

     [+] [-]

, 2018-04-12 23:31, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nedrīkst aizmirst arī dueļus ar Oly, jo tie komentārus neprasa. Tad jau atkal jāsāk skatīties, cik labais ČL sastāvs būs konkurētspējīgs uz Eirolīgas top komandas sastāva. Ja PAO sāk regulāri zāģēt OLY, tad tur grūti prognozēt, kurš tur krist varētu...Grieķijas fināls tomēr viņiem ir svēts.
Njā, tie dueļi ar OLY ir tik lieliski un neprognozējami, būtu žēl, ja viens klubs kļūtu izteikti spēcīgāks.

P.S. Man radās vēl viens jautājums - tātad Eirolīgā nākošsezon atbrīvosies 1 vieta (pieņemsim, ka šie draudi tiks īstenoti), tad kuras valsts klubs nāks PAO vietā?

     [+] [-]

, 2018-04-12 23:41, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Protams, priekš ČL viņi var savākt lielisku sastāvu, bet neticu, ka tik labu kā priekš Eirolīgas, bet laiks rādīs. Pareizi jau Rebels saka, ka spēlētājiem tas Eirolīgas faktors ir ļoti svarīgs. Man gan liekas, ka mēs nepārspīlējam. Mēs jau nesakam, ka PAO pēkšņi kļūs par vāju klubu...
jāskatās, kas vispār ar Č.līgu notiks, kas ies prom, kas nāks klāt. vājāks tas turnīrs točna nekļūst, lai gan vārda kā Eirolīgai vēl protams nav

  -1 [+] [-]

, 2018-04-12 23:49, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: jāskatās, kas vispār ar Č.līgu notiks, kas ies prom, kas nāks klāt. vājāks tas turnīrs točna nekļūst, lai gan vārda kā Eirolīgai vēl protams nav
Man interesē ČL, neuzskatu to par sētas līgu kā daudzi te. (pats zini, kura kluba fani it sevišķi to izceļ.)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-13 07:24, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: jāskatās, kas vispār ar Č.līgu notiks, kas ies prom, kas nāks klāt. vājāks tas turnīrs točna nekļūst, lai gan vārda kā Eirolīgai vēl protams nav
Un nebūs tāda vārda kā Eirolīgai...Sezonas sākumā runāja, ka praktiski visi Itāļi varētu doties prom un Francijas klubi izskata variantu par Uleb

     [+] [-]

, 2018-04-13 07:25, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man interesē ČL, neuzskatu to par sētas līgu kā daudzi te. (pats zini, kura kluba fani it sevišķi to izceļ.)
ČL nav sētas līga, kāds 4/5 turnīrs Eiropā. FIBA cenšas to pacelt ar masveidību, bet tas reāli nav izdarāms